Delte mapper: Giv andre redigeringsadgang til dine filer

Hvis du giver andre adgang til at redigere en mappe i din Dropbox, bliver mappen til en delt mappe. Ændringer af indholdet af den delte mappe synkroniseres til alle, der har adgang til den delte mappe.

Personer med redigeringsadgang kan:

• Se filer
  • Skrive kommentarer til filer
  • Rediger filer

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Giv redigeringsadgang via computerprogrammet eller mobilappene

Klik på rullemenuen nedenfor, og vælg det computeroperativsystem eller den mobilenhed, du vil se en vejledning til.

Android

1. Åbn Dropbox' Android-app på din Android-enhed.
  2. Find den mappe, du vil dele.
  3. Tryk på Pil ned.
  4. Tryk på Del.
  5. Indtast e-mailadresserne på de personer, der skal have redigeringsadgang.
  6. Vælg Kan redigere under Disse personer.
  7. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.

iOS

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Find den mappe, du vil dele.
  3. Tryk på symbolet ... (tre prikker).
  4. Tryk på Del.
  5. Indtast e-mailadresserne på de personer, der skal have redigeringsadgang.
  6. Vælg Kan redigere under Disse personer.
  7. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.

Linux

1. Åbn din Dropbox-mappe.
  2. Højreklik på den mappe, du vil dele, for at få vist en menu.
  3. Vælg Del.
  4. Der åbnes et delingsvindue på dropbox.com, hvor du kan indtaste e-mailadresserne eller navnene på de personer, du vil dele med.

Mac

1. Installer Dropbox på computeren, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åbn din Dropbox-mappe i Finder.
  3. Højreklik på den mappe, du vil dele.
  4. Vælg Del.
  5. Indtast e-mailadresserne på de personer, du vil invitere.
  6. Vælg Kan redigere på rullemenuen.
  7. Skriv en besked om filerne, og klik på Del.

Windows

1. Installer Dropbox på computeren, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åbn din Dropbox-mappe.
  3. Højreklik på den mappe, du vil dele.
  4. Vælg Del.
  5. Indtast e-mailadresserne på de personer, du vil invitere.
  6. Vælg Kan redigere på rullemenuen.
  7. Skriv en besked om filerne, og klik på Inviter.

Windows Phone

1. Tryk på den mappe, du vil dele.
  2. Tryk på Del.
  3. Tryk på Inviter til mappe.
  4. Indtast e-mailadresserne på de personer, du vil invitere, eller tryk på plusikonet "+" for at vælge en kontakt fra appen Personer.
  5. Vælg Kan redigere under Disse personer.
  6. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.

Giv redigeringsadgang på dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den mappe, du vil dele.
  3. Klik på den viste knap med teksten Del.
  4. Indtast e-mailadresserne på de personer, der har brug for redigeringsadgang til mappen.
  5. Vælg Kan redigere på rullemenuen.
  6. Skriv en besked om filerne, og klik på Del.

Ofte stillede spørgsmål og tip til fejlfinding til delte mapper:

Kan jeg dele en mappe, der er indeni en anden delt mappe?

Du kan ikke dele en mappe, der er indeni en anden delt mappe. Hvis du prøver at gøre dette fra din computer, vil applikationen automatisk føre dig til den overordnede delte mappes delingsindstillinger.

En løsning på dette er at dele et link til den delte undermappes overordnede mappe. Selvom det giver modtagere af linket adgang til alle mapper i denne sti, vil eventuelle ændringer, de foretager af filer i mappen, ikke blive synkroniseret med din Dropbox. Hvis du i stedet gerne vil give dem læse-/skriveadgang til den overordnede mappe, kan du afbryde delingen af undermappen, dele den overordnede mappe og derefter dele et link til undermappen.

Hvad sker der, hvis to personer redigerer en fil samtidigt?

Hvis to personer begge åbner og redigerer en fil i en delt mappe samtidigt, vil Dropbox gemme begges ændringer, men i separate filer. Programmet prøver ikke automatisk at kombinere eller slå ændringerne sammen. Se vores artikel om modstridende kopier for at få mere at vide om, hvordan dette fungerer.

Kan jeg genbruge en invitationsmeddelelse, efter at jeg har sendt den?

Hvis en invitation til en delt mappe allerede er blevet sendt, kan du desværre ikke gå tilbage og kopiere den oprindelige meddelelse om den delte mappe.

Er der en grænse for antallet af filer, der kan være i en delt mappe?

Oprettelse af en delt mappe fra en mappe, der allerede indeholder et meget stort antal filer, vil ofte resultere i en fejl. Denne fejl påvirker kun oprettelsen af ​​en delt mappe og vil ikke påvirke fremtidige invitationer til mappen.

Den enkle løsning er at oprette og dele en ny tom mappe i din Dropbox og derefter flytte alle filerne fra den eksisterende mappe til den nye delte mappe.

• Bemærk! Sørg for at vælge et godt navn til den delte mappe, da navnet på en delt mappe ikke kan ændres, efter at mappen er oprettet (du kan ændre navnet lokalt, men nye og eksisterende medlemmer vil se det oprindelige navn).

Jeg har fået en besked om, at jeg har sendt for mange invitationer. Hvad skal jeg gøre?

Der er en grænse for, hvor mange invitationer til delte mapper du kan sende på en dag. Denne grænse er sat for at forhindre misbrug. Hvis du når grænsen, skal du vente i 24 timer, før du prøver at sende en invitation igen.

Hvad nu, hvis der er for mange filer i min delte mappe?

Hvis du deler en meget stor mappe, kan der opstå en timeout på dropbox.com. Prøv følgende, hvis du får en fejl om, at der er for mange filer i mappen:

1. Omdøb den pågældende mappe på din computer (tilføj eksempelvis "1" eller "stor" til mappens navn).
  2. Opret en ny, tom mappe med det navn, du vil bruge til din delte mappe.
  3. Del den tomme mappe med de personer, du vil invitere.
  4. Flyt filerne fra den omdøbte mappe (den, der var for stor til at dele) på din computer til den nye, tomme delte mappe.
  5. Lad Dropbox synkronisere flytningen.

Jeg har modtaget beskeden 'Vi giver dig besked, når en fil er uploadet og delt'. Hvad betyder det?

Hvis du deler en fil, der endnu ikke er helt synkroniseret til computeren, kan du få vist beskeden 'Vi giver dig besked, når en fil er uploadet og delt'. Synkroniseringen af filen skal være færdig, før filen kan deles. Vi giver dig besked, når synkroniseringen af filen er færdig, og den er blevet delt. Vi giver dig også besked, hvis det ikke lykkes at dele filen.