Showcase

Denne artikel beskriver en funktion, der er til rådighed for alle brugere af Dropbox Professional-planen og via tidlig adgang for Dropbox Business-teams. Hvis du er Dropbox Business-teamadministrator, og du vil teste Showcase sammen med dit team, kan du aktivere Showcase og gå i gang.

Hvad betyder det, at et Dropbox-produkt er i "alfa" eller "beta"?

Showcase er en ny måde at dele på med Dropbox. Med Showcase kan du vælge filer fra din Dropbox-konto, anbringe dem på samme side og dele dem med andre. Du kan også holde styr på, hvem der kigger på, downloader og skriver kommentarer til filerne i en showcase. Showcase er en fantastisk måde at kuratere dit arbejde på og tilføje din branding, brugerdefinerede layouts og billedtekster.

Afsnit i artiklen:

Opret en showcase

Du kan oprette en showcase på to måder:

• Log på dropbox.com, og klik derefter på Showcase i venstre sidepanel (du bliver omdirigeret til showcase.dropbox.com).
    • Du kan vælge en eksisterende showcase eller vælge Opret en showcase for at oprette en ny.
  • Log på dropbox.com, og klik derefter på Filer.
    • Du kan vælge en eller flere filer og derefter klikke på Føj til showcase.

Når du har oprettet en showcase, kan du føje filer til den ved at klikke på Tilføj filer  nederst i showcasen.

Brugerdefineret indhold

Du kan også føje brugerdefineret indhold til en showcase:

• Logo
  • titel
  • Introduktion til showcase
  • Filtekster
  • Udvalgt billede (et stort billede, der fungerer som baggrund for dit projekts titel og logo)

Disse aktiver vises på siden med showcasen og i den e-mail, der bliver sendt, når du deler din showcase.

Bemærkninger om brugerdefineret indhold:

• Når du har uploadet et udvalgt billede, kan du vælge mellem fem forskellige layouts.
  • Logoet og det udvalgte billede skal være mindst 350 x 350 pixels og højst 1000 x 350 pixels.

Det endelige produkt kan f.eks. se ud som eksemplet på en showcase herunder:

Eksempel på showcase
Eksempel på showcase

Tilpas en showcase

Skift størrelse eller placering af filvisning

Du kan ændre en filvisnings størrelse eller placering på siden på to måder:

• Træk og slip filvisningen til en anden placering på siden.
  • Klik en gang på filvisningen, så den markeres, og vælg derefter mellem indstillingerne på den værktøjslinje, der vises.

Bemærk! Hvis du holder musen over ikonerne på værktøjslinjerne, kan du se en beskrivelse af, hvad de bruges til.

Tilpas billeder i en showcase
Tilpas billeder i en showcase

Den titel, der vises sammen med dine filer i en showcase, er som standard den samme som filnavnet. Du kan tilpasse titlen ved at klikke på den. Du kan også skrive en tekst til hver fil.

Bemærk! Filvisningens titel og tekst hører sammen med showcasen og påvirker ikke navnet på den oprindelige fil i din Dropbox-konto.

Tilpas et billede eller en filvisning

Du kan ændre den del af en filvisning, der vises på siden, med muligheden Juster billede. Det gør du ved at klikke en gang på filvisningen og vælge Juster billede på den viste værktøjslinje.

Erstat et billede eller en filvisning

Du kan erstatte et billede eller en filvisning på siden på to måder:

• Slet billedet eller filvisningen med muligheden Papirkurv på værktøjslinjen, og tilføj derefter et nyt billede eller en ny filvisning i stedet.
  • Brug muligheden Erstat element på værktøjslinjen.

Du får adgang til begge muligheder ved at klikke en gang på filvisningen og vælge muligheden på den viste værktøjslinje.

Rediger filerne i en showcase

Hvis du redigerer en af de filer, der deles i en showcase, afspejles ændringerne i showcasen.

Ejeren af showcasen "Battlesnake…", der er vist ovenfor, kan f.eks. åbne præsentationen med stemningstavler i sin Dropbox-konto og redigere den. Ændringerne kan derefter ses af dem, som showcasen er delt med (enten i en filvisning eller en downloadet kopi af filen).

På den måde fungerer en showcase stort set som en delt Dropbox-mappe. Personer med adgang ser altid den nyeste udgave af filerne.

Del en showcase, og se aktiviteter

Du kan dele en showcase på tre måder:

• Klik på knappen Del øverst på skærmen, mens du får vist en showcase.
    • Bemærk! Hvis du deler med knappen Del, vil den e-mail, der bliver sendt, have samme udvalgte billede, logo og titel, som du har indstillet til showcasen.
  • Hold markøren på showcasen på siden Showcase (showcase.dropbox.com), og klik på knappen Del, der vises.
  • Kopiér linket til showcasen fra adresselinjen i din webbrowser, og del linket via e-mail, chat eller en anden metode, du foretrækker.

Eksempel på link til showcase:

https://showcase.dropbox.com/s/battlesnake-coffee-brand-identity-[sample]

Sådan styrer du, hvem der har adgang til linket:

1. Klik på Del.
  2. Klik på Indstillinger.

Bemærkninger om deling af en showcase

• Som standard kan modtagerne af en showcase kun skrive kommentarer til filerne i showcasen. De kan ikke redigere showcasen eller skrive kommentarer til selve showcasen.
  • Som standard kan modtagerne af en showcase se, downloade og skrive kommentarer til filerne i en showcase.

Se aktiviteterne for din showcase: visninger, downloads og kommentarer

Du kan hurtigt se, hvor mange personer der har kigget på, hentet eller skrevet kommentarer til en showcase:

1. Gå til siden med showcasen i din Dropbox-konto:
    • Log på dropbox.com, og klik derefter på Showcase, eller
    • Log på dropbox.com, og gå til showcase.dropbox.com.
  2. Hold markøren på showcasens navn eller visning.
  3. Klik på de tre prikker (""), der vises.
  4. Klik på Se aktivitet.

Du kan også åbne den showcase, du vil se statistik til, klikke på "" (tre prikker) og derefter klikke på Se aktivitet.

Bemærk! Du modtager også en e-mail, hvis nogen har kigget på eller skrevet en kommentar til din showcase eller har hentet filer fra den.

Ofte stillede spørgsmål om oprettelse, tilpasning og deling af en showcase

Hvis jeg tilpasser navnet på en fil i en showcase, ændres filens navn så også i min Dropbox?

Nej. Hvis du tilpasser navnet på en fil i en showcase, ændres navnet på originalfilen (kildefilen) i din Dropbox-konto ikke. Metadata til kildefilen ændres ikke på nogen måde, når navnet på en fil i en showcase ændres.

Optager en showcase lagerplads i Dropbox?

Nej. En showcase bruger ikke ekstra lagerplads i Dropbox. Det er kun filerne i showcasen, der bruger lagerplads.

Skal jeg holder filerne i showcasen synkroniseret?

Hvis du stopper synkronisering af en fil i en showcase, indeholder showcasen den senest synkroniserede kopi af filen.

Hvis du har en fil i en showcase og derefter fjerner filen fra din Dropbox-konto, bliver filens ikon (eller "felt") i showcasen. Hvis nogen vil kigge på¨ filen, vises "ukendt fil".

Hvilke filtyper kan jeg få vist i en showcase?

Alle de filtyper, der kan vises i Dropbox, kan også vises i en showcase.

Eksempler på videoer afspilles ikke direkte på showcasesiden. De vises i stedet som stillbilleder. Hvis du klikker på et videostillbillede, åbnes en lyskasse, hvor videoeksemplet kan afspilles.

Se en liste med de filtyper, der kan vises i Dropbox.

Hvad er forskellen mellem en showcase og en mappe?

En showcase og en mappe gør nogle af de samme ting. Begge samler (eller pakker) flere filer i din Dropbox-konto. Du kan derefter dele pakken med filer med andre.

Her er de tre vigtigste forskelle mellem en showcase og en mappe:

• En mappe er blot en liste med filerne i mappen, mens du med en showcase kan tilpasse filerne med visuelle eksempler, tilpassede layouts og filtekster på en side med branding.
  • Du kan spore aktiviteterne for en showcase. Det kan du ikke for en mappe.
  • En fil kan kun være placeret i én mappe, men den kan godt være placeret i flere showcases.

Der er en også en vigtig lighed: Hvis du redigerer filerne i en showcase eller en delt mappe, ser modtagerne altid den nyeste version af filen.

Kan jeg gemme en showcase som en skabelon? Kan jeg kopiere en eksisterende showcase?

Nej. I øjeblikket er en ny showcase en tom tavle, og du kan ikke kopiere en eksisterende showcase.

Hvordan sletter jeg en showcase?

1. Log på dropbox.com, og klik derefter på Showcase.
  2. Hold markøren på den showcase, du vil slette, og klik på de tre prikker (""), der vises.
  3. Klik på Slet.
  4. Klik på Slet igen.

Hvordan ser en showcase ud for de personer, jeg har delt den med?

Hvordan ser en showcase ud for de personer, jeg har delt den med?

Hvis du deler en showcase med knappen Del, får modtageren en e-mail, der indeholder hovedet fra din showcase (udvalgt billede, titel, beskrivelse og logo). Modtageren kan derefter klikke på Vis showcase i e-mailen for at åbne selve showcasen.

Hvis du deler et link til showcasen, går modtagerne direkte til showcasen, når de klikker på linket.

I begge tilfælde ser showcasen ud som den version, du redigerer, bortset fra, at modtagerne ikke ser mulighederne for at tilføje, flytte eller slette filer.

Skal de personer, jeg har delt en showcase med, have en Dropbox-konto?

Nej. Modtagerne kan godt se en showcase, du har delt med dem, selvom de ikke har en Dropbox-konto.

De personer, du har delt en showcase med, kan dog kun skrive kommentarer til showcasen, hvis de har en Dropbox-konto – og er logget på kontoen.

Er de personer, jeg har delt en showcase med, nødt til at logge på Dropbox for at se den?

Nej. Modtagerne kan se showcasen, selvom de ikke har en Dropbox-konto, så de behøver ikke at logge på for at se den.

Kan de personer, jeg har delt en showcase med, downloade filerne i den?

Ja. De personer, du har delt en showcase med, kan downloade filerne i den. Alle filerne i en showcase er dog skrivebeskyttede. Det betyder, at en modtager, der downloader en fil, ikke kan redigere originalversionen (kildefilen).

Hvem kan redigere en showcase?

Kun ejeren (den person, der har oprettet den) af en showcase kan redigere den.

Hvis din showcase indeholder filer fra en delt mappe, kan alle dem, du har delt mappen med, redigere filerne i den. Disse ændringer vises i showcasen.

Fungerer en showcase på en telefon eller tablet?

Ja. Hvis du deler en showcase med nogen, kan de åbne og se den på alle typer enheder: computer, telefon og tablet. Alle billeder og hele teksten vises uanset enhedens type.

Bemærk! Du kan i øjeblikket ikke oprette eller redigere en showcase på en telefon eller tablet.

Brug af Showcase med Dropbox Business

Hvis du vil bruge Showcase med en Dropbox Business-konto, er der et par begrænsninger:

• I øjeblikket vises ændringer af en showcase ikke i hændelseslogfiler.
  • Et mindre antal teams, der bruger den nyeste version af Dropbox Business, har måske ikke adgang til Showcase endnu.
  • Paper skal være slået til for dit team, hvis du vil bruge Showcase.
  • Showcase kan bruges af Dropbox Business-teams med planen Advanced, Enterprise eller Education, men ikke af teams med planen Standard.