Mappen Offentlig

Vigtige ændringer til den offentlige mappe i Dropbox

De Dropbox-konti, der er oprettet efter den 4. oktober 2012, har ikke en offentlig mappe. Hvis du hurtigt vil dele filer, kan du bruge et delt link. Delte links virker, også selvom den person, du deler med, ikke har en Dropbox-konto.

Dropbox Basic-brugere (gratisbrugere)

Fra 15. marts 2017 er den offentlige mappe i din Dropbox-konto blevet konverteret til en standardmappe. Som standard er denne mappe privat for din konto. Denne overgang foregår automatisk.

Her er det, du bør vide:

• Alle filerne i din offentlige mappe vil fortsat være sikre, men offentlige links til disse filer holder op med at virke
  • Hvis nogen besøger et link til en fil i din offentlige mappe, vil de se en fejlside
  • Hvis du vil se en liste over dine offentlige links, skal du gå til den offentlige mappe – enhver fil i denne mappe vil tidligere være tilknyttet et offentligt link
  • Dropbox kan ikke konvertere eksisterende offentlige links til delte links i Dropbox
  • Hvis du vil dele nogen af ​​filerne i din offentlige mappe igen, skal du bruge en delt mappe eller et delt link

Brug af den offentlige mappe til at gengive HTML-indhold

Fra 3. oktober 2016 kan Drobbox Basic-brugere (gratisbrugere) ikke længere bruge offentlige links til at gengive HTML-indhold i en webbrowser. Hvis du er Dropbox Basic-bruger, og du har oprettet et website, der viser HTML-indhold direkte fra din Dropbox, gengives det ikke længere i browseren. Selve HTML-indholdet er stadig sikkert i Dropbox, og du kan dele det ved hjælp af nogle af ​​vores andre delingsmetoder.

Fra 1. september 2017 kan Dropbox Plus- og Business-brugere ikke længere gengive HTML-indhold, og den offentlige mappe og dens delingsfunktionalitet deaktiveres. Indtil da kan Dropbox Plus- og Business-brugere fortsætte med at bruge offentlige links til at gengive HTML-indhold.

Som Dropbox Plus- eller Business-bruger kan du oprette links til filer i din Dropbox ved at trække dem til den offentlige mappe. Dine venner og kolleger kan vælge at downloade filen eller se den i deres browser. Hvis de ændrer noget, påvirker det ikke den oprindelige version. Hvis du selv ændrer filen, opdateres linket med dine ændringer. Du kan sende linket til hvem som helst, hvis du indsætter det i en e-mail, i en chatbesked eller på en webside.

Først skal du gøre filen tilgængelig for alle ved at flytte den fil, du ønsker at dele, til den offentlige mappe i Dropbox.

Kopiér offentlige links på dropbox.com

1. Flyt filen til din offentlige mappe.
  2. Klik på ikonet ud for filnavnet.
  3. Klik på Kopiér offentligt link i den viste menu.

Kopiér offentlige links i computerappen

Linux

I Linux

Hvis du har Dropbox-programmet installeret på din computer : Når filen er i din Offentlig-mappe, skal du blot højreklikke på den en gang for at åbne en menu. Vælg Dropbox og derefter Kopier offentligt link .

Macintosh

I Mac OS X

Hvis du har Dropbox-programmet installeret på din computer : Når filen er i den offentlige mappe, skal du blot Ctrl-klikke på den og vælge Kopier offentligt link i menuen.

Vista/Win7/Win8/Win10

I Windows

Hvis du har Dropbox-appen installeret på din computer : Når filen er i den offentlige mappe, skal du blot højreklikke på den og vælge Kopier offentligt link i menuen.

Fjern et offentligt link

Hvis du er færdig med at dele filen eller mappen, skal du flytte filen væk fra den offentlige mappe, enten ved at trække filen og slippe den et andet sted (på computeren eller på internettet). Du kan også vælge filen og trykke på Flyt i den blå bjælke øverst i filbrowseren. Vælg derefter en anden placering end mappen Offentlig. Hvis nogen senere bruger det offentlige link, får de vist en fejlmeddelelse om, at filen ikke længere er tilgængelig.

Hvis en fil omdøbes, fjernes det offentlige link også. Hvis det bliver nødvendigt at omdøbe en fil, skal du blot oprette et ny offentligt link for at genoptage deling.

Få flere oplysninger

Fra 3. oktober 2016 kan Drobbox Basic-brugere (gratisbrugere) ikke længere bruge offentlige links til at gengive HTML-indhold i en webbrowser. Hvis du er Dropbox Basic-bruger, og du har oprettet et website, der viser HTML-indhold direkte fra din Dropbox, gengives det ikke længere i browseren. Selve HTML-indholdet er stadig sikkert i Dropbox, og du kan dele det ved hjælp af nogle af ​​vores andre delingsmetoder.

Fra 1. september 2017 kan Dropbox Pro-, Plus- og Business-brugere ikke længere gengive HTML-indhold, og den offentlige mappe og dens delingsfunktionalitet deaktiveres. Indtil da kan Dropbox Pro-, Plus- og Business-brugere fortsætte med at bruge offentlige links til at gengive HTML-indhold.

Få flere oplysninger

Nu hvor du har styr på det grundlæggende, kan du læse om nogle avancerede emner om offentlige links her:

• Det er ikke nødvendigt at være online for at andre kan bruge disse links og se og downloade dine filer.
  • Selv om du ikke kan linke til mapper i dine offentlige mappe, kan du linke til filer i undermapper.
  • Filer i mappen Offentlig er offentlige og kan ses eller downloades af alle, der bruger linket. Hvis du på et tidspunkt ønsker at stoppe med at dele en fil, skal du blot flytte den væk fra mappen Offentlig. Så er den ikke længere delt.
  • Dropbox gengiver ikke længere HTML-indhold i browseren via delte Dropbox-links. Det betyder, at hvis du har oprettet et website, der viser HTML-indhold direkte fra din offentlige mappe, er der ikke længere adgang til websitet i browseren. HTML-indholdet bliver i din Dropbox.
  • Links har en båndbreddegrænse på 20 GB/dag for Basic-konti og ca. 200 GB/dag for Plus- og Business-konti. Hvis din konto når vores grænse, bliver dine links automatisk og midlertidigt suspenderet. Samtidig sender vi en e-mail til den e-mailadresse, der er registreret for din konto. Alle, der forsøger at få adgang til de pågældende links, får vist en fejlside i stedet for din fil.