Flyt Dropbox-mappen på computeren til en ny placering

Du kan flytte din Dropbox-mappe til en hvilken som helst placering på din harddisk eller en ekstern harddisk ved hjælp af Dropbox-computerappen.

Hvis du beslutter at flytte mappen, anbefales det, at du vælger en placering på samme drev som operativsystemet. Dropbox fungerer ikke korrekt, hvis adgangen til Dropbox-mappen forsvinder. Det kan ske, hvis den er placeret på en ekstern disk, der frakobles.

Bemærk! Du kan også flytte din Dropbox-mappe tilbage til standardplaceringen. Nederst i denne artikel kan du læse, hvordan du gør det.

Netværksfilsystemer og filsystemer, der ikke er standard

• Dropbox er ikke kompatibel med netværksfilsystemer.
  • Netværksfilsystemer sender ikke beskeder, når filer ændres. Første gang Dropbox startes, foretages en grundig filscanning, hvor ændringer registreres og synkroniseres. Normalt venter Dropbox på filopdateringshændelser. Kun fysisk tilsluttede diske sender disse hændelser.
  • Hvis Dropbox-mappen flyttes til en disk med et filsystem, der ikke er standard for operativsystemet, kan det give uventede resultater.
  • Disse filsystemer kan have andre begrænsninger end dem, som Dropbox kan håndtere, f.eks. begrænsninger for filstørrelse, filtype eller andet.

Du bør tage højde for disse fejlkilder, når du vælger en ny placering til Dropbox. Se i dokumentationen til dit operativsystem, hvis du har spørgsmål.

Linux

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen.

2. Klik på Præferencer.
  3. Klik på Konto.
  4. Klik på Flyt…
  5. Vælg den nye placering til Dropbox-mappen.
  6. Vent på, at Dropbox flytter din mappe og dens indhold til den nye placering.

Macintosh

1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen.

2. Klik på tandhjulsikonet.
  3. Klik på Præferencer…
  4. Klik på Konto.
  5. Klik på rullemenuen Dropbox-placering.
  6. Vælg en ny placering til din Dropbox.
  7. Vent på, at Dropbox flytter din mappe og dens indhold til den nye placering.

Dropbox Business-brugere: Hvis du har forbundet en privat Dropbox og en arbejdsrelateret Dropbox, vises begge dine Dropbox-konti her. Vælg den rigtige kontakt, før du ændrer Dropbox-mappens placering.

Vista/Win7/Win8/Win10

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen.

2. Klik på tandhjulsikonet.
  3. Klik på Præferencer…
  4. Klik på Konto.
  5. Klik på Flyt…
  6. Vælg den nye placering til Dropbox-mappen.
  7. Vent på, at Dropbox flytter din mappe og dens indhold til den nye placering.

Dropbox Business-brugere: Hvis du har forbundet en privat Dropbox og en arbejdsrelateret Dropbox, vises begge dine Dropbox-konti her. Vælg den rigtige fane, før du ændrer Dropbox-mappens placering.

Bemærkning om omdøbning: Dropbox-mappen beholder sit navn, og navnet kan ikke ændres i forbindelse med flytningen. Dropbox synkroniserer ikke din Dropbox-mappe, hvis den er omdøbt manuelt eller flyttet ved hjælp af operativsystemet. Hvis Dropbox ikke kan finde din Dropbox-mappe, forsøger Dropbox at synkronisere hele mappen på mappens sidst kendte placering.

Flyt manuelt din Dropbox-mappe tilbage til standardplaceringen på en Mac

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
  2. Klik på tandhjulsikonet.
  3. Klik på Præferencer.
  4. Åbn fanen Konto.
  5. Klik på rullemenuen ud for Dropbox-placering.
  6. Vælg Andet.
  7. Åbn listen Programmer.
  8. Klik på rullemenuen Programmer, og vælg din harddisk.
  9. Åbn mappen Brugere.
  10. Vælg brugernavnet til din computer (der er nok et hjem-ikon ud for det).
  11. Klik på Vælg.
  12. Bekræft flytningen ved at klikke på Flyt.
Flyt Dropbox til standardplaceringen

Få flere oplysninger

Hvis du vil gemme din Dropbox-mappe på en ekstern harddisk, skal du være forsigtig:

• Dropbox-mappen skal være tilgængelig, når din computer starter, og før Dropbox på computeren startes. Nogle USB-drev kan være lidt tid om at blive tilsluttet, før computeren genkender dem. Dropbox på computeren kan blive startet, før drevet er klar, og så kan det ikke genkende drevet. Du får vist en fejlmeddelelse, og Dropbox giver dig mulighed for at forbinde din Dropbox-konto igen eller afslutte, hvis din Dropbox-mappe ikke bliver fundet.
  • Hvis forbindelsen mellem det eksterne drev og computeren afbrydes, mens Dropbox kører, er der en lille risiko for, at appen begynder at slette filer, før den opdager, at hele drevet er fjernet. Du skal være meget forsigtig, hvis du bruger et eksternt drev til din Dropbox-mappe.