Giv andre personer visningsadgang til filerne

Skrivebeskyttet adgang giver andre mulighed for at se, kommentere og downloade en fil. Personer med skrivebeskyttet adgang kan ikke redigere selve filen. Skrivebeskyttet adgang kommer især til sin ret, når du har brug for at dele en fil med en større målgruppe, og når du vil have feedback om en fil.

Du kan dele en skrivebeskyttet fil på to måder:

• Del filen direkte i Dropbox, hvis du kun vil give bestemte personer adgang til den
    • Bemærk! De personer, du deler filen med, skal have en Dropbox-konto. Hvis du deler en fil med en e-mailadresse, der ikke er tilknyttet en Dropbox-konto, kan personen bag enten oprette en konto eller bruge en eksisterende konto, der er oprettet med en anden e-mailadresse.
  • Opret et delt link, hvis andre skal kunne få adgang til din fil ved at klikke på et link. Personerne behøver ikke at have en Dropbox-konto for at kunne se filen.

Uanset om du deler et link eller en fil, kan de personer, du deler med:

• Se filer
  • Skrive kommentarer til filer
  • Downloade kopier af filer

De personer, der modtager et delt link eller en delt fil, kan ikke redigere originalfilen på nogen måde.

Se, hvordan du deaktiverer kommentarer i en fil.

Se den relevante vejledning nedenfor:

dropbox.com

Del en fil

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den fil eller mappe, du vil dele, og klik på knappen Del.
  3. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
    • Vælg Kan se på rullelisten, hvis du vil dele en mappe.
  4. Skriv en besked om filerne, og klik på Del.
    • Professional- og Business-brugere samt nogle Plus-brugere vil i pop op-vinduet have mulighed for at indstille en adgangskode og/eller en udløbsdato til linket.

Del et link

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold markøren over den fil eller mappe, du vil dele, og klik på knappen Del.
  3. Klik på Opret et link, hvis der ikke er oprettet et link.
    • Klik på Kopiér link, hvis der allerede er oprettet et link.
  4. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Android

Del en fil

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil dele, og tryk derefter på Pil ned til højre for navnet på filen eller mappen.
  2. Tryk på Del.
  3. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
  4. Vælg Kan se under Disse personer.
  5. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.

Del et link

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil dele, og tryk derefter på Pil ned til højre for navnet på filen eller mappen.
  2. Tryk på Del.
  3. Tryk på Opret et link.
    • Hvis der allerede er delt et link til denne fil eller mappe, skal du trykke på Del ud for Alle med linket kan se.
  4. Du får vist en menu med apps, f.eks. e-mail og sms, som du kan vælge at sende filen med. Vælg den app, du vil bruge, så indsætter Dropbox linket i appen.

iPad

Del en fil

1. Åbn fillisten, og find den fil, du vil dele.
  2. Tryk på Pil ned ud for filnavnet for at få vist en række handlinger.
  3. Tryk på Del.
  4. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
  5. Vælg Kan se under Disse personer.
  6. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.

Del et link

1. Åbn fillisten, og find den fil, du vil dele.
  2. Tryk på Pil ned ud for filnavnet for at få vist en række handlinger.
  3. Tryk på Del.
  4. Tryk på Hvem har adgang under Opret et link.
    • Hvis der allerede er delt et link til denne fil eller mappe, skal du trykke på Del ud for Alle med linket kan se.
  5. Vælg måden, du vil dele linket på, f.eks. e-mail, sms eller indlæg på et socialt medie.
  6. Udfyld de nødvendige oplysninger for at sende eller poste linket.

iPhone

Del en fil

1. Åbn fillisten, og find den fil, du vil dele.
  2. Tryk på Pil ned ud for filnavnet for at få vist en række handlinger.
  3. Tryk på Del.
  4. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
  5. Vælg Kan se under Disse personer.
  6. Skriv en besked om filerne, og tryk på Send.

Del et link

1. Åbn fillisten, og find den fil, du vil dele.
  2. Tryk på Pil ned ud for filnavnet for at få vist en række handlinger.
  3. Tryk på Del.
  4. Tryk på Hvem har adgang under Opret et link.
    • Hvis der allerede er delt et link til denne fil eller mappe, skal du trykke på Del ud for Alle med linket kan se.
  5. Vælg måden, du vil dele linket på, f.eks. e-mail, sms eller indlæg på et socialt medie.
  6. Udfyld de nødvendige oplysninger for at sende eller poste linket.

Linux

Del et link

1. Installer Dropbox på din computer (hvis du ikke allerede har gjort det).
  2. Højreklik på filen for at åbne dens genvejsmenu, og vælg Del Dropbox-link. Linket kopieres, og du kan indsætte det med det samme hvor som helst.

Mac

Del en fil

1. Installer Dropbox-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Tryk på Ctrl på tastaturet, og klik samtidig på filen (eller højreklik på filen).
  3. Vælg Del.
  4. Vælg Kan se.
  5. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
  6. Klik på Inviter.

Del et link

1. Installer Dropbox-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Tryk på Ctrl på tastaturet, og klik samtidig på filen (eller højreklik på filen).
  3. Vælg Kopiér Dropbox-link.
  4. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Windows-computer

Del en fil

1. Installer Dropbox-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Højreklik på filen eller mappen, og vælg Del…
  3. Vælg Kan se.
  4. Indtast navnet eller e-mailadressen på de personer, der skal have adgang til dine filer.
  5. Klik på Inviter.

Del et link

1. Installer Dropbox-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Højreklik på filen, og flyt markøren til Mere…
  3. Vælg Kopiér Dropbox-link.
  4. Linket kopieres til din udklipsholder. Du kan derefter indsætte det i en e-mail, en chat eller et andet sted, hvor andre kan få adgang til det.

Eller:

1. Installer Dropbox-programmet på din computer, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Højreklik på filen.
  3. Vælg Del.
  4. Klik på Opret link.
  5. Klik på Kopiér link.

Windows Phone

Del et link

1. Tryk og hold nede på navnet på en fil eller mappe for at få vist en liste med handlinger.
  2. Tryk på Del.
  3. Vælg, om du vil sende et link eller kopiere linket til din udklipsholder. Hvis du vælger Send et link, får du mulighed for at bruge andre apps, f.eks. e-mail, sms eller sociale medier.
  4. Udfyld de nødvendige oplysninger for at sende eller poste linket.

Windows Tablet

Del et link

1. Tryk på den mappe eller fil, du vil dele, for at åbne den.
  2. Tryk på "..." (tre prikker).
  3. Vælg, om du vil sende et link eller kopiere linket til din udklipsholder. Afsendelse af et link giver flere muligheder for at dele, f.eks. gennem e-mail, Facebook eller andre apps.
  4. Udfyld de nødvendige oplysninger for at sende eller poste linket.

Dropbox-badge

Del et link ved hjælp af Dropbox-badget

Har du ikke hørt om Dropbox-badget? Få mere at vide.

1. Klik på Dropbox-badget.
  2. Klik på Kopiér Dropbox-link i pop op-vinduet.
Vælg Kopiér Dropbox-link for at dele
  1. Linket kopieres, og du kan straks indsætte det i e-mails, chatbeskeder, blogindlæg, eller hvor du ellers måtte ønske, at andre skal have adgang til en kopi af filen.