{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Showcase

I denne artikel beskrives en funktion, som kan bruges af alle brugere på Dropbox Professional-planen og af Dropbox Business-teams på en Advanced-, Enterprise- eller Education-plan.
Showcase er en ny måde at dele på med Dropbox. Med Showcase kan du vælge filer fra din Dropbox-konto, anbringe dem på samme side og dele dem med andre. Du kan også holde styr på, hvem der kigger på, downloader og skriver kommentarer til filerne i en showcase. Showcase er en fantastisk måde at kuratere dit arbejde på og tilføje din branding, brugerdefinerede layouts og billedtekster.

Afsnit i artiklen:

Opret en showcase, og tilføj filer

Du kan oprette en showcase på to måder:

• Log på dropbox.com, og klik derefter på Showcase i venstre sidepanel (du bliver omdirigeret til showcase.dropbox.com).
    • Du kan vælge en eksisterende showcase eller vælge Opret en showcase for at oprette en ny.
  • Log på dropbox.com, og klik derefter på Filer.
    • Du kan vælge en eller flere filer og derefter klikke på Føj til showcase.

Når du har oprettet en showcase, kan du tilføje filer på to måder:

• Klik på Tilføj filer nederst i showcasen
  • Træk og slip indhold til showcasen

Når du trækker og slipper filer til en showcase, uploades de til en mappe med navnet Showcase uploads

Brugerdefineret indhold

Du kan også føje brugerdefineret indhold til en showcase:

• Logo
  • titel
  • Introduktion til showcase
  • Filtekster
  • Udvalgt billede (et stort billede, der fungerer som baggrund for dit projekts titel og logo)

Disse aktiver vises på siden med showcasen og i den e-mail, der bliver sendt, når du deler din showcase.

Bemærkninger om brugerdefineret indhold:

• Når du har uploadet et udvalgt billede, kan du vælge mellem fem forskellige layouts.
  • Logoet og det udvalgte billede skal være mindst 350 x 350 pixels og højst 1000 x 350 pixels.

Det endelige produkt kan f.eks. se ud som eksemplet på en showcase herunder:

Eksempel på showcase
Eksempel på showcase

Tilpas en showcase

Skift størrelse eller placering af filvisning

Du kan ændre en filvisnings størrelse eller placering på siden på to måder:

• Træk og slip filvisningen til en anden placering på siden.
  • Klik en gang på filvisningen, så den markeres, og vælg derefter mellem indstillingerne på den værktøjslinje, der vises.

Bemærk! Hvis du holder musen over ikonerne på værktøjslinjerne, kan du se en beskrivelse af, hvad de bruges til.

Tilpas billeder i en showcase
Tilpas billeder i en showcase

Den titel, der vises sammen med dine filer i en showcase, er som standard den samme som filnavnet. Du kan tilpasse titlen ved at klikke på den. Du kan også skrive en tekst til hver fil.

Bemærk! Filvisningens titel og tekst hører sammen med showcasen og påvirker ikke navnet på den oprindelige fil i din Dropbox-konto.

Tilpas et billede eller en filvisning

Du kan ændre, hvordan en fil forhåndsvises på siden, på tre forskellige måder:

• Brug indstillingen Juster billede (klik på filens forhåndsvisning, og vælg Juster billede på den viste værktøjslinje)
  • Træk billeder for at ændre deres placering
  • Zoom ind eller ud i individuelle billeder

Bemærk! Dropbox beskærer automatisk billeder, så de passer så godt som muligt i en showcase.

Tilføj tekstblokke

Du kan tilføje tekst i header og som billedtekst til filer. Du kan også tilføje tekstblokke uden for disse elementer. Du kan arrangere tekstblokkene i din showcase, og du kan endda udvide dem til fuld sidebredde. Sådan indsætter du en tekstblok:

1. Åbn din showcase.
  2. Klik på "+" (plus-ikon) øverst i showcasen, eller klik på Aa nederst i showcasen.
  3. Vælg Tekst.

Erstat et billede eller en filvisning

Du kan erstatte et billede eller en forhåndsvisning af en fil på siden på tre forskellige måder:

• Slet billedet eller filvisningen med muligheden Papirkurv på værktøjslinjen, og tilføj derefter et nyt billede eller en ny filvisning i stedet.
  • Brug muligheden Erstat element på værktøjslinjen.
  • Træk en fil til showcasen, og peg på et eksisterende billede

Du får adgang til begge muligheder ved at klikke en gang på filvisningen og vælge muligheden på den viste værktøjslinje.

Genbrug et logo

Når du har uploadet et logo til en showcase, kan du genbruge logoet i fremtidige showcases. Du kan også uploade flere logoer og vælge mellem dem. Sådan genbruger du et logo:

1. Klik på Tilføj et logo.
  2. Vælg et logo på listen.
  3. Klik på Vælg.

Du kan når som helst tilføje et nyt logo ved at klikke på Nyt logo.

Rediger filerne i en showcase

Hvis du redigerer en af de filer, der deles i en showcase, afspejles ændringerne i showcasen.

Ejeren af showcasen "Battlesnake…", der er vist ovenfor, kan f.eks. åbne præsentationen med stemningstavler i sin Dropbox-konto og redigere den. Ændringerne kan derefter ses af dem, som showcasen er delt med (enten i en filvisning eller en downloadet kopi af filen).

På den måde fungerer en showcase stort set som en delt Dropbox-mappe. Personer med adgang ser altid den nyeste udgave af filerne.

Tilføj links til YouTube-videoer, Paper-dokumenter og andre webadresser uden for Dropbox

Det er ingen sag at tilføje links i din showcase. Webadresserne illustreres visuelt med ikonet fra det website, du linker til (forhåndsvisningen af et link til en YouTube-video er f.eks. ikonet for YouTubes website).

1. Du kan tilføje webadresser på to måder: Upload eller træk og slip.
  2. Hvis du vil uploade, klikker du bare på Indsæt et link og følger vejledningen.

Bemærk! Hvis linket ikke gengives, vises der en 403-fejl. En 403-fejl betyder bare, at forhåndsvisningen ikke kunne indlæses – selve linket fungerer stadig.

Del en showcase, og se aktiviteter

Du kan dele en showcase på tre måder:

• Klik på knappen Del øverst på skærmen, mens du får vist en showcase.
    • Bemærk! Hvis du deler med knappen Del, vil den e-mail, der bliver sendt, have samme udvalgte billede, logo og titel, som du har indstillet til showcasen.
  • Hold markøren på showcasen på siden Showcase (showcase.dropbox.com), og klik på knappen Del, der vises.
  • Kopiér linket til showcasen fra adresselinjen i din webbrowser, og del linket via e-mail, chat eller en anden metode, du foretrækker.

Eksempel på link til showcase:

https://showcase.dropbox.com/s/battlesnake-coffee-brand-identity-[sample]

Sådan styrer du, hvem der har adgang til linket:

1. Klik på Del.
  2. Klik på Indstillinger.

Bemærkninger om deling af en showcase

• Som standard kan modtagerne af en showcase kun skrive kommentarer til filerne i showcasen. De kan ikke redigere showcasen eller skrive kommentarer til selve showcasen.
  • Som standard kan modtagerne af en showcase se, downloade og skrive kommentarer til filerne i en showcase.

Se aktiviteterne for din showcase: visninger, downloads og kommentarer

Du kan hurtigt se, hvor mange personer der har kigget på, hentet eller skrevet kommentarer til en showcase:

1. Gå til siden med showcasen i din Dropbox-konto:
    • Log på dropbox.com, og klik derefter på Showcase, eller
    • Log på dropbox.com, og gå til showcase.dropbox.com.
  2. Hold markøren på showcasens navn eller visning.
  3. Klik på de tre prikker (""), der vises.
  4. Klik på Se aktivitet.

Du kan også åbne den showcase, du vil se statistik til, klikke på "" (tre prikker) og derefter klikke på Se aktivitet.

Bemærk! Du modtager også en e-mail, hvis nogen har kigget på eller skrevet en kommentar til din showcase eller har hentet filer fra den.

Downloadfunktioner

Dem, du deler en showcase med, kan downloade alt indholdet i en showcase ved at klikke på en knap. Hvis du har oprettet showcasen, kan du dog forhindre, at indholdet kan downloades. Det gør du på følgende måde:

1. Gå til https://showcase.dropbox.com/showcases
  2. Klik på Del ud for den showcase, hvis indhold ikke må downloades.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Fjern markeringen fra Tillad downloads.

Bemærkninger om downloadfunktioner:

• Indstillingerne for download kan kun ændres i en showcase, du selv har oprettet.
  • Hvis du deaktiverer download for en showcase, kan andre ikke downloade indholdet via Dropbox, men de forhindres ikke i at gemme indholdet ved hjælp af andre metoder

Kopiér en showcase

Sådan opretter du en kopi af en showcase

1. Åbn den showcase, du vil kopiere.
  2. Klik på "..." (tre prikker).
  3. Vælg Opret en kopi.
  4. Klik på Opret en kopi igen.

Kopien af showcasen får tilføjet (Kopi 1) i titlen.

Ofte stillede spørgsmål om oprettelse, tilpasning og deling af en showcase

Hvis jeg tilpasser navnet på en fil i en showcase, ændres filens navn så også i min Dropbox?

Nej. Hvis du tilpasser navnet på en fil i en showcase, ændres navnet på originalfilen (kildefilen) i din Dropbox-konto ikke. Metadata til kildefilen ændres ikke på nogen måde, når navnet på en fil i en showcase ændres.

Optager en showcase lagerplads i Dropbox?

Nej. En showcase bruger ikke ekstra lagerplads i Dropbox. Det er kun filerne i showcasen, der bruger lagerplads.

Skal jeg holder filerne i showcasen synkroniseret?

Hvis du stopper synkronisering af en fil i en showcase, indeholder showcasen den senest synkroniserede kopi af filen.

Hvis du har en fil i en showcase og derefter fjerner filen fra din Dropbox-konto, bliver filens ikon (eller "felt") i showcasen. Hvis nogen vil kigge på¨ filen, vises "ukendt fil".

Hvilke filtyper kan jeg få vist i en showcase?

Alle de filtyper, der kan vises i Dropbox, kan også vises i en showcase.

Eksempler på videoer afspilles ikke direkte på showcasesiden. De vises i stedet som stillbilleder. Hvis du klikker på et videostillbillede, åbnes en lyskasse, hvor videoeksemplet kan afspilles.

Se en liste med de filtyper, der kan vises i Dropbox.

Hvad er forskellen mellem en showcase og en mappe?

En showcase og en mappe gør nogle af de samme ting. Begge samler (eller pakker) flere filer i din Dropbox-konto. Du kan derefter dele pakken med filer med andre.

Her er de tre vigtigste forskelle mellem en showcase og en mappe:

• En mappe er blot en liste med filerne i mappen, mens du med en showcase kan tilpasse filerne med visuelle eksempler, tilpassede layouts og filtekster på en side med branding.
  • Du kan spore aktiviteterne for en showcase. Det kan du ikke for en mappe.
  • En fil kan kun være placeret i én mappe, men den kan godt være placeret i flere showcases.

Der er en også en vigtig lighed: Hvis du redigerer filerne i en showcase eller en delt mappe, ser modtagerne altid den nyeste version af filen.

Kan jeg gemme en showcase som en skabelon?

Nej. Aktuelt vil en ny showcase altid være tom. Men du kan kopiere en eksisterende showcase. Se instruktionerne tidligere i denne artikel for at få mere at vide.

Hvordan sletter jeg en showcase?

1. Log på dropbox.com, og klik derefter på Showcase.
  2. Hold markøren på den showcase, du vil slette, og klik på de tre prikker (""), der vises.
  3. Klik på Slet.
  4. Klik på Slet igen.

Hvordan ser en showcase ud for de personer, jeg har delt den med?

Hvordan ser en showcase ud for de personer, jeg har delt den med?

Hvis du deler en showcase med knappen Del, får modtageren en e-mail, der indeholder hovedet fra din showcase (udvalgt billede, titel, beskrivelse og logo). Modtageren kan derefter klikke på Vis showcase i e-mailen for at åbne selve showcasen.

Hvis du deler et link til showcasen, går modtagerne direkte til showcasen, når de klikker på linket.

I begge tilfælde ser showcasen ud som den version, du redigerer, bortset fra, at modtagerne ikke ser mulighederne for at tilføje, flytte eller slette filer.

Skal de personer, jeg har delt en showcase med, have en Dropbox-konto?

Nej. Modtagerne kan godt se en showcase, du har delt med dem, selvom de ikke har en Dropbox-konto.

De personer, du har delt en showcase med, kan dog kun skrive kommentarer til showcasen, hvis de har en Dropbox-konto – og er logget på kontoen.

Er de personer, jeg har delt en showcase med, nødt til at logge på Dropbox for at se den?

Nej. Modtagerne kan se showcasen, selvom de ikke har en Dropbox-konto, så de behøver ikke at logge på for at se den.

Kan de personer, jeg har delt en showcase med, downloade filerne i den?

Ja. De personer, du har delt en showcase med, kan downloade filerne i den. Alle filerne i en showcase er dog skrivebeskyttede. Det betyder, at en modtager, der downloader en fil, ikke kan redigere originalversionen (kildefilen).

Kan jeg se, hvordan en showcase ser ud for dem, jeg deler den med?

Ja. Hvis du vil have vist, hvordan din showcase ser ud hos en modtager, skal du klikke på øje (øjeikon) ud for knappen Del.

Hvem kan redigere en showcase?

Kun ejeren (den person, der har oprettet den) af en showcase kan redigere den.

Hvis din showcase indeholder filer fra en delt mappe, kan alle dem, du har delt mappen med, redigere filerne i den. Disse ændringer vises i showcasen.

Fungerer en showcase på en telefon eller tablet?

Ja. Hvis du deler en showcase med nogen, kan de åbne og se den på alle typer enheder: computer, telefon og tablet. Alle billeder og hele teksten vises uanset enhedens type.

Bemærk! Du kan i øjeblikket ikke oprette eller redigere en showcase på en telefon eller tablet.

Brug af Showcase med Dropbox Business

Hvis du prøver at bruge Showcase med en Dropbox Business-konto, er der en begrænsning, du skal være opmærksom på:

• Showcase kan bruges af Dropbox Business-teams med planen Advanced, Enterprise eller Education, men ikke af teams med planen Standard.

Dropbox Business-administratorer: aktivér eller deaktiver Showcase for dit team

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Showcase.
  4. Klik på rullelisten.
  5. Vælg Til eller Fra.

Dropbox Business-administratorer: tilpas delingsindstillingerne for dit team

Hvis du er administrator, kan du tillade dine teammedlemmer at dele showcases uden for dit team, eller du kan begrænse showcases til kun at være tilgængelige for teammedlemmer.

1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Showcase.
  4. Klik på rullelisten ud for Ekstern deling.
  5. Vælg Til eller Fra.

Dropbox Business-administratorer: tilpas indstillingerne for download

Hvis du er administrator, kan du tilpasse standardindstillingerne for download for Showcase. Dette hjælper dig med at styre, om andre end teammedlemmer kan downloade indholdet fra en showcase.

• Bemærk! Hvis et teammedlem opretter en showcase, kan vedkommende stadig tilpasse indstillingerne for at downloade den pågældende showcase.
  1. Log på dropbox.com med dit administratorlogon.
  2. Klik på Administratorpanelet.
  3. Klik på Showcase.
  4. Klik på rullelisten ud for Downloads.
  5. Vælg Til som standard eller Fra som standard.

Dropbox Business-administratorer: opret en overvågningslog over Showcase-aktiviteter for dit team

Dropbox Business-administratorer kan se alle de handlinger, der er udført i en showcase, i overvågningsloggen. Loggen indeholder handlinger som oprettelse, arkivering, permanent sletning, gendannelse, omdøbning, redigering, tilføjelse og fjernelse af filer, deling, visning og kommentarer.

Standarder og regler, der ikke er implementeret for Dropbox Showcase

Dropbox Showcase er ikke underlagt følgende standarder og regler:

Få mere at vide om, hvordan Dropbox overholder disse standarder.