{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Sådan ændrer du tilladelserne for en delt mappe

Hvis du deler en mappe med andre, kan du beslutte, hvilke tilladelser de har til din mappe.

Afsnit i artiklen:

Sådan ændrer du tilladelserne for delte filer og mapper

Delte mapper

Du kan give medlemmerne af dine delte mapper forskellige tilladelser:

• Redaktør: Alle de medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan tilføje, redigere og slette filer i mappen.
  • Seer: Alle de medlemmer, du tildeler denne tilladelse, kan se og skrive kommentarer til filer i en delt mappe, men de kan ikke tilføje, redigere eller slette filer.
  • Ejer: Der kan kun være én ejer af en mappe. Den, der oprettede en delt mappe, er automatisk ejeren, medmindre ejerskabet overføres til en anden.

Delte filer

Medlemmer af delte filer kan kun se filen. Du kan ikke give medlemmerne af en delt fil tilladelse til at redigere filen.

Angiv tilladelser på dropbox.com

Hvis du er ejer af eller redaktør for en delt mappe, kan du ændre mappetilladelserne. Hvis du er ejeren af en delt fil, kan du tilføje og fjerne personer fra filen.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer.
  3. Gå til den fil eller mappe, du vil kontrollere.
  4. Peg på filen eller mappen, og klik på Del.
  5. Klik på rullemenuen ud for navnet på et medlem, og vælg Kan redigere, Kan se eller Fjern.
    • Hvis du ændrer tilladelserne for en delt fil, kan du kun vælge Fjern for et medlem.

Angiv tilladelser på din computer

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik, eller hold Kommando nede, og klik på den delte mappe.
  3. Vælg Del.
  4. Klik på rullemenuen ud for navnet på et medlem, og vælg Kan redigere, Kan se eller Fjern.
    • Hvis du ændrer tilladelserne for en delt fil, kan du kun vælge Fjern for et medlem.
  5. Klik på Del.

Indstil tilladelser på din telefon eller tablet

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Find den mappe, du vil dele.
    • På Android: Tryk på pil ned.
    • I iOS: Tryk på ikonet  (tre prikker), eller tryk på # medlemmer under navnet på den delte mappe.
  3. Tryk på Del.
  4. Klik på rullemenuen ud for navnet på et medlem, og vælg Kan redigere, Kan se eller Fjern.
  5. Hvis du ændrer tilladelserne for en delt fil, kan du kun vælge Fjern for et medlem.
  6. Tryk på Send.

Bestem, hvem der kan invitere andre til en delt mappe

Hvis du ejer en delt mappe, kan du forhindre, at redaktører i mappen kan invitere andre til mappen.

Få mere at vide om roller i delte mapper.

Fra dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer.
  3. Gå til eller søg efter den delte mappe.
  4. Klik på Del, og vælg derefter Mappeindstillinger.
  5. Vælg dine præferencer for indstillingen Administration: Hvem kan administrere adgang til denne mappe?
  6. Klik på Gem.

Fra din computer

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik, eller hold Kommando nede, og klik på den delte mappe.
  3. Vælg Del.
  4. Klik på Mappeindstillinger.
  5. Vælg dine præferencer for indstillingen Hvem kan administrere medlemskabet af denne mappe?
  6. Klik på Gem indstillinger.

Indstil tilladelser på din telefon eller tablet

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Find den mappe, du vil dele.
    • På Android: Tryk på pil ned.
    • I iOS: Tryk på ikonet … (tre prikker), eller klik på <antal> medlemmer under navnet på den delte mappe.
  3. Tryk på Administration.
  4. Vælg din præference under Hvem kan administrere adgang?

Sådan omdøber du en delt mappe

Du kan omdøbe eller flytte en delt mappe fra Dropbox på computeren eller dropbox.com. I Dropbox på computeren kan du omdøbe eller flytte en delt mappe på samme måde som andre mapper på harddisken. Hvis du omdøber eller flytter en delt mappe, forbliver mappen delt.

Omdøbningen eller flytningen afspejles ikke på Dropbox-kontiene for andre medlemmer af den delte mappe. Delte mapper fungerer på den måde for at undgå at forvirre medlemmer af delte mapper, da ingen ønsker at få omorganiseret eller omdøbt sine mapper uden at vide det. Se følgende vejledning, hvis du har brug for at omdøbe en delt mappe for alle medlemmer.

Omdøb en delt mappe for alle medlemmer

Hvis du vil omdøbe en delt mappe for alle medlemmerne, skal du dele den som en ny delt mappe. Når du deler en mappe til at starte med, er navnet det samme for alle medlemmer.

Følg disse trin for at omdøbe en delt mappe:

1. Afbryd deling af mappen.
  2. Omdøb mappen.
  3. Del den omdøbte mappe igen.

Dropbox Business-teammedlemmer: Sådan sikrer du, at det kun er dine teammedlemmer, der har adgang til delte links

Dropbox Business-teammedlemmer kan vælge, om teammedlemmer kan dele filer med personer, som ikke er en del af deres team. Du kan ændre denne indstilling for specifikke mapper:

Fra dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Filer.
  3. Gå til eller søg efter den delte mappe.
  4. Klik på Del.
  5. Klik på Indstillinger for link i pop op-vinduet.
  6. Klik på Kun personer i [teamnavn] ud for Tillad deling af links med personer uden for denne mappe?
  7. Klik på Gem indstillinger.

Fra din computer

1. Åbn Dropbox-mappen på din computer.
  2. Højreklik, eller hold Kommando nede, og klik på den delte mappe.
  3. Vælg Del.
  4. Klik på Mappeindstillinger.
  5. Vælg dine præferencer for indstillingen Tillad deling af links med personer uden for denne mappe?
  6. Klik på Gem indstillinger.

Roller og tilladelser for medlemmer af en delt mappe

Medlemmerne af en delt mappe kan have tre forskellige roller: seer, redaktør eller ejer.

Ejer

Editor

Fremviser

Filhandlinger

Se mappens indhold

Se den delte mappes medlemmer og deres roller

Skrive kommentarer til filer i mappen

*

Redigere mappens indhold

Medlemshandlinger

Invitere og fjerne medlemmer

*

Ændre andre medlemmers rolle

*

Annullere invitationer og invitere medlemmer igen

*

Sende e-mails til medlemmer

Gøre et andet medlem til ejer

Forlade mappen

Bestemme, hvem der kan inviteres til mappen

Bestemme, hvem der kan administrere medlemskab af mappen

Flytte delte mapper til teammapper

Mappehandlinger

Afbryde deling af mappen

Bemærk! En * (stjerne) betyder, at dette er standardindstillingen for delte mapper. Ejeren af den delte mappe kan ændre denne indstilling.