​​Sådan downloader og installerer du Dropbox på computeren

Dropbox-programmet er tilgængeligt til operativsystemerne Linux, macOS og Windows. Når programmet er installeret, oprettes mappen Dropbox på din computer. Mappen fungerer ligesom alle andre mapper bortset fra et par vigtige ting:

• De ændringer, du foretager i filerne i Dropbox-mappen, sikkerhedskopieres automatisk til Dropbox.
  • De ændringer, du foretager her, synkroniseres også til de Dropbox-konti, som tilhører de personer, du har delt filerne med.
  • Du kan få adgang til filer og mapper, som andre har delt med dig.

Afsnit i artiklen:

Sådan downloader og installerer du Dropbox på computeren

Du kan nemt downloade og installere Dropbox-computerappen på en Linux-, Mac- eller Windows-computer ved at følge disse trin.

1. Hent Dropbox-appen til din computer.
  2. Efter installationen bliver du bedt om at logge på eller oprette en ny konto.
    • Hvis du forbinder en Dropbox Business-konto, skal du sørge for også at logge på den konto.
  3. Når Dropbox er installeret på din computer, har du mappen Dropbox på din harddisk. Du bør også have et Dropbox-ikon på proceslinjen eller menulinjen.

Sådan installerer du computerappen med administratorrettigheder

Dropbox til computeren kræver administratorrettigheder for at aktivere alle funktionerne på computeren. Det gælder de forskellige kernefunktioner i Dropbox, herunder:

• Synkroniseringsikoner, der viser synkroniseringsstatussen for filer og mapper
  • Højreklik på genvejsmenuer for at foretage hurtige handlinger i Dropbox
  • Adgang til Smart synkronisering

For langt de fleste brugere installeres computerappen automatisk med administratorrettigheder. Hvis du ikke foretog installationen med administratorrettigheder, kan du gøre det ved at følge vejledningen nedenfor.

Bemærk! Hvis du ikke har administratorrettigheder på computeren (f.eks. hvis du bruger en arbejdscomputer), skal du måske bede din it-afdeling om hjælp.

Installer Dropbox på computeren med administratorrettigheder

1. Fjern Dropbox, hvis programmet allerede er installeret.
  2. Hent Dropbox-programmet.
  3. Åbn installationsprogrammet.
    • Højreklik eller Kommando-klik ikke på Kør som administrator.
  4. Følg vejledningen i installationsguiden.
    • Hvis du bliver bedt om en administrators brugernavn og adgangskode, skal du indtaste oplysningerne eller kontakte administratoren for at logge på.
    • Hvis du bliver ikke bedt om en administrators brugernavn og adgangskode, er du allerede administrator på computeren.
  5. Fuldfør installationen, og log på Dropbox.

Smart synkronisering og administratorrettigheder

Nogle Dropbox-brugere har adgang til Smart synkronisering. Hvis du har adgang til funktionen, skal du sikre dig, at Dropbox er installeret med administratorrettigheder på alle de computere, hvor funktionen skal anvendes.

Hvis du er administrator for et Dropbox Business-team, kan du se, hvilke teammedlemmer der har installeret Dropbox med administratorrettigheder. Du kan kun gøre det, før du aktiverer Smart synkronisering. Afhængigt af politikkerne i din virksomhed kan dine teammedlemmer eventuelt installere Dropbox med administratorrettigheder på egen hånd. Ellers skal de have hjælp af dit it-team.

Hvorfor kræver Dropbox til macOS-computere adgang til Nøglering?

Nøglering er et system, der administrerer adgangskoder i Apples macOS. Dropbox kræver adgang til Nøglering for at hjælpe med at bekræfte din konto og giver indstillingerne i Dropbox-appen et ekstra lag sikkerhed.

• Du giver Nøglering adgang til Dropbox ved at klikke på Tillad eller Tillad altid (anbefales til ubemærket adgang), når du bliver bedt om det i macOS.
  • Ved klik på Afvis vises fejlmeddelelsen "Kunne ikke starte Dropbox". Af sikkerhedshensyn kan Dropbox ikke startes uden adgang til din nøglering.

Hvad er Dropbox Web Helper til macOS?

Dropbox Web Helper understøtter Dropbox-brugergrænsefladen på macOS-computere. Processen kører kun, når Dropbox på computeren kører. Dropbox Web Helper er en uafhængig proces og kan blive startet og stoppet på andre tidspunkter end Dropbox-programmet. Hvis du tilpasser din firewall- eller antivirussoftware til Dropbox, anbefaler vi, at du foretager samme tilpasning for Dropbox Web Helper.