​​Hvad gør jeg, hvis Dropbox ikke bliver installeret?

Det kan ske, at Dropbox-programmet ikke bliver installeret på din Linux-, Mac- eller Windows-computer. I de fleste tilfælde kan installationen ikke gennemføres af en af følgende årsager:

• Installationsprogrammet blev ikke downloadet korrekt.
  • Du har ikke forbindelse til internettet, eller forbindelsen blev afbrudt.
  • Din antivirussoftware eller firewall blokerede installationen.
  • Computeren opfylder ikke minimumskravene.

Uanset årsagen er den nemmeste løsning at gentage download og installation. Denne vejledning fungerer på alle computere (Linux, Mac og Windows):

1. Download Dropbox-installationsprogrammet igen.
  2. Start installationen igen.

Hvis et nyt installationsforsøg stadig giver en fejl, kan du prøve at bruge offlineinstallationsprogrammet til Dropbox.

1. Download offlineinstallationsprogrammet.
  2. Start installationen igen.
  3. Hvis fejlen opstår igen, skal du midlertidigt deaktivere eventuel antivirussoftware og derefter gentage trinnene til offlineinstallationsprogrammet.

Hvis det løser problemet, skal du kontakte udbyderen af antivirussoftwaren for at få hjælp. Hvis det ikke løser problemet, skal du kontrollere følgende:

Hvis du oplever netværksproblemer, er den mest sandsynlige årsag en af følgende:

• En firewall blokerer fuld download af installationsprogrammet.
  • En proxy eller antivirussoftware forhindrer dig i at oprette en sikker forbindelse.
  • Du er medlem af et Dropbox Business-team, og din lokale administratorpolitik skaber en konflikt.

Hvis ingen af ovenstående forslag løser det problem, du oplever, skal du kontrollere alle nedenstående punkter for en mere avanceret fejlfinding:

Jeg kan ikke installere en tidligere version af Dropbox på computeren

Hvis du forsøger at installere en tidligere version af Dropbox på din computer, vil du sandsynligvis få vist en af følgende fejlmeddelelser:

• Der er allerede installeret en nyere version af Dropbox på din computer.
  • Dette installationsprogram understøttes ikke længere. Download en ny version fra /downloading.

Hvis du får vist en fejlmeddelelse, eller hvis du har problemer med at installere en tidligere version af Dropbox på computeren, kan du gå til vores downloadside og installere den nyeste version.

Vi kan ikke anbefale, at du bruger tidligere versioner, da de nyeste versioner indeholder de seneste rettelser, funktioner og sikkerhedsopdateringer.

Jeg kan ikke bruge Dropbox på en virksomheds netværk

Dropbox-programmet kan måske ikke installeres eller synkroniseres via virksomhedsnetværk. Hvis du ikke er sikker på, om Dropbox understøttes på virksomhedens netværk, kan du finde ud af det ved at kontakte virksomhedens netværksadministrator.

Nogle virksomhedsnetværk er placeret bag HTTP-proxyservere, der bruger NTLM-godkendelse. Dropbox understøtter i øjeblikket ikke denne type proxygodkendelse. Nogle brugere har oplyst, at de med held har brugt en mellemliggende proxy, f.eks. NTLMAPS eller cntlm, til at få Dropbox til at køre på deres netværk.

Computerappens build fungerer ikke som ventet

Sommetider fungerer computerappen ikke som forventet. Hvis appen ikke virker som forventet, er det bedst at starte med at opdatere til den nyeste stabile version af appen.

Den måde, du skal opdatere appen på, afhænger af hvilken version du kører i øjeblikket. Du vil normalt køre en version, der kaldes et "stabilt build" eller et "betabuild". Det stabile build er den aktuelle version af appen. Et betabuild er stadig i testfasen og har de nyeste opdateringer til appen.

Sådan tjekker du, hvilket slags build du bruger:

1. Hold markøren på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen. Appens version vises i formatet "Dropbox XX.XX.X".
  2. Sammenlign versionsnummeret med det nyeste indlæg i forumtråden "Desktop client builds". Indlæggets titel fortæller, om du kører et stabilt build eller et betabuild.

Dit versionsnummer er et ældre stabilt build

Hvis du kører et ældre stabilt build, bør det funktionsmæssige problem, du oplever, blive løst, hvis du opdaterer til det nyeste stabile build. Sådan installerer du det nyeste stabile build:

1. Find det nyeste "Stable Build"-indlæg i Dropbox Community.
  2. Klik på Offline Installer ud for dit operativsystem for at downloade det nyeste stabile build.
  3. Kør installationsprogrammet, når det er downloadet.

Efter installationen skal computerappen måske bruge lidt tid på at indeksere dine filer igen og synkronisere ændringer.

Dit versionsnummer er et betabuild

Normalt er versioner med formatet "xx.4.xx" stabile builds, mens dem med formatet "xx.3.xx" er betabuilds. Hvis du kører et betabuild, bør det funktionsmæssige problem, du oplever, blive løst, hvis du slår automatisk opdatering fra for betabuilds og opdaterer til det nyeste stabile build. Sådan installerer du det nyeste stabile build:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Vælg Profil.
  5. Fjern markeringen i Inkluder mig i tidlige udgivelser under Præferencer.
  6. Find det nyeste "Stable Build"-indlæg i Dropbox Community.
  7. Klik på Offlineinstallationsprogram ud for dit operativsystem for at downloade det nyeste stabile build.
  8. Kør installationsprogrammet, når det er downloadet.

Efter installationen skal computerappen måske bruge lidt tid på at indeksere dine filer igen og synkronisere ændringer. Hvis opdatering af et betabuild ikke løser det problem, du oplever, kan du i stedet fortsætte med at bruge det stabile build.

Dit versionsnummer er det aktuelle stabile build

Hvis du kører det aktuelle stabile build, kan funktionsmåden skyldes en interaktion med en anden app eller med dit operativsystem. Du kan få mere at vide i de andre afsnit i denne artikel.

Jeg har prøvet alt i denne artikel, men jeg har stadig problemer – hvad skal jeg gøre?

Hvis du har prøvet alle ovenstående fejlfindingstrin, og der stadig opstår en fejl under installationen, eller hvis du får vist en fejlmeddelelse med et specifikt kodenummer, bedes du kontakte Dropbox' support.

Bemærk! Du kan læse hele fejlmeddelelsen ved at klikke på det blå link i vinduet med fejlmeddelelsen. Det åbner en fil med hele fejlmeddelelsen. Den sidste linje er den specifikke fejlkode.