Sådan kører du en avanceret geninstallering af Dropbox-computerappen

Opdateret Jan 10, 2024
person icon

Denne artikel beskriver en funktion, der er tilgængelig for alle kunder på Dropbox.

I denne artikel beskrives det, hvordan du udfører en avanceret installation af Dropbox-computerappen på en computer med Windows, Mac eller Linux. Dette er et ekstra skridt ud over en basis-geninstallation, som du kan tage, hvis du vil fjerne gemte indstillinger fra en tidligere installation af Dropbox-computerappen, eller hvis vores supportteam har anbefalet det for at foretage fejlfinding af et problem.

Hvis du vil fjerne Dropbox-computerappen fra din computer, kan du læse om, hvordan du fjerner Dropbox på sikker vis.

Når du har installeret igen, kan der gå noget tid, inden filerne synkroniseres. De ændringer, du foretog i filer på din Dropbox-konto, mens du var offline – enten på dropbox.com eller en af dine forbundne enheder – kan medføre modstridende kopier.

Denne proces fungerer kun, når der oprettes forbindelse til præcis den samme konto, der tidligere var forbundet med denne computer. Hvis du vil, kan du flette konti i stedet.

highlight icon

Bemærk! Hvis du skal geninstallere Dropbox-mobilappen, kan du læse om, hvordan du sletter og geninstallerer Dropbox på din iPhone eller iPad eller din Windows Phone. Du kan også se, hvordan du løser problemer med din Dropbox Android-installation.

Før du kører en avanceret geninstallering

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt du kan håndtere opgaver med Dropbox.

1. Afslut Dropbox-computerappen.
    • Klik på Dropbox-ikonet på din proceslinje, klik på din avatar (profilbillede eller initialer), og klik på Afslut.
    • Klik på din avatar (profilbillede eller initialer), og
    • Klik på Afslut.
  1. Fjern Dropbox-computerappen fra din computer.
  2. Genstart din computer.
  3. Åbn registreringseditoren i Windows.
  4. Dobbeltklik på mappen “HKEY_LOCAL_MACHINE” for at åbne den.
  5. Find undermapperne “Dropbox” og “DropboxUpdate” ved at søge i mapperne “SOFTWARE” OG “WOW6432Node”. Den kan være enten det ene sted eller begge steder.
  6. Slet mapperne “Dropbox” og “DropboxUpdate”. Det gør du ved at højreklikke på hver mappe og klikke på Slet.

• Bemærk! Du skal ikke slette den overordnede Dropbox-mappe på computeren. Du må på intet tidspunkt i denne proces slette denne mappe.

7. Åbn Stifinder, og søg efter mappen “%LOCALAPPDATA%”.
  8. I den mappe skal du slette mappen “Dropbox”.

• Bemærk! Du må ikke slette den overordnede Dropbox-mappe (som indeholder dine filer) i Stifinder på din computer. Du må på intet tidspunkt i denne proces slette denne mappe.

9. Gentag trin 8 til og med 10 for følgende mapper, og slet undermappen “Dropbox” i hver af dem: “%APPDATA%, “%PROGRAMFILES%” og “%PROGRAMFILES(x86)%”.

• Bemærk! Hvis du ikke kan finde mapperne, betyder det, at de allerede er slettet, og du kan gå videre til næste trin.

10. Download og installer Dropbox-computerappen.
    • Da din oprindelige Dropbox-mappe stadig findes på din computer, og hvis du ikke vil oprette en ny, skal du klikke på Avancerede indstillinger under downloadbeskederne og klikke på placeringen af din eksisterende Dropbox-mappe. Hvis din Dropbox-mappe er placeret i mappen på “D:\AndetDrev\Mappe\Dropbox”, skal du vælge “D:\AndetDrev\Mappe”.
highlight icon

Bemærk! Hvis du bruger Dropbox til macOS på File Provider, kan du ikke køre en avanceret geninstallering ved at følge trinnene nedenfor. Kontakt Dropbox-support for at få hjælp.

1. Afslut Dropbox, hvis den kører:
    • Klik på Dropbox-ikonet på din menulinje.
    • Klik på din avatar (profilbillede eller initialer).
    • Klik på Afslut.
  2. Sådan afinstalleres Dropbox:
    • Åbn Finder.
    • Klik på Applikationer.
    • Find Dropbox-appen, og træk den til papirkurven. Eller højreklik på ikonet for Dropbox-appen, og vælg Flyt til papirkurv.
  3. Når programmet er fjernet, skal du genstarte din computer.
  4. Slet de resterende Dropbox-systemmapper.
    • Åbn Finder.
    •  Klik på Applikationer.
    • Åbn programmet Terminal.
      • Terminal-stien på opdaterede macOS-computere er /Applications/Terminal.app

Bemærk
        ! Hvis du ikke kan finde Terminal-appen, kan du tjekke mappen med hjælpeprogrammer.
    • Kopiér og indsæt følgende linjer én ad gangen i Terminal. Tryk på Enter på tastaturet efter hver linje.
      • Indtast ikke kommandoer manuelt.
      • Når du bliver bedt om det, skal du skrive adgangskoden til din administratorkonto på computeren (ikke adgangskoden til Dropbox) og trykke på Enter på tastaturet.
warning icon

Vigtigt:
Dette forudsætter, at din Dropboxmappen er i standardstien.Hvis du har placeret din Dropbox-mappe et andet sted, skal du udskifte alle forekomster af ~/Dropbox med den fulde sti til din Dropbox-mappe med anførselstegn omkring.Hvis din Dropbox-mappe f.eks. er placeret i stien "/Volumes/AndenPlacering/Dropbox", skal du udskifte ~/Dropbox i de følgende instruktioner med "/Volumes/AndenPlacering/Dropbox".

sudo chown "$USER" "$HOME"

sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox

sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox

sudo mv ~/.dropbox ~/.Trash/dropbox.old

sudo chmod -N ~

sudo mv /Library/DropboxHelperTools ~/DropboxHelperTools.old
warning icon

Vigtigt: Hvis du er en del af en teamkonto, er dit Dropbox-teams navn inkluderet i mappestien.Derfor skal du indtaste “/Dropbox [Teamnavn]" i stedet for “/Dropbox” i linjerne ovenfor.

5. Hent den nyeste version af Dropbox-computerappen. Download nu.

6. Naviger til den mappe, du har downloadet installationsfilen til, og dobbeltklik på den.

7. Anvend alle de indstillinger for selektiv synkronisering, der var aktive før geninstalleringen.

8. Vælg Dropbox-mappens placering, hvis den ikke er på standardplaceringen.

warning icon

Vigtigt! Denne proces fjerner tidligere Dropbox-præferencer og -konfigurationer.Hvis du vil undgå at synkronisere dit Dropbox-indhold igen, skal du manuelt vælge den placering, som Dropbox skal synkronisere til.Hvis du ikke gør det, oprettes der en ny Dropbox-mappe, og indholdet synkroniseres igen.

1. For at vælge din etablerede Dropbox-mappe på dit drev skal du klikke på Avancerede indstillinger, når du har valgt, hvilke mapper der skal synkroniseres.
  2. Vælg den overordnede mappe for din allerede etablerede Dropbox-mappe. Hvis du f.eks. har din Dropbox-mappe i stien "/Volumes/EtAndetSted/Dropbox", skal du vælge mappen "/Volumes/EtAndetSted".

Afhængigt af distributionen af dit operativsystem og den pakke, du brugte under installationen, kan du have Dropbox-filer på to forskellige placeringer. Instruktionerne i denne artikel omfatter begge tilfælde, så nogle af kommandoerne kan medføre en fejl.

1. Åbn programmet Terminal.
  2. Kopiér og indsæt følgende linjer én ad gangen i Terminal. Tryk på Enter på tastaturet efter hver linje.
    • Indtast ikke kommandoer manuelt.
    • Du kan blive bedt om at angive adgangskoden til din computer (ikke adgangskoden til Dropbox), når du har indsat kommandoen. Adgangskodefeltet i Terminal forbliver tomt, mens du skriver adgangskoden. Tryk på Enter på tastaturet, når du har skrevet adgangskoden.
    • Du vil vide, at disse instruktioner er gennemført normalt, når den første tekstlinje (kaldet prompt) vises.

Vigtigt: I kommandoerne nedenfor antages det, at din Dropbox-mappe befinder sig i standardstien.Hvis du har placeret din Dropbox-mappe et andet sted, skal du udskifte alle forekomster af ~/Dropbox med den fulde sti til din Dropbox-mappe angivet i anførselstegn.Hvis din Dropbox-mappe f.eks. er placeret på stien "/Volumes/AndenPlacering/Dropbox", skal du udskifte ~/Dropbox i de følgende kommandolinjer med "/Volumes/AndenPlacering/Dropbox".

• Når prompten igen vises efter en kommando i Terminal, har instruktionen udført den ønskede opgave og er klar til den næste kommando. Hvis en kommando ikke reagerer inden for en time, kan du prøve at genstarte computeren og gentage disse trin.
  3.

`dropbox stop`
`dropbox status  # Should report "not running"`
`rm -rf ~/.dropbox-dist`
`rm -rf /var/lib/dropbox`
`rm -rf ~/.dropbox*`
`sudo apt-get remove nautilus-dropbox`
`sudo apt-get remove dropbox`
`rm /etc/apt/source.d/dropbox`
`sudo chown "$USER" "$HOME"`
`sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox`
`sudo chattr -R -i ~/Dropbox`
`sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox`
highlight icon

Bemærk! Hvis du sletter en af disse mapper, sletter det ikke filerne i din Dropbox-mappe.

warning icon

Vigtigt: Hvis du er en del af en teamkonto, er dit Dropbox-teams navn inkluderet i mappestien.Derfor skal du indtaste “/Dropbox [Teamnavn]" i stedet for “/Dropbox” i linjerne ovenfor.

3. Genstart din computer.

• Installation på en understøttet Linux-distribution med grafisk brugergrænseflade:
    • Hent den korrekte pakke til dit operativsystem og din arkitektur. Download nu.
    • Naviger til den mappe, du har downloadet installationsfilen til, og dobbeltklik på den.
    • Anvend alle de indstillinger for selektiv synkronisering, der var aktive før geninstalleringen.
    • Vælg Dropbox-mappens placering, hvis den ikke er på standardplaceringen.
warning icon

Vigtigt! Denne proces fjerner tidligere præferencer og konfigurationer.Hvis du vil undgå at synkronisere dit Dropbox-indhold igen, skal du manuelt vælge den placering, som Dropbox skal synkronisere til.Hvis du ikke gør det, oprettes der en ny Dropbox-mappe, og indholdet synkroniseres igen.

1. For at vælge din etablerede Dropbox-mappe på dit drev skal du klikke på Avancerede indstillinger, når du har valgt, hvilke mapper der skal synkroniseres.

Installation på en understøttet fjernstyret Linux-distribution:

1. Indtast følgende kommando i din terminal:
  • Hvis din computer er 32-bit:
cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86" | tar xzf -
  • Hvis din computer er 64-bit:
cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64" | tar xzf -
2. Kør derefter Dropbox-daemonen fra den nyoprettede.dropbox-dist mappe:
~/.dropbox-dist/dropboxd

3. Når Dropbox er færdig med at installere, skal du logge på og anvende præferencerne fra før geninstalleringen på listen over udeladte elementer.

Få mere at vide om installation og CLI.