Dropbox-mappen på din computer: fejl og andre meddelelser

Det kan en sjælden gang ske, at du får vist en fejlmeddelelse vedrørende Dropbox-mappen på din computer. Vælg en fejl på listen herunder for at se, hvad du skal gøre.

Afsnit i artiklen:

"Der kan ikke oprettes en sikker forbindelse"

Alle forbindelser til Dropbox-tjenesten bruger SSL til at gøre forbindelsen sikker. Hvis du får vist fejlen "Der kan ikke oprettes en sikker forbindelse", kan du kontrollere følgende:

Er systemdatoen forkert?

Computeren vil sammenligne din systemdato med udløbsdatoen for vores SSL-certifikat. Hvis dit systemur er indstillet til en dato, der ligger uden for udløbsdatoen for Dropbox' SSL-certifikat, kan der ikke oprettes en sikker forbindelse.

Du kan løse problemet ved at ændre systemuret til dags dato (enten på din computer, din router eller begge steder).

Bemærk! Systemtiden er ikke den samme som den dato/det klokkeslæt, der vises på proceslinjen eller i menulinjen på din computer. Se hjælpen til macOS eller Windows for at få flere oplysninger.

Har du en proxy eller firewall, der blokerer Dropbox-tjenesten?

• Dropbox bruger standardinternetporte (80 og 443) til at overføre data. Mange firewalls og sikkerhedsprogrammer (f.eks. antivirusprogrammer) blokerer uautoriserede eller ukendte internettjenester som en forebyggende foranstaltning. Tilføj en undtagelse i indstillingerne til din proxy eller firewall for at tillade, at der oprettes forbindelse til Dropbox-tjenesten.
  • Kendte problemer i forbindelse med ESET Endpoint Security Solutions: Dette produkt kan være i konflikt med Dropbox, hvis SSL-scanning er aktiveret. Problemet kan løses ved at udelade Dropbox-certifikatet i tilstanden "Ask about non-visited sites" (spørg om websites, der ikke er besøgt) samt at udelade dropbox.exe i protokolfiltrering.
  • Kendte problemer i forbindelse med Kaspersky Endpoint Security 8: Der opstår i øjeblikket en konflikt mellem dette produkt og Dropbox, som forhindrer brugerne i at oprette forbindelse, efter at programmet er opdateret. Problemet kan p.t. løses, ved at der tilføjes en undtagelse i Kaspersky for at tillade, at Dropbox opretter forbindelse. Den anden mulighed er at opgradere programmet til Kaspersky Endpoint Security 10-versionen. Der er flere oplysninger på Kasperskys website.
  • Kendte problemer i forbindelse med Hitman Pro (antimalware): Der er i øjeblikket en konflikt mellem dette produkt og Dropbox, der kan blokere Dropbox' synkronisering. Der er ingen kendte løsninger på problemet, men du kan deaktivere Hitman Pro midlertidigt, når du vil synkronisere din Dropbox. Gå til Hitman Pros website for at få mere at vide om produktet eller rapportere falske positive værdier.

Er dine standardproxyindstillinger forkerte?

Nogle eksterne programmer ændrer computerens standardproxyindstillinger, når de installeres, og du bliver måske ikke advaret om det. Kontrollér, at dine proxyindstillinger ikke har ændret sig. Hvis du ikke bruger en proxyindstilling, skal du vælge indstillingen "Ingen proxy".

Du kan også angive proxyindstillinger i menuen Præferencer i Dropbox:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
  2. Vælg Præferencer.
  3. Klik på fanen Netværk.
  4. Angiv dine proxyindstillinger under Proxy-indstillinger.

Det løste ikke mit problem. Gå tilbage til toppen af artiklen.

"Flyt Dropbox til en understøttet placering/Filsystemet understøttes ikke"

Hvis du får vist en meddelelse om, at du skal flytte Dropbox-mappen til en understøttet placering, eller hvis du forsøger at flytte Dropbox til et filsystem, der ikke understøttes, skal du kontrollere, at Dropbox-mappen er placeret på et understøttet filsystem. Vi udfører omfattende test af kompatibiliteten med og funktionaliteten i Dropbox på de fleste almindelige filsystemer for at sikre en stabil og ensartet oplevelse. Et af vores krav er, at Dropbox-mappen skal være placeret på et filsystem, der understøtter udvidede attributter.

Hvis du får vist denne meddelelse, skal du flytte Dropbox-mappen til en understøttet placering.

Du kan kontrollere filsystemet på det sted, hvor du har placeret Dropbox-mappen, ved at bruge værktøjet Diskhåndtering (Windows) eller Diskværktøj (Mac).

Bemærkning til erfarne brugere: Hvis du ikke har en understøttet placering, kan du også prøve at ændre placeringens format til et understøttet filsystem. Vær dog opmærksom på, at dette kan kræve, at disken slettes først, hvilket kan medføre, at data går tabt. Prøv kun denne mulighed, hvis du føler dig tryg ved at udføre avancerede funktioner på din computer. Du kan finde oplysninger om, hvordan du omformaterer dit drev uden at miste data, på websitet tilhørende producenten af operativsystemet:

"OperationalError" eller "BrokenTempDirError"

På computere, der kører Windows, betyder denne fejl, at der er problemer med tilladelserne til din %TEMP%-mappe. Denne mappe bruges af Dropbox (og mange andre apps) til start, installation og fjernelse. Du kan løse problemet ved at give din brugerprofil "fuld kontrol" over %TEMP%-mappen.

Rediger tilladelserne for %TEMP%-mappen

1. Åbn Windows Stifinder (ikke Internet Explorer).
  2. Skriv %LOCALAPPDATA% på navigationslinjen (også procenttegnene).
  3. Højreklik på mappen Temp, og vælg Egenskaber i genvejsmenuen.
  4. Vælg dit brugernavn på listen under fanen Sikkerhed, og rediger tilladelserne, så du har fuld kontrol over mappen.
  5. Under fanen Sikkerhed skal du også klikke på Avanceret og vælge indstillingen Medtag tilladelser, der kan nedarves fra objektets overordnede objekt og Erstat alle tilladelser til underordnede objekter med tilladelser, der kan nedarves, fra dette objekt.

Bemærk, at tilladelserne kan ændres af andre programmer på computeren (især af software, som du har hentet fra upålidelige kilder). Hvis problemet med tilladelserne vender tilbage, efter at du har genstartet computeren, betyder det, at et andet program på computeren foretager ændringen. Kontrollér logfilen med systemtilladelser, hvis du ved, hvordan du gør det. Ellers må du kontakte en professionel, der kan hjælpe dig med at finde frem til, hvilket program der foretager ændringen.

Det løste ikke mit problem. Gå tilbage til toppen af artiklen.

"Prøv igen, eller se vores hjælpecenter"

Hvis du får vist fejlen Prøv igen, eller se vores hjælpecenter, skal du kontakte Dropbox-support. Sørg for at oplyse mest muligt om problemet. Fortæl os for eksempel, hvad du gjorde, da fejlen opstod.

Det løste ikke mit problem. Gå tilbage til toppen af artiklen.

"Du bruger en ældre version af Dropbox"

Vi udgiver jævnligt nye versioner af Dropbox-appen med nye funktioner, bedre ydeevne og sikkerhedsforbedringer. De nye versioner implementeres via automatiske opdateringer.

Særlige forhold kan bevirke, at opdateringerne mislykkes. En mislykket opdatering kan skyldes konfigurationen af systemmiljøet såsom problemer med tilladelser eller interaktion med andre programmer, f.eks. politikker for antivirus eller firewall.

Hvis Dropbox har forsøgt automatisk opdatering et par gange, uden at opdateringen lykkes, vises meddelelsen "Du bruger en gammel version af Dropbox". Sådan løser du problemet:

1. Download den seneste version af programmet.
  2. Når filen er downloadet, skal du dobbeltklikke på installationsprogrammet til Dropbox for at installere som den aktuelle systembruger.
  3. Ældre versioner vil måske kræve, at du indtaster dine loginoplysninger til Dropbox igen, når du har opdateret. Når du har logget på, kan det tage noget tid for Dropbox at synkronisere filer.

Du skal muligvis fjerne Dropbox-appen, inden du installerer den igen, hvis:

• Du er blevet bedt om at fjerne den
  • Installationen ikke kan fuldføres
  • Det problem, du forsøger at løse ved at geninstallere, fortsat findes

Hvis tælleren for opdatering af din app udløber, stopper Dropbox med at synkronisere. Klik på “Opdater Dropbox” for at starte opdateringen og fortsætte med at bruge Dropbox.

Dropbox Business

Hvis du er en del af et Dropbox Business-team, er det muligt, at automatisk opdatering mislykkedes, fordi din brugerprofil på din computer ikke har tilladelse til at installere nye versioner af Dropbox. Hvis den manuelle opdatering mislykkes, skal du kontakte din it-administrator for at få hjælp.

Det løste ikke mit problem. Gå tilbage til toppen af artiklen.

"Din computer understøttes ikke"

Hvis du får vist fejlmeddelelsen “Din computer understøttes ikke”, opfylder din computer muligvis ikke vores systemkrav. Kontrollér, om Dropbox kører på et understøttet operativsystem. Hvis dit operativsystem ikke understøttes, skal du opdatere det til en understøttet version.

Kompatibilitetstilstand på Windows-computere

Hvis du bruger en Windows-computer, skal du kontrollere, at kompatibilitetstilstand ikke er aktiveret for Dropbox. Du skal deaktivere kompatibilitetstilstand for at bruge Dropbox-computerappen i et understøttet operativsystem.

Det løste ikke mit problem. Gå tilbage til toppen af artiklen.

"Dropbox kan ikke få adgang til registreringsdatabasen i Windows"

Hvis du får vist en fejlmeddelelse om, at Dropbox ikke kan få adgang til din registreringsdatabase i Windows, betyder det, at Dropbox forsøger at få adgang til nødvendige kontooplysninger ved hjælp af registreringsdatabasen i Windows, men bliver nægtet tilladelse.

Som regel skyldes det, at der kræves adgangsoplysninger fra en gammel eller forældet brugerkonto for at få adgang til registreringsdatabasen. Du løser problemet ved at nulstille din adgangskode til Windows.

Nulstil en Windows-adgangskode

1. Klik på Kontrolpanel i menuen Start i Windows.
  2. Åbn Brugerkonti.
  3. Klik på din konto, og tryk på Skift adgangskode.
  4. Indtast din nye adgangskode to gange, og tryk på Skift adgangskode.

Prøv at geninstallere Dropbox, når du har nulstillet din adgangskode. Installationen skulle nu fungere uden problemer. Hvis det ikke løser problemet, kan det skyldes, at nogle af filerne i din mappe har forkerte tilladelser.

Ret forkerte filtilladelser

1. Luk Dropbox fra Dropbox-menuen.
  2. Klik på menuen Start. Søg efter Kommandopromt, eller vælg Alle programmer > Tilbehør > Kommandoprompt.
  3. Kopiér og indsæt følgende linjer på kommandolinjen én ad gangen, præcis som de står her. Du indsætter kopieret tekst i Kommandoprompt ved at højreklikke og vælge Sæt ind.

cd %APPDATA%\Microsoft\Protect

attrib -s -h -r credhist

attrib +s +h credhist

4. Genstart Dropbox.

Hvis det ikke løser problemet, skal du muligvis manuelt fjerne posten fra registreringsdatabasen. Oplysningerne i registreringsdatabasen i Windows er særdeles følsomme, så du bør kun gøre forsøget, hvis du er fortrolig med at redigere i databasen. Du skal også have administratorrettigheder til computeren for at redigere registreringsdatabasen.

Opdater registreringsdatabasen i Windows

1. Klik på knappen Start. Indtast REGEDIT i søgefeltet, og tryk på Enter.
  2. Find nøglen ks på følgende sti i registreringseditoren:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks

3. Højreklik på ks, og vælg Slet.

Hvis du får vist fejlen "Nøglen ks kan ikke slettes: Der er opstået en fejl under sletning af nøglen”, skal du muligvis tilføje dit gruppenavn eller brugernavn.

Tilføj gruppenavn eller brugernavn for at rette fejlen “Nøglen ks kan ikke slettes: Der er opstået en fejl under sletning af nøglen”

1. Højreklik på ks-nøglen.
  2. Vælg Tilladelser.
  3. Hvis dit logonnavn til Windows ikke vises under Gruppe- eller brugernavne, skal du trykke på Tilføj for at tilføje din konto.
  4. Vælg dit logonnavn fra Gruppe- eller brugernavne.
  5. Klik på afkrydsningsfeltet under Tillad ud for tilladelsen Fuld kontrol.

Tilføj dig selv som ejer

1. Klik på knappen Avanceret.
  2. Vælg fanen Ejer.
  3. Vælg dit navn på listen, og markér feltet ud for Erstat ejer af underbeholder og objekter.

Det kan ske, at du får vist en fejl, når du forsøger at tilføje dig selv som ejer. Der er nogle objekter i registreringsdatabasen, hvor du ikke kan ændre ejerskabet. Fejlmeddelelsen er den forventede funktionalitet, og du kan ignorere advarslen.

Det løste ikke mit problem. Gå tilbage til toppen af artiklen.

"Dropbox er beskadiget og kan ikke åbnes"

Når du installerer Dropbox på nogle versioner af dit operativsystem, kan du få vist fejlmeddelelsen "Dropbox er beskadiget og kan ikke åbnes".

Fejlmeddelelse om, at Dropbox er beskadiget
Hvis du får vist denne fejlmeddelelse, anbefales det at genstarte computeren og køre installationsprogrammet til Dropbox igen. Hvis du bliver ved med at få vist fejlmeddelelsen, kan du prøve at downloade en ny kopi af installationsprogrammet til Dropbox.