Sådan stopper du deling af en Dropbox-fil eller -mappe

Opdateret Oct 10, 2023
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Hvis du har delt en fil med nogen, kan du når som helst afbryde delingen af den. Du skal vide, hvordan du delte filen:

Se, hvordan du finder ud af, hvilken metode du brugte til at dele en fil

highlight icon

Bemærk! Hvis det medlem, du vil fjerne, allerede har downloadet filen eller gemt den på sin Dropbox-konto, har medlemmet stadig sin kopi af filen, selvom du afbryder delingen af den eller sletter et delt link.

Sådan sletter du et link til en fil eller mappe

Hvis et medlem har fået adgang til en fil eller mappe via et delt link, du har oprettet, kan du fjerne dem ved at slette linket. Hvis du sletter et link og klikker på knappen Del ud for en fil, vises alle tidligere medlemmer stadig på listen, men det deaktiverede link virker ikke længere for nogen. De personer, der klikker på et deaktiveret link, får vist en fejlmeddelelse.

highlight icon

Bemærk!
  • Du kan kun slette delte links, som du ikke har oprettet, hvis du har redigeringsadgang, eller hvis det er webbaserede filer, herunder Paper- eller Google-dokumenter.
  • Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:
    • Kun brugere med redigeringsadgang kan slette delte links eller modificere indstillinger for links.
    • I stedet for at slette et link kan du begrænse adgangen for bestemte brugere ved at følge vejledningen til, hvordan du fjerner et medlem fra en fil eller mappe, nedenfor.
    • Brugere kan føje filer eller mapper til deres Dropbox-konti via delte links. Hvis du vil fjerne en brugers adgang til en bestemt fil eller mappe, skal du slette både det delte link og fjerne brugeren fra adgangslisten.

Sådan fjerner du et medlem fra en fil eller mappe

Når du fjerner et medlem fra en fil, kan vedkommende ikke længere få adgang til din version af filen på dropbox.com eller via sin invitation.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Delt i venstre sidepanel.
    • Klik på Mere i venstre sidepanel, hvis du ikke kan se Delt.
  3. Klik på"..."(de tre prikker) ud for de mapper, du vil afbryde delingen af.
  4. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  5. Klik på Hvem har adgang.
  6. Klik ud for navnet på den person, du vil fjerne fra filen, i rullemenuen.
  7. Klik på Fjern.
highlight icon

Bemærk! Hvis indstillingen Fjern er nedtonet, er det sandsynligt, at medlemmet får adgang til filen eller mappen via et link til filen i stedet for som et tilføjet medlem. Hvis det er tilfældet, vises beskeden Personer, der kiggede med via et link, kan ikke fjernes fra filer. Hvis du vil fjerne adgangen, skal du slette det delte link  , som personen bruger til at få adgang til filen.

1. Klik på Fjern igen.