Formatér et Dropbox Paper-dokument

Dropbox Paper indeholder en række effektive værktøjer til formatering af dine dokumenter. Du kan f.eks. oprette tabeller, tildele opgaver og indsætte emojis med tastaturgenveje og genvejsmenuer.

Bemærk! Visse formateringsmuligheder, f.eks. fremhævning og understregning af tekst, er udelukkende tilgængelige via tastaturgenveje og Markdown. Sådan ser du den komplette liste over tastaturgenveje og Markdown:

1. Log på Paper.
  2. Tryk og / på Mac eller Ctrl og / i Windows.

Afsnit i denne artikel:

Formateringsmenuer

Paper indeholder et velassorteret sæt af formateringsmuligheder til redigering og organisering. Du får adgang til formateringsmenuen ved at dobbeltklikke på et ord eller markere en tekstblok:

formateringsmenu

Via menuen kan du:

• Oprette fed tekst
  • Oprette gennemstreget tekst
  • Oprette overskrifter til afsnit og og underafsnit
  • Oprette punktopstillinger og nummererede lister
  • Oprette opgavelister
  • Tilføje links
  • Skrive kommentarer

Sådan får du adgang til flere formateringsmuligheder:

1. Hold markøren til venstre for en linje eller et tekstafsnit.
  2. Klik på ikonet  +, når det vises.
Skrive kommentarer

I denne menu kan du:

• Indsætte et billede
  • Indsætte en fil eller et link fra Dropbox
  • Oprette en tabel
  • Oprette opgavelister
  • Oprette et punktopstilling
  • Indsætte et sideskift eller et kodestykke

Du lukker menuen ved at klikke på ikonet X ud for menupunkterne.

Tabeller

Sådan tilføjer du en tabel i dit Paper-dokument:

1. Hold markøren til venstre for en linje eller et tekstafsnit.
  2. Klik på ikonet  +, når det vises.
  3. Klik på tabelikonet (Indsæt tabel).
Indsæt en tabel

Formatering af en tabel:

• Juster kolonnestørrelser: Klik på kolonnekanten, og træk den til den ønskede bredde.
  • Fjern individuelle rækker og kolonner: Klik på  (knappen minus) ud for den kolonne eller række, du vil slette.
  • Tilføj eller fjern flere rækker eller kolonner samtidig: Klik på og træk henholdsvis knappen + (plus) eller  (minus) ud for de relevante kolonner eller rækker.
  • Udvid tabellen til fuld bredde: Træk i ikonet i tabellens nederste højre hjørne.
  • Flyt rundt på kolonner: Klik på og træk venstre side af en række eller toppen af en kolonne for at ændre rækkefølgen.
Formatér en tabel

Indholdsfortegnelser

Der genereres automatisk en indholdsfortegnelse i alle de dokumenter, der indeholder overskrifter. Du ser indholdsfortegnelsen ved at holde markøren over søjlen af linjer i venstre margen af dit dokument.

Bemærk!

• Bemærk! Indholdsfortegnelsen viser udelukkende tekst, der er markeret som overskrift for et afsnit eller et underafsnit i dit dokument (dvs. med H1H2 eller H3).
  • H1-overskrifter indrykkes ikke. H2- og H3-overskrifter indrykkes, afhængigt af hvor de forekommer i dokumentet.
  • Hvis du vil beholde indholdsfortegnelsen synlig, kan du klikke på dens links. Så bliver indholdsfortegnelsen på sin plads, selvom du flytter markøren væk fra den.

Opgaver og afkrydsningsfelter

Du opretter afkrydsningsfelter ved at indtaste [] eller [ ] efterfulgt af et mellemrum. Afkrydsningsfeltet genereres automatisk og kan efterfølgende afkrydses eller efterlades tomt. Du kan bruge afkrydsningsfelterne som opgaver og tildele opgaverne til andre ved at @omtale nogen på samme linje. Den taggede person modtager en e-mail, der knytter vedkommende til punktet.

Markdown/kodeformatering

Kodeblokke giver dig mulighed for at integrere kode i Paper-dokumenter. Du indsætter kode ved at trykke på ikonet + i sidepanelet og klikke på symbolet {}.

Du kan vælge et andet programmeringssprog i formateringsmulighederne til kodeblokke. Du får adgang til formateringsmulighederne ved at dobbeltklikke på et ord eller klikke på og trække en tekstblok. Denne menu vises:
Kode til programmeringssprog
Du kan også indtaste en accent grave før og efter et ord eller en tekstblok, hvis du vil hente integreret kode:
integreret kode

LaTeX

Dropbox Paper understøtter brug af LaTeX. Du aktiverer LaTeX-tilstand ved at indtaste $$ i dit dokument. Herefter kan du indtaste LaTeX-symboler i Dropbox Paper. Når du er færdig med at skrive, gengiver du koden ved at trykke på Enter eller Retur på tastaturet.

LaTeX i Paper

Emojis

Du tilføjer en emoji ved at skrive : (kolon) for at se mulighederne. Derefter kan du enten klikke på den emoji, du vil bruge, eller indtaste den tilsvarende kode:

Emojis i Paper