Sådan sletter du filer eller mapper fra Dropbox

Opdateret Feb 12, 2024

Du kan slette enhver fil eller mappe på din Dropbox-konto – også permanent – selvom den er delt. Du skal dog være ejer af filen eller mappen. Se, hvem der er ejeren af en fil eller mappe.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at bruge filgendannelse og -historik med Dropbox.

warning icon

Vigtigt! Standardperioder og -muligheder for filgendannelse gælder ikke for de filer, som slettes direkte fra Send og spor-funktionen. Hvis du sletter en fil fra Send og spor, slettes den permanent, og eventuelle tilknyttede metadata eller dataanalyser kan ikke gendannes, når filen er slettet.

Slet en fil eller mappe

Følg vejledningen nedenfor for at slette en fil eller mappe fra din Dropbox-konto på dropbox.com, fra Dropbox-computerappen eller fra Dropbox-mobilappen. Slettede filer eller mapper kan gendannes inden for en bestemt tidsperiode, afhængigt af din Dropbox-plan.

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på filen eller mappen, og klik på "..." (de tre prikker).
  3. Klik på Slet.
  4. Klik på Slet igen for at bekræfte.
  1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil slette.
  3. Klik på Slet (Windows) eller Flyt til Papirkurv (Mac).
  1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på “” (lodrette prikker på Android) eller “” (tre prikker på iPhone/iPad) ud for den fil eller mappe, du vil slette.
  3. Tryk på Slet.
highlight icon

Bemærk!

Slet en fil eller mappe permanent

Følg vejledningen nedenfor for at slette en fil eller mappe permanent på dropbox.com. De filer eller mapper, du sletter permanent, kan ikke gendannes.

Du kan slette alle de filer eller mapper, du ejer, permanent. Du kun slette de filer og mapper, du ikke ejer, permanent, hvis:

• Du er Dropbox-teamadministrator.
  • Du ikke er administrator, men du er den eneste person, der har udført handlinger på eller redigeret filen eller mappen.

Sådan sletter du en fil eller mappe permanent på dropbox.com:

1. Følg vejledningen i afsnittet herover for at slette filen eller mappen på dropbox.com.
  2. Klik på Slettede filer i sidepanelet til venstre.
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for den fil eller mappe, du vil slette permanent.
  4. Klik på Slet permanent.
  5. Klik på Slet permanent igen for at bekræfte.

Slet "Send og spor"-filer

Hvis du tilføjer en fil til Send og spor-funktionen fra dit lokale drev, OneDrive eller Google Drive, oprettes der en kopi af filen i "Send og spor"-mappen. Denne kopi optager lagerplads og tæller med i grænsen for lagerplads.

Hvis du sletter denne kopi fra "Send og spor"-mappen, fjernes den fil, der er gemt i Send og spor, automatisk, sammen med eventuelle tilknyttede metadata og analyser. Hvis du gendanner kopien af filen, gendannes filen og dens data i Send og spor .
Hvis du tilføjer en fil til Send og spor direkte fra din Dropbox-konto, oprettes der ikke en ekstra kopi af filen i "Send og spor"-mappen.

Hvis du sletter den originale fil fra din Dropbox-konto, fjernes den også automatisk sammen med alle tilknyttede metadata og analyser fra Send og spor. Hvis du gendanner den originale fil, gendannes filen og dens data også i Send og spor
highlight icon

Bemærk! Når du sletter kopier af filer i Send og spor, slettes de permanent. Alle metadata og dataanalyser, der er knyttet til filen, kan ikke gendannes, selvom kildefilen er intakt.

Hvis du sletter filen direkte i Send og spor, påvirker det ikke kildefilen på din Dropbox-konto, dit lokale drev, i OneDrive, Google Drev eller "Send og spor"-mappen.