Sådan bruger du delte mapper i Dropbox

Du kan dele mapper i Dropbox, hvis du vil give andre adgang til at se eller redigere mappernes indhold. Når du inviterer andre til en mappe i din Dropbox, forvandles den til en delt mappe. Delte mapper tilføjes på de relevante medlemmers Dropbox-konti, og efterfølgende synkroniseres ændringer af indholdet til alle, der har adgang til det.

Du kan invitere andre til dine delte mapper som seere eller redaktører. Personer med redigeringsadgang til delte mapper kan:

• Se filer
  • Skrive kommentarer til filer
  • Rediger filer

Har du problemer med at dele en mappe? Løs problemer med at dele mapper.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Afsnit i artiklen:

Sådan deler du mapper i Dropbox

Sådan deler du en mappe i Dropbox:

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den mappe, du vil dele.
  3. Klik på den viste knap med teksten Del.
  4. Indtast e-mailadresserne på de personer, der har brug for redigeringsadgang til mappen.
  5. Vælg Kan redigere på rullemenuen. Du kan også vælge Kan se for at gøre brugeren til seer.
  6. Skriv en besked om filerne, og klik på Del.

På din telefon eller tablet

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Find den mappe, du vil dele.
    • På Android: Tryk på pil ned.
    • På iOS: Tryk på ikonet ... (tre prikker).
  3. Tryk på Del.
  4. Indtast e-mailadresserne på de personer, der skal have redigeringsadgang.
  5. Vælg Kan redigere under Disse personer. Du kan også vælge Kan se for at gøre brugeren til seer.
  6. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.

På din computer

1. Installer Dropbox på computeren, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Åbn din Dropbox-mappe.
  3. Højreklik på den mappe, du vil dele.
  4. Vælg Del.
  5. Indtast e-mailadresserne på de personer, du vil invitere.
  6. Vælg Kan redigere på rullemenuen. Du kan også vælge Kan se for at gøre brugeren til seer.
  7. Skriv en besked om filerne, og klik på Inviter.

Du kan skelne delte mapper fra private mapper på din computer ud fra ikonerne:

Delte mapper på Windows-computere

Delt mappe

Delte mapper på Mac-computere

Delt mappe

Delte mapper på Linux-computere

Delt mappe

Sådan deler du filer i Dropbox

Du kan dele specifikke filer via delte links. Personer med adgang til delte links kan dog kun se filen. Hvis du vil give andre redigeringsadgang til en fil, kan du placere filen i en mappe og derefter dele mappen. Du kan ikke give andre adgang til at redigere en fil, som ikke er placeret i en delt mappe.