Hvorfor kan jeg ikke dele en mappe eller tilmelde mig en delt mappe?

Opdateret Mar 09, 2024

Alle medlemmerne af en delt mappe kan tilføje og redigere filer, og derfor optager den delte mappe plads på alle medlemmernes konti. Hvis du har problemer med at blive medlem af en delt mappe eller dele en mappe med andre, skyldes det sikkert manglende plads.

Hvorfor har jeg ikke nok plads på min Dropbox-konto til at få adgang til en delt mappe?

Mængden af plads på din Dropbox-konto forhindrer dig i at acceptere en invitation til en delt mappe, hvis:

• Den delte mappe er større end din pladskvote. Den delte mappe kan f.eks. indeholde 5 GB, og kvoten for din konto er på 2 GB.
  • Den delte mappe er mindre end din samlede pladskvote, men du har ikke plads nok til at acceptere den (for eksempel er den delte mappe 2 GB, men du har kun 1 GB ledig plads på din Dropbox-konto)

Jeg har masser af plads på min konto. Hvorfor kan min samarbejdspartner ikke acceptere en invitation til en delt mappe?

Alle medlemmer af en delt mappe skal have nok ledig plads til at rumme den delte mappe.

En Pro-bruger med 1 TB plads kan f.eks. ikke dele en mappe på 5 GB med en Basic-bruger, som kun har 2 GB ledig plads.

Kan jeg dele en mappe uden at bruge plads i Dropbox?

Hvis du gerne vil dele en mappe uden at påvirke modtagerens kvote, kan du i stedet dele et link med skrivebeskyttet adgang til mappen. Et delt link med skrivebeskyttet adgang giver brugerne mulighed for at se eller downloade kopier af filerne i mappen. Det betyder, at de ikke optager lagerplads for den person, der modtager et link til den delte mappe.

Kan jeg forlade en delt mappe?

Ja. Du kan godt forlade en delt mappe, uden at det påvirker andre medlemmer af den delte mappe.

Kan jeg tilføje gratis plads til min Dropbox-konto?

Hvis du ikke har plads nok på din Dropbox-konto, men du ikke ønsker at betale for mere plads, har du et par muligheder.

Du kan tilføje mere plads til din kontokvote ved at lære mere om Dropbox eller henvise folk til Dropbox.

Kan jeg dele en Dropbox-lagerkvote med andre?

Hvis du er interesseret i at dele en lagerkvote mellem flere brugere, kan du overveje et Dropbox-teamabonnement.