Sådan angiver eller ændrer du tilladelserne for et delt link

Opdateret Mar 18, 2024
person icon

Funktionerne nedenfor er kun tilgængelige for kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise.
Få adgang til avancerede indstillinger, når du opgraderer din Dropbox-konto. Se, hvordan, og se planer.

Hvis du deler et link til en fil eller mappe med andre, kan du bestemme, hvem der kan se indholdet af linket, og hvad de kan gøre med linket.
highlight icon

Bemærk! Du kan kun slette delte links, som du opretter. Hvis du inviterer andre til en fil eller mappe med redigeringsadgang, kan de selv oprette et link og dele indholdet med andre. Du kan ikke administrere disse delte links, så sørg for, at du kun deler links med personer, du har tillid til. Hvis du er administrator for et Dropbox-team, kan du administrere linkindstillingerne for alle. Se, hvordan du administrerer indstillingerne for delte links for dit team.

highlight icon

Bemærk!
Dropbox skifter til en ny arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for på brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Hvis du har redigeringsadgang til en fil eller mappe, kan du slette de delte links, der blev oprettet for filen eller mappen.
  • Brugere med skrivebeskyttet adgang kan kun oprette skrivebeskyttede links, mens brugere med redigeringsadgang både kan oprette links med redigeringsadgang og skrivebeskyttede links, hvis linkene ikke allerede er oprettet.
  • Der er forskel på skrivebeskyttede links og links til redigering. Du kan ikke ændre et skrivebeskyttet link til et link til redigering eller omvendt.

highlight icon

Bemærk! Indstillingerne for tilpasning af linket nedenfor anvendes kun på de delte links, du opretter. Hvis du giver en anden adgang til en fil eller mappe, anvendes dine linktilpasninger ikke på de delte links, de opretter.

Tilføj adgangskoder til delte links

Kunder med Dropbox Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus og Enterprise kan føje en adgangskode til et delt link på dropbox.com eller i Dropbox-mobilappen. Når nogen åbner linket, skal de angive adgangskoden for at kunne se indholdet.

Sådan føjer du en adgangskode til en delt fil på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på navnet på filen, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på enten Link til redigering eller Link til visning, afhængigt af det link, du vil føje en adgangskode til.
  5. Klik på Til ud for Adgangskode påkrævet.
    • Hvis du føjer en adgangskode til et link med skrivebeskyttet adgang, skal du vælge Personer med adgangskode ud for Hvem har adgang?.
  6. Angiv en adgangskode.
  7. Klik på Gem.

Sådan føjer du en adgangskode til en delt mappe på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over navnet på mappen, og klik på delingsikonet.
  3. Klik på Opret og kopiér derefter link, hvis der ikke oprettes et link.
  4. Klik på tandhjulsikonet øverst til højre.
  5. Klik på Link til visning.
  6. Vælg Personer med adgangskode ud for Hvem har adgang.
  7. Angiv en adgangskode.
  8. Klik på Gem.

Sådan føjer du en adgangskode til et delt link i Dropbox-mobilappen til Android:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tyk på"⁝" (lodrette prikker) ud for den fil eller mappe, du vil føje en adgangskode til.
  3. Tryk på Del.
  4. Vælg Link til redigering eller Link til visning. Det afhænger af, hvilket link du vil føje en adgangskode til.
  5. Tryk på Tilpas indstillinger.
  6. Slå Adgangskode påkrævet til.
  7. Indtast en adgangskode.
  8. Tryk på Indstil.
  9. Tryk på Gem.

Sådan føjer du en adgangskode til et delt link i Dropbox-mobilappen til iOS:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på"..." (tre prikker) ud for den fil eller mappe, du vil føje en adgangskode til.
  3. Tryk på Mappeindstillinger eller Filindstillinger.
  4. Tryk på Link til redigering eller Link til visning (mappe), eller tryk på Indstil adgang (fil).
  5. Slå Adgangskode påkrævet til.
  6. Indtast en adgangskode.
  7. Tryk på Gem i øverste højre hjørne.

Hvis nogen forsøger at få vist en fil ved hjælp af et delt link, hvor der kræves en adgangskode, bliver vedkommende bedt om at indtaste en adgangskode.

highlight icon

Bemærk!

Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Hvis der føjes en adgangskode til et delt link efter oprettelsen af linket, vil de modtagere, som allerede har føjet den delte fil eller mappe til deres Dropbox-konti, bevare deres adgang, og de skal ikke indtaste adgangskoden.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer min adgangskode til linket eller vil ændre den?

Du kan nulstille adgangskoden til alle de links, som du har delt, på samme måde som du indstillede adgangskoden. Hvis du har glemt adgangskoden, kan du oprette en ny adgangskode. Du kan også når som helst deaktivere linket. Af sikkerhedsmæssige grunde viser vi aldrig dine eksisterende adgangskoder.

Se, hvordan du deaktiverer et link.

Jeg er medlem af en Dropbox-teamkonto. Har administratoren for mit team adgang til de adgangskoder, jeg angiver?

Selvom administratorer kan indstille adgangskoder for de links, du opretter, kan de styre, om du kan indstille dem. De kan også begrænse alle delte links til kun at give adgang til teammedlemmer.

Administrator: Se, hvordan du indstiller, at kun teamet har adgang til links.

Sæt udløbsdatoer på delte links

Kunder med Dropbox Professional, Standard, Advanced og Enterprise kan oprette, ændre eller fjerne en udløbsdato for et delt link på dropbox.com eller i Dropbox-mobilappen. Andre kan kun få adgang til det delte link indtil udløbsdatoen. Efter udløbsdatoen vil linket være deaktiveret.

Sådan indstiller du en udløbsdato for et delt link på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på navnet på filen eller mappen, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på Indstillinger i pop op-vinduet.
  4. Klik på enten Link til redigering eller Link til visning, afhængigt af det link, du vil indstille en udløbsdato for.
  5. Klik ud for Udløb for at slå indstillingen til.
  6. Vælg, hvornår linket skal udløbe. Det delte link udløber kl. 23:59 den dag, du vælger, baseret på din tidszone.
  7. Klik på Gem for at knytte udløbsdatoen til linket.

Sådan indstiller du en udløbsdato for et delt link i Dropbox-mobilappen til Android:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tyk på"⁝" (lodrette prikker) ud for den fil eller mappe, du vil føje en adgangskode til.
  3. Tryk på Del.
  4. Vælg Link til redigering eller Link til visning. Det afhænger af, hvilket link du vil føje en udløbsdato til.
  5. Tryk på Tilpas indstillinger.
  6. Slå Angiv udløbsdato til.
  7. Vælg en dato i kalenderen.
  8. Tryk på OK.
  9. Tryk på Gem.

Det delte link udløber kl. 23:59 den dag, du vælger, baseret på din tidszone.

Sådan indstiller du en udløbsdato for et delt link i Dropbox-mobilappen til iOS:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på"..." (tre prikker) ud for den fil eller mappe, du vil føje en adgangskode til.
  3. Tryk på Mappeindstillinger eller Filindstillinger.
  4. Tryk på Link til redigering eller Link til visning (mappe), eller tryk på Indstil adgang (fil).
  5. Slå Angiv udløbsdato til.
  6. Vælg en dato i kalenderen.
  7. Tryk på Gem.

Det delte link udløber kl. 23:59 den dag, du vælger, baseret på din tidszone.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox. Når linket udløber, skal du oprette et nyt link, hvis du vil dele filen eller mappen igen.

Hvordan ser et delt link med en udløbsdato ud for de personer, jeg har delt det med?

Modtagere ser siden for det delte link på helt normal vis. De kan ikke se udløbsdatoen.

Kan jeg ændre udløbsdatoen?

Du kan ændre en udløbsdato ved at følge den fremgangsmåde, der er vist ovenfor.

Hvad sker der, hvis nogen, jeg har delt linket med, åbner det efter udløbsdatoen?

Hvis nogen besøger et link, efter at det er udløbet, får de vist fejlmeddelelsen “Linket er udløbet“. Hvis du vil give denne person adgang til filen, skal du oprette et andet link og dele det med dem. Se, hvordan du opretter og deler links til filer og mapper.

Jeg er medlem af et Dropbox-team. Har min administrator kontrol over de udløbsdatoer, jeg indstiller?

Administratorer kan tildele en standardudløbsdato for de delte links, der oprettes af teamet. Hvis du er Dropbox-administrator, kan du se, hvordan du indstiller en standardudløbsdato til delte links, der oprettes af dit teamt.

highlight icon

Bemærk! Dropbox skifter til en ny arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for på brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• De modtagere af delte links, som har tilføjet den delte fil eller mappe på deres Dropbox-konti, bevarer deres adgang, efter at det delte link udløber.

Deaktiver downloads for et delt link

Kunder med Dropbox Professional, Standard, Advanced og Enterprise kan deaktivere downloads for et delt link på dropbox.com eller i Dropbox-mobilappen.

highlight icon

Vigtig note! Hvis du deaktiverer download for et delt link, kan andre ikke downloade indholdet af et link via Dropbox. Det forhindrer dog ikke, at de gemmer indholdet ved hjælp af andre metoder.

Sådan deaktiverer du downloads for et delt link på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på navnet på filen eller mappen, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på Link til visning for det link, du vil deaktivere download for.
  5. Klik ud for Deaktiver downloads for at slå muligheden til.
  6. Klik på Gem.

Sådan deaktiverer du downloads for et delt link i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på en fil for at åbne dens forhåndsvisningsside.
  3. Tryk på “” (de tre prikker) i øverste højre hjørne.
  4. Tryk på Administrer adgang.
  5. Tryk på Indstillinger til visning af link.
  6. Klik ud for Deaktiver downloads for at slå muligheden til.
  7. Tryk på Udført.

Du kan dele linket via Dropbox, eller du kan indsætte linket i en e-mail eller en chat.

Modtagerne kan få se filen på forhånd på dropbox.com, men knappen Download vil være nedtonet og deaktiveret. Hvis en modtager peger på knappen Download, får de vist meddelelsen "Download er deaktiveret."

Hvis forhåndsvisning ikke understøttes for den filtype, du deler, vises fejlen "[filtype]-filer kan ikke forhåndsvises. Downloads skal være aktiveret for at dele." Downloads må ikke være deaktiveret for filen.

highlight icon

Bemærk! Dropbox skifter til en ny arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for på brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Hvis du deaktiverer downloads for et skrivebeskyttet link til en mappe, forhindrer det også, at modtagerne af linket kan tilføje mappen på deres Dropbox-konto.

Begræns adgangen til delte links til medlemmer af teamet

Sådan begrænser du adgangen til delte links til medlemmer af dit team på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på navnet på filen eller mappen, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Klik på Indstillinger i pop op-vinduet.
  4. Klik på enten Link til redigering eller Link til visning, afhængigt af det link, du vil begrænse adgangen til.
  5. Vælg Teammedlemmer i rullemenuen ud for Har adgang.
  6. Klik på Gem.
highlight icon

Bemærk! Links med delt visning og delte links til webbaserede filer kan stadig deles eksternt. Dem, der ikke er teammedlemmer, kan oprette deres egne delte links baseret på deres adgang og indstillinger.

highlight icon

Bemærk! Dropbox skifter til en ny arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for på brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:

• Hvis du har redigeringsadgang til en fil eller mappe, kan du slette de delte links, der blev oprettet for filen eller mappen.
  • Brugere med skrivebeskyttet adgang kan kun oprette skrivebeskyttede links, mens brugere med redigeringsadgang både kan oprette links med redigeringsadgang og skrivebeskyttede links, hvis linkene ikke allerede er oprettet.
  • Der er forskel på skrivebeskyttede links og links til redigering. Du kan ikke ændre et skrivebeskyttet link til et link til redigering eller omvendt.
  • Der kan kun findes ét link til redigering og ét skrivebeskyttet link pr. fil eller mappe.

Sådan begrænser du adgangen til delte links til medlemmer af dit team i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på en fil for at åbne dens forhåndsvisningsside.
  3. Tryk på “” (de tre prikker) i øverste højre hjørne.
  4. Tryk på Administrer adgang.
  5. Tryk på Indstillinger til visning af link.
  6. Tryk på Linkadgang.
  7. Vælg Teammedlemmer i menuen.
  8. Tryk på Udført.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox.