Hvorfor bruger Dropbox-mapper så meget processorkraft på min computer?

Nogle gange bruger Dropbox mere hukommelse (RAM) eller CPU-kraft, end du forventer. Dette kan gøre din computer langsommere.

Hvad kan medføre, at Dropbox bruger meget hukommelse (RAM)?

Jo flere filer du har i din Dropbox-mappe, jo mere hukommelse bruger Dropbox til at holde styr på dem.

Bemærk! Dropbox bliver langsommere i Stifinder (Windows) og Finder (Mac) ved omkring 300.000 synkroniserede filer.

Du kan frigøre hukommelse på computeren ved hjælp af selektiv synkronisering. Få mere at vide om selektiv synkronisering.

Hvad kan medføre, at Dropbox bruger meget CPU-kraft?

Dropbox bruger flere processer til at gemme, synkronisere og opdatere dine filer. Dropbox kontrollerer også, om der findes versionsopdateringer, og udfører egenovervågning. Disse opgaver kan øge forbruget af CPU-kraft og kan gøre din computer langsommere.

Andre årsager til, at Dropbox kan bruge meget CPU-kraft:

1) Dropbox er i gang med at synkronisere et stort antal filer

Når du synkroniserer mange filer – og især den første gang – kan Dropbox bruge meget CPU-kraft. Du kan løse problemet ved at reducere antallet af filer på din computer ved hjælp af selektiv synkronisering.

2) Andre apps kan forstyrre synkroniseringen

Nogle programmer, f.eks. antivirusprogrammer, sikkerhedssoftware eller apps til sikkerhedskopiering, kan tilgå filerne i din Dropbox-mappe. Dropbox kan fortolke dette som om, at filerne redigeres. Hvis disse apps løbende anmoder om adgang til filerne, vil Dropbox hele tiden forsøge at synkronisere ændringerne.

Hvis du vil se, hvilken app der medfører den langsommere ydeevne, kan du midlertidigt deaktivere hver app i Aktivitetsovervågning eller Opgavestyring. Kontrollér derefter, om CPU-forbruget falder.

3) Filerne i din Dropbox-mappe har forkerte tilladelser

• Hvis filerne på din Dropbox-konto har forkerte tilladelser, kan Dropbox ikke synkronisere dem. Læs mere om, hvordan du giver Dropbox fuld adgang.
  • Dropbox kan heller ikke synkronisere de mapper, som er markeret som malware eller som værende i konflikt med ophavsret eller DMCA. Hvis du får vist en fejl som “Tilladelse nægtet” eller “Din fil er blevet afvist af serveren”, skal du kontakte support for at få hjælp.

4) Dropbox-mappen er installeret på en NAS-enhed

Dropbox virker ikke med filsystemer på netværksshares og kan derfor ikke anvendes på NAS-enheder. Sådan løser du problemet:

5) Din enhed understøtter ikke udvidede attributter

Hvis din computer har et filsystem, der ikke understøtter udvidede attributter, kan Dropbox ikke synkronisere dine filer. Appen vil dog hele tiden forsøge at synkronisere, hvilket medfører et højt forbrug af CPU-kraft. Sådan løser du problemet: