Sådan gennemtvinger du download eller gengivelse af et delt link

Du kan dele filer på den ønskede måde ved at foretage nogle enkle ændringer af Dropbox-links. Du kan tilføje linkadressen for at gennemtvinge, at indholdet downloades eller gengives i din browser.

Sådan gennemtvinger du download af et Dropbox-link

Hvis du vil tvinge en browser til at downloade indholdet af et link i stedet for at vise det, kan du bruge dl=1 som forespørgselsparameter i din URL. Eksempel:

https://www.dropbox.com/s/a1b2c3d4ef5gh6/example.docx?dl=1

Bemærk! Det delte links oprindelige URL indeholder måske allerede parametre i forespørgselsstrengen (f.eks. dl=0). Appudviklere skal sørge for at parse URL'en korrekt og tilføje eller ændre parametre efter behov.

Sådan gennemtvinger du gengivelse af en fil i en browser

Nogle browsere er ikke konfigureret til at forhåndsvise filer korrekt. Visse filtyper kan downloades i stedet for at blive åbnet, mens andre som HTML ikke understøttes.

For at omgå siden med forhåndsvisning og lade din browser gengive dine filer direkte skal du bruge raw=1 som forespørgselsparameter i din URL. Der foretages en HTTP-omdirigering, når raw=1 føjes til en URL. Hvis du er appudvikler og bruger en sådan URL i din egen kode, skal du sikre, at din app kan følge omdirigeringer.

Bemærk! Delte links gengiver ikke HTML-indhold i en webbrowser. Hvis du har oprettet et website, der viser HTML-indhold direkte fra din Dropbox, gengives det ikke i browseren. Selve HTML-indholdet forbliver i din Dropbox og kan deles.

Brugere af Dropbox Basic (gratis): Fra 3. oktober 2016 kan du ikke længere bruge delte links til at gengive HTML-indhold i en webbrowser. Hvis du har oprettet et website, der viser HTML-indhold direkte fra din Dropbox, gengives det ikke længere i browseren. Selve HTML-indholdet er stadig i din Dropbox, og det kan fortsat deles.

Brugere af Dropbox Plus og Business: Fra 1. september 2017 kan du ikke længere gengive HTML-indhold.