Slet filer eller mapper i Dropbox

Hvis du ikke længere har brug for en fil eller mappe, kan du slette den fra din Dropbox-konto. Du kan gendanne slettede filer eller mapper i op til 30 dage (eller 120, hvis du har en Professional- eller Business-konto), efter filen er slettet. Hvis du vil sikre, at en fil ikke kan gendannes, kan du slette den permanent.

Afsnit i artiklen:

Sådan sletter du filer eller mapper

Sådan sletter du filer eller mapper på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på ikonet til højre for filnavnet.
  3. Klik på Slet.

Sådan sletter du filer eller mapper i computerappen:

Hvis du vil fjerne en fil fra din Dropbox, skal du trække den uden for din Dropbox-mappe. Hvis du vil slette filen, skal du trække filen eller mappen til din papirkurv.

Sådan sletter du filer eller mapper permanent

Når du har slettet en fil permanent, kan du ikke gendanne den.  Kun ejeren af en delt mappe og den person, der oprindeligt uploadede en fil, som ikke er blevet redigeret af andre, kan slette en fil permanent. Alle de filer, der vises med gråt, er blevet slettet tidligere og kan stadig enten gendannes eller slettes permanent.

Sådan sletter du filer permanent i din filbrowser på dropbox.com:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du slette de filer, du vil slette permanent .
  2. I filbrowseren skal du klikke på ikonet med papirkurven for at se de slettede filer.
  3. Når du har fundet den fil eller mappe, du vil slette permanent, skal du vælge filen og klikke på Slet permanent.

Bemærk! Hvis du ikke kan se indstillingen til at slette filerne permanent, kan din administrator have fjernet muligheden for at slette filer permanent. Kontakt din teamadministrator for at få hjælp.

Sådan sletter du filer permanent fra siden Slettede filer på dropbox.com:

1. Hvis du ikke allerede har gjort det, skal du slette de filer, du vil slette permanent .
  2. Åbn siden Slettede filer på dropbox.com.
  3. Klik på den fil, du vil slette permanent.
  4. Klik på Slet permanent.
  5. Klik på Slet permanent igen.

Som vi forklarer i vores politik for beskyttelse af personlige oplysninger, kan det tage noget tid for en fil at blive fjernet fuldstændigt fra vores system efter en permanent sletning. Det er også sådan, at hvis andre Dropbox-brugere har de samme filer som dem, du slettede permanent, påvirkes deres filer ikke af sletningen.

Sådan sletter du delte mapper permanent

Sådan sletter du en delt mappe, du ejer, permanent:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer.
  3. Find den relevante mappe. Hvis den delte mappe ikke er aktiv på din konto, kan du tilføje den igen.
  4. Afbryd delingen af mappen, og vælg ikke at beholde en kopi.
  5. Slet mappen.
  6. Slet mappen permanent.

Bemærk! Hvis du allerede har slettet mappen, kan du enten tilføje den igen eller gendanne den

Hvis du vil slette en delt mappe permanent, og du ikke ejer mappen, skal du i stedet vælge Fjern min adgang. Dette fjerner din adgang til mappen, men det påvirker ikke andre medlemmer af den delte mappe. Du kan ikke slette en delt mappe permanent, hvis du ikke ejer den for alle medlemmer.

Noter om permanent sletning af filer

Slettede og permanent slettede filer optager ikke plads i din lagerkvote. Hvis du sletter filer permanent, efter du allerede har slettet dem, frigør det ikke mere plads i din Dropbox.

For brugere af Dropbox Basic (gratis) og Plus bliver slettede filer slettet permanent efter 30 dage. Hvis du har en Dropbox Professional- eller Business-konto, bliver filerne slettet permanent efter 120 dage.

Hvis du flytter en fil, og du derefter sletter den permanent, vil den version af filen, som stammer fra den tidligere placering, blive vist på siden med slettede filer. Derefter kan du slette den version permanent.

Sådan rydder du cachen

Dropbox-appen opbevarer en cache i din Dropbox-mappe til de filer og mapper, du flytter og sletter. Cachen ryddes automatisk hver tredje dag. Hvis du har brug for at slette fortrolige filer med det samme, eller hvis du skal frigøre plads, kan du rydde cachen manuelt. Når du sletter en delt mappe, som du ejer, permanent, kan andre medlemmer stadig få adgang til indholdet via cachen, indtil den er ryddet.

Fejlen "For mange filer til at slette permanent"

Dropbox har en grænse for det antal filer, du kan slette permanent på en gang. Hvis du får vist en fejlmeddelelse om, at der er for mange filer til, at de kan slettes permanent, skal du blot slette et mindre antal filer ad gangen.