Hvordan suspenderer jeg et teammedlems konto fra mit Dropbox Business-team?

Administratorer for et Dropbox Business- eller Dropbox Enterprise-team kan suspendere et teammedlems konto, når de administrerer brugerlicenser. Et suspenderet teammedlem mister øjeblikkeligt adgangen til sin Dropbox Business-teamkonto og de filer, mapper og Paper-dokumenter, den indeholder. Kontoen forbliver suspenderet, indtil en administrator fjerner suspenderingen.

Hvis administratoren ønsker at gendanne slettede filer eller ældre filversioner, der tilhører et suspenderet medlem, skal de gøre det inden for tidsgrænsen for den udvidede versionshistorik (120 dage for Dropbox Business-teams).

Sådan suspenderer du et teammedlems konto

1. Log på Dropbox' website.
  2. Åbn administratorpanelet.
  3. Åbn siden Medlemmer.
  4. Klik på tandhjulet ud for den bruger, du vil suspendere.
  5. Klik på Suspender eller slet bruger.
    • Vælg Suspender, og vælg, om du vil slette brugerens profil fra de enheder, der er forbundet med Dropbox (denne funktion kaldes fjernsletning)
  6. Klik på Suspender igen.
Suspender en bruger

Sådan ophæver du suspenderingen af et teammedlems konto

1. Log på Dropbox' website.
  2. Åbn administratorpanelet.
  3. Åbn  siden Medlemmer, klik på rullemenuen "Medlemstype", og vælg Suspenderet.
  4. Klik på tandhjulet ud for den bruger, hvis suspendering du vil ophæve.
  5. Klik på  Ophæv suspendering af bruger.
  6. Klik på  Ophæv suspendering  på næste skærmbillede.
Ophæv suspendering af en teammedlem

Sådan sletter du et suspenderet teammedlem fra din Dropbox Business-konto

1. Log på Dropbox' website.
  2. Åbn administratorpanelet.
  3. Åbn  siden Medlemmer, klik på rullemenuen "Medlemstype", og vælg Suspenderet.
  4. Klik på tandhjulet ud for den bruger, du vil slette.
  5. Klik på Slet bruger.
    • Angiv, om du vil overføre brugerens konto til et andet teammedlem, og om du vil slette brugerens filer fra alle de enheder, vedkommende har forbundet til Dropbox.
  6. Klik på Slet  på næste skærmbillede.

Hvad sker der i Dropbox på computeren, når en bruger suspenderes?

Set fra teammedlemmets synspunkt fungerer en suspenderet konto på samme måde som en slettet konto. Forbindelsen fra Dropbox på computeren fjernes, og Dropbox vil stoppe med at køre. Som administrator har du også mulighed for at slette alle virksomhedens filer fra det suspenderede medlems konto (denne funktion kaldes fjernsletning).

Der er dog tre vigtige forskelle mellem at suspendere og slette en bruger:

• Hvis en bruger suspenderes, kan handlingen annulleres
  • Når en bruger suspenderes, forbliver delte mapper og delte links aktive
  • Du kan ikke overføre kontoen for en suspenderet bruger

Få mere at vide om at slette et Dropbox Business-teammedlem

Få mere at vide om bedste praksis for at fjerne et Dropbox Business-teammedlem

Jeg er medlem af et Dropbox Business-team, men jeg kan ikke logge på, fordi min konto er suspenderet

Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, og din konto er blevet suspenderet, burde du have fået besked om det via e-mail. Hvis du forsøger at logge på eller oprette en ny konto, får du også fejlmeddelelser om, at din konto er suspenderet. Hvis du har brug for at få adgang til din konto, skal du kontakte din virksomheds administrator.

• Kan du ikke logge på for at se dine administratorer? Prøv at kontakte virksomhedens helpdesk, it-afdeling eller administrationsteam for at få hjælp.

Tæller en suspenderet bruger stadig som en udstedt licens på min teamkonto?

Ja. Suspenderede brugere tæller fortsat som udstedte licenser i dit team. Derfor forbliver den suspenderede brugers data og delingsrelationer også intakte, så du som kontoadministrator har adgang til dem, mens kontoen er suspenderet.

Hvis du vil reducere antallet af licenser i dit team, kan du slette den suspenderede brugers konto. Når kontoen er slettet, kan du vælge at overføre den til et andet teammedlem.

Hvad sker der, hvis jeg bruger Active Directory?

De ændringer af brugerstatus, der foretages i Active Directory, overføres kun til Dropbox Business, hvis du bruger Dropbox AD Connector eller et program fra en tredjepart. I de fleste tilfælde overføres ændringer af brugerstatus kun i én retning (fra Active Directory til Dropbox Business), men det afhænger af, hvilken Connector du bruger.

Jeg er medlem af et Dropbox Business-team – mister jeg adgangen til min private konto, hvis min arbejdskonto suspenderes?

Nej. En suspenderet arbejdskonto påvirker ikke din private konto, ud over at forbindelsen mellem de to konti afbrydes.

Hvad sker der, hvis et teammedlem har arbejdsrelaterede filer på en privat konto eller har delt adgangen til arbejdsrelaterede filer med en privat konto.

Hvis teammedlemmer har adgang til dit teams filer og mapper via en privat Dropbox, kan du administrere adgangstilladelser til de individuelle filer og mapper.