Tilladelser for delte links

Hvis du har delt et link med nogen, kan du bestemme, hvem der kan se indholdet af linket, og hvad de kan gøre med linket. Dropbox Professional- og Business-brugere kan:

  • Angive udløbsdatoer
  • Tilføje adgangskoder
  • Deaktivere downloads for delte links

Dropbox Business-administratorer kan indstille, at kun medlemmer af teamet kan få adgang til delte links, der er oprettet i en teamkonto. 

Enhver Dropbox-bruger kan fjerne et link til en fil, de ejer.

Hvis du har føjet medlemmer til en fil eller mappe i stedet for at dele et link, kan du se, hvordan du ændrer deres tilladelser.

Tilføj adgangskoder til delte links

Dropbox Professional- og Business-brugere kan tilføje en adgangskode til et delt link. Når nogen følger linket, skal de angive adgangskoden for at kunne se indholdet.

  1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på knappen Del ud for filnavnet. 
  3. Klik på Indstillinger for link.
  4. Klik på Kun personer med adgangskoden.
    • Bemærk! Eksisterende adgangskoder fjernes, hvis du ændrer indstillingen af Hvem kan se dette?
  5. Angiv en adgangskode.
  6. Klik på Gem indstillinger.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox.

Hvis nogen prøver at se et delt link med en adgangskode, får de vist denne side:

Delt link beskyttet med adgangskode

Når de indtaster adgangskoden, vil de se den normale side for det delte link.

Hvad gør jeg, hvis jeg glemmer min adgangskode til linket eller vil ændre den?

Du kan nulstille adgangskoden til alle de links, som du har delt, på samme måde som du indstillede adgangskoden. Hvis du har glemt adgangskoden, kan du oprette en ny adgangskode. Du kan også når som helst deaktivere linket. Af sikkerhedsmæssige grunde viser vi aldrig dine eksisterende adgangskoder.

Se, hvordan du deaktiverer et link.

Jeg er medlem af et Dropbox Business-team. Har min administrator kontrol over de adgangskoder, jeg indstiller?

Administratorer kan ikke håndhæve adgangskodepolitikker for de links, som teammedlemmer har delt. Admininistratorer kan i stedet indstille, at kun teamet har adgang til delte links.

Admininistrator: Se, hvordan du indstiller, at kun teamet har adgang til links.

Sæt udløbsdatoer på delte links

Dropbox Professional- og Business-brugere kan oprette, ændre og fjerne en udløbsdato til et delt link. Andre kan kun få adgang til det delte link indtil udløbsdatoen. Efter udløbsdatoen vil linket være deaktiveret.

  1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over navnet på filen eller mappen, og klik på knappen Del, der vises.
  3. Klik på Indstillinger for link i pop op-vinduet.
  4. Klik på Indstil adgangskode/udløbsdato (eller Indstil synlighed/udløbsdato) i det næste vindue.
  5. Vælg Ja, og vælg, hvornår linket skal udløbe. Det delte link udløber kl. 23:59 den dag, du vælger, baseret på din tidszone.
  6. Klik på Gem indstillinger for at knytte udløbsdatoen til linket.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox. Når linket udløber, skal du oprette et nyt link, hvis du vil dele filen eller mappen igen.

Modtagere ser siden for det delte link på helt normal vis. De kan ikke se udløbsdatoen.

Hvis du vil ændre udløbsdatoen, kan du følge de samme trin.

Hvad sker der, hvis nogen, jeg har delt linket med, åbner det efter udløbsdatoen?

Hvis andre besøger et link, efter det er udløbet, ser de fejlmeddelelsen "Det link, som du prøver at få adgang til, er udløbet".

Jeg er medlem af et Dropbox Business-team. Har min administrator kontrol over de udløbsdatoer, jeg indstiller?

Administratorer kan ikke håndhæve udløbspolitikker for de links, der er delt med teammedlemmer. Admininistratorer kan i stedet indstille, at kun teamet har adgang til alle delte links.

Dropbox Business-admininistrator: Se, hvordan du indstiller, at kun teamet har adgang til links.

Deaktiver downloads for et delt link

Dropbox Professional- og Business-brugere kan deaktivere downloads for et delt link. Du kan deaktivere downloads for et delt link på dropbox.com:

  1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på filen eller mappen, og klik på Del.
  3. Klik på Indstillinger for link.
  4. Klik på Ja ud for Deaktiver downloads for dette link.
  5. Klik på Gem.

Du kan dele linket via Dropbox, eller du kan indsætte linket i en e-mail eller en chat. 

Modtagerne kan få se filen på forhånd på dropbox.com, men knappen Download vil være nedtonet og deaktiveret. Hvis en modtager peger på knappen Download, får de vist meddelelsen "Download er deaktiveret."

Hvis den filtype, du deler, ikke understøtter forhåndsvisning på dropbox.com, vises fejlmeddelelsen "Andre kan ikke se denne fil, hvis de ikke kan downloade den", når du forsøger at ændre indstillingen.

Vigtig note! Hvis du deaktiverer download for et delt link, kan andre ikke downloade indholdet af et link via Dropbox. Det forhindrer dog ikke, at de gemmer indholdet ved hjælp af andre metoder.

Dropbox Business-brugere: Begræns adgangen til delte links til medlemmer af dit team

  1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over navnet på filen eller mappen, og klik på knappen Del, der vises.
  3. Klik på Indstillinger for link i pop op-vinduet.
  4. Klik på Kun personer på [teamnavn].
  5. Klik på Gem indstillinger.

Når du har gemt indstillingerne, kan du kopiere linket og indsætte det i en e-mail eller sende det direkte via Dropbox.

Afsnit i denne artikel:

Det er vi kede af at høre. Fortæl os, hvordan vi kan gøre det bedre:

Tak for din feedback! Fortæl os, hvordan denne artikel hjalp dig:

Tak for din feedback!

Svar fra community
    Svar fra community

      Andre måder at få hjælp på

      Community

      Support på Twitter

      Hjælp med vejledning

      Andre måder at få hjælp på

      Community

      Support på Twitter

      Hjælp med vejledning

      Andre måder at få hjælp på

      Community

      Support på Twitter

      Kontakt support