Sådan deler du en fil eller mappe i Dropbox

Opdateret Feb 19, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Når du deler en fil eller mappe i Dropbox, sendes der en e-mail med et link til filen eller mappen til modtageren. Modtageren skal have en Dropbox-konto og skal være logget på kontoen for at kunne se eller redigere filen eller mappen. Hvis modtageren ikke har en Dropbox-konto eller ikke ønsker at logge på for at se den, kan du i stedet dele den med et skrivebeskyttet link.

Du kan styre, om folk kan redigere eller se dine filer og mapper, når du sletter dem, og selv efter du har slettet dem. Ændringer eller kommentarer i en fil eller mappe opdateres straks for alle, som filen eller mappen er delt med.

Se, hvordan du administrerer standardindstillingerne for deling.

highlight icon

Bemærk!

• Hvis du er medlem af en Dropbox-teamkonto og deler en mappe med de andre på teamet, bliver de automatisk tilmeldt den delte mappe.
  • Hvis du deler en mappe med en enkelt Dropbox-bruger, skal brugeren manuelt tilmelde sig mappen.
  • Alle, der er inviteret til at samarbejde om en fil eller mappe, kan oprette deres eget link, som de kan dele med andre.
  • Dropbox skifter til en opdateret arkitektur for delte links, hvor links er baseret på indhold i stedet for brugere. Det påvirker, hvordan links oprettes og deles. De nye links kan genkendes ud fra parameteren ‘rlkey’ i webadressen. For disse links vil ovenstående funktionalitet ændres:
    • Brugere med skrivebeskyttet adgang kan kun oprette skrivebeskyttede links, men brugere med redigeringsadgang kan både oprette links med redigeringsadgang og skrivebeskyttede links, hvis linkene ikke allerede er oprettet.
    • Der kan kun findes ét link til redigering og ét skrivebeskyttet link pr. fil eller mappe.

Del en fil eller mappe i Dropbox

1. Log på dropbox.com.
  2. Peg på den fil eller mappe, du vil dele, og klik på delingsikonet (rektangel med en pil opad).
  3. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med, og klik derefter for at vælge dem fra resultaterne.
    • Bemærk! Du kan invitere så mange, du vil.

4. Vælg Kan redigere eller Kan se.
  5. Tilføj en note, hvis du vil.
  6. Klik på Del fil eller Del mappe.

Personen eller gruppen modtager e-mailen med et link til filen eller mappen.

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på den fil eller mappe, du vil dele.
  3. Vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  4. Skriv e-mailadressen, navnet eller gruppen for den eller de personer, du vil dele med, og klik derefter for at vælge dem fra resultaterne.
    • Bemærk! Du kan invitere så mange, du vil.

5. Vælg Kan redigere eller Kan se.
  6. Tilføj en note, hvis du vil.
  7. Klik på Del fil eller Del mappe.

Personen eller gruppen modtager e-mailen med et link til filen eller mappen.

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på "" (lodrette prikker på Android) eller"..."(tre prikker på iOS) ud for de mapper, du gerne vil dele.
  3. Tryk på Del.
  4. Tryk på Inviter til fil (file) eller +Inviter (mappe).
  5. Tryk på under Send til og skriv e-mail, navn eller gruppe på den eller de personer, du gerne vil dele filen eller mappen med.
  6. Tryk for at vælge fra resultaterne.

• Bemærk! Du kan invitere så mange, du vil.

7. Tryk for at vælge Kan redigere (se, skrive kommentarer og redigere) eller Kan se (se og skrive kommentarer, men ikke redigere)
    • Tryk på Luk på iOS

8. Tryk på Valgfri besked på Android eller Besked (valgfri) på iOS for at tilføje en besked, hvis det er nødvendigt.
  9. Tryk på Del.

I denne video kan du få flere oplysninger om deling af filer og mapper med Dropbox.