Sådan giver du adgang til kun at se dine filer med delte links

Du kan bruge flere metoder til at give andre adgang til at se dine filer i Dropbox og samtidig forhindre dem i at redigere filerne. Adgang til kun at se er især praktisk, når du har brug for at dele en fil med en større målgruppe, og når du vil have feedback til en fil.

Hvis du vil give andre adgang til kun at se en fil, kan du:

1. Oprette et delt link

Med et delt link kan alle med linket få adgang til din fil. Hvis du deler et link til en fil, behøver dem, der modtager linket, ikke at have deres egen Dropbox-konto for at kunne se filen.

Hvis du har Dropbox Professional eller Business, kan du angive tilladelser til dine delte links for at styre, hvem der kan se dem.

2. Tilføje en person til en fil eller mappe

Du kan tilføje en person til en fil, hvis det kun er bestemte personer, der skal have adgang til filen. De personer, du tilføjer til en fil, skal have en Dropbox-konto.

Afsnit i artiklen:

Sådan deler du et link til en fil eller mappe

Du kan dele et link til en fil eller mappe fra dropbox.com, din computer, din telefon eller din tablet. De personer, der modtager et delt link eller en delt fil, kan ikke redigere originalfilen på nogen måde.

Hvis du bruger Dropbox Professional eller Business, kan du angive tilladelser til delte links.

Del et link fra dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den fil eller mappe, du vil dele, og klik på knappen Del.
  3. Klik på Opret et link, hvis der ikke er oprettet et link.
    • Klik på Kopiér link, hvis der allerede er oprettet et link.
  4. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Del et link fra din computer

1. Installer Dropbox-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Højreklik på filen, eller hold Ctrl nede, og klik på filen.
    • I Windows: Vælg Del og derefter Opret link.
    • På Mac eller i Linux: Klik på Kopiér Dropbox-link.
  3. Linket kopieres til udklipsholderen. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en sms eller et indlæg på et socialt medie.

Del et link fra din telefon eller tablet

1. Gå til den fil eller mappe, du vil dele.
    • På Android: Tryk på pil ned ud for filnavnet.
    • På iOS: Tryk på "" (tre prikker) ud for filnavnet.
  2. Tryk på Del.
  3. Tryk på Opret et link.
    • Hvis der allerede er delt et link til denne fil eller mappe, skal du trykke på Del ud for Alle med linket kan se.
  4. Vælg måden, du vil dele linket på, f.eks. e-mail, sms eller indlæg på et socialt medie.
  5. Udfyld de nødvendige oplysninger for at sende eller poste linket.

Hvordan tilføjer du en person til en fil

Du kan tilføje en person til en fil for at give vedkommende adgang til kun at se filen i vedkommendes Dropbox-konto. Du kan tilføje en person til en fil fra dropbox.com, din computer, din telefon eller din tablet.

Bemærk! De personer, du deler filen med, skal have en Dropbox-konto. Hvis du deler en fil med en e-mailadresse, der ikke er tilknyttet en Dropbox-konto, kan personen oprette en konto eller bruge en eksisterende konto, der er oprettet med en anden e-mailadresse.

Tilføj en person til en fil på dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den fil eller mappe, du vil dele, og klik på knappen Del.
  3. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
    • Vælg Kan se på rullelisten, hvis du vil dele en mappe.
  4. Skriv en besked om filerne, og klik på Del.
    • Professional- og Business-brugere samt nogle Plus-brugere vil i pop op-vinduet have mulighed for at indstille en adgangskode og/eller en udløbsdato til linket.

Tilføj en person til en fil fra din computer

1. Installer Dropbox-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Højreklik på filen eller mappen, og vælg Del…
  3. Vælg Kan se.
  4. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
  5. Klik på Inviter.

Tilføj en person til en fil fra din telefon eller tablet

1. Gå til den fil eller mappe, du vil dele.
    • På Android: Tryk på pil ned ud for filnavnet.
    • På iOS: Tryk på "" (tre prikker) ud for filnavnet.
  2. Tryk på Del.
  3. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
  4. Vælg Kan se under Disse personer.
  5. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.