Sådan bruger du Dropbox-funktionen Kameraoverførsel

Kameraoverførsel kan automatisk føje billeder og videoer fra dit kamera, din telefon eller din tablet til Dropbox. Du kan derefter se og få adgang til dine billeder og videoer i din Dropbox-konto, uanset hvor du er.

Du kan bruge kameraoverførsler på to måder:

• Trådløst fra din telefon eller tablet via mobilappen til iOS, Android og Windows
  • Ved at slutte dit kamera, din telefon eller din tablet til din computer og bruge Dropbox-programmet til Mac eller Windows

Dine billeder og videoer uploades til mappen Kameraoverførsler i din Dropbox-konto.

Forudsætninger

Kameraoverførsler kan benyttes af:

Bemærk! Hvis du er Dropbox Business-kunde, kan du læse, hvordan du uploader billeder til din konto.

Brug af kameraoverførsler forudsætter følgende:

Vælg dit system for at få en vejledning:

Android

Aktivér kameraoverførsler

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Tryk på menuknappen.
  3. Tryk på tandhjulet.
  4. Vælg Aktivér kameraoverførsel under Kameraoverførsler.
  5. Vælg Tillad.

Du kan også vælge, hvordan kameraoverførsler skal fungere på din telefon:

• Hvad vil du uploade: Vælg, om du kun vil uploade billeder eller både billeder og videoer i mappen Kameraoverførsler.
  • Hvordan vil du uploade: Vælg, om kameraoverførsel skal virke, når du bruger din dataplan, eller kun når du har Wi-Fi-forbindelse.
  • Hvordan vil du bruge din dataplan: Hvis du vælger både at uploade via dataplan og Wi-Fi, kan du vælge, om kameraoverførsel skal bruge dataplanen til alle filer eller kun til filer under 25 MB.
  • Hvornår vil du uploade: Vælg, om kameraoverførsel kun skal virke, når din telefon oplades, eller indstil en grænse for den resterende batteritid. Hvis batteriet kommer under denne grænse, vil kameraoverførsel ikke køre.

Hvis du vil deaktivere kameraoverførsler, skal du udføre samme trin, men vælge Slå kameraoverførsler fra.

iOS

Aktivér kameraoverførsler

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Vælg personikonet, og tryk på tandhjulsikonet.
  3. Vælg Kameraoverførsler under Indstillinger.
  4. Slå Kameraoverførsler til.

Du kan også vælge, hvordan kameraoverførsler skal fungere på din telefon:

• Upload videoer: Vælg, om du kun vil uploade billeder eller både billeder og videoer i mappen Kameraoverførsler.
  • Brug mobildata: Vælg, om kameraoverførsel skal virke, når du bruger mobildata. Dropbox uploader ikke videoer via mobildata.
  • Brug mobildata til videoer: Hvis både Upload videoer og Brug mobildata er slået til, kan du vælge, om videoer skal uploades via mobildata.
  • Upload i baggrunden: Giver Kameraoverførsler mulighed for at gøre overførsel af billeder til din Dropbox færdig, selvom du ikke har åbnet Dropbox-appen. Dropbox-appen uploader som standard ikke filer, når appen er lukket. Hvis du slår Upload i baggrunden til, genoptager Dropbox overførslen af billeder og videoer, når appen registrerer væsentlig ændring i din enheds placering.

Bemærk! Upload i baggrunden gør kameraoverførsler mere effektive. Funktionen indsamler ikke på nogen måde oplysninger om din placering.

Hvis du vil deaktivere kameraoverførsler, skal du udføre samme trin, men slå Kameraoverførsel fra.

Windows Mobile

Aktivér kameraoverførsler

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Tryk på tandhjulet.
  3. Vælg Kameraoverførsel.
  4. Slå Kameraoverførsel til.

Når Kameraoverførsel er aktiveret, tilføjes billeder automatisk, selvom Dropbox-appen er lukket. Der uploades kun billeder, når:

• Din telefon er tilsluttet strøm og har et batteri, der er helt eller næsten helt ladet op
  • Du har Wi-Fi-forbindelse
  • Din telefon er låst

Hvis du vil deaktivere kameraoverførsler, skal du udføre samme trin, men slå Kameraoverførsel fra.

Skift indstillinger for kameraoverførsel

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Åbn en af fanerne Filer, Billeder eller Favoritter.
  3. Tryk på de tre prikker (...).
  4. Tryk på Kameraoverførsel.
    • Slå Upload, når åben til i indstillingerne for kameraoverførsler. Så uploader appen billeder, selvom din telefon hverken er låst eller tilsluttet strøm, så længe den ikke er i strømbesparelsestilstand.
    • Slå Brug mobildata til for at uploade dine billeder, når appen er åben, og du har forbindelse til mobilnettet.

Bemærk! Automatisk overførsel af videoer understøttes i øjeblikket ikke for Windows Mobile.

Mac

Aktivér kameraoverførsler

1. Installer Dropbox på computeren, og log på, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Tilslut dit kamera, din telefon eller tablet til din computer. Du bliver spurgt, om du vil overføre billeder til din Dropbox-mappe.
  3. Vælg Importér billeder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere har besluttet ikke at bruge kameraoverførsel til enheden, kan du aktivere funktionen på denne måde:

1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen.
  2. Klik på tandhjulsikonet.
  3. Vælg Præferencer.
  4. Markér feltet ud for Aktivér kameraoverførsler for under Importér. Du kan vælge at aktivere kameraoverførsel for både billeder og videoer eller kun billeder.

Billederne gemmes automatisk i mappen Kameraoverførsler i din Dropbox-konto.

• Android: Vælg Forbind som diskdrev på statuslinjen
  • iOS: Lås skærmen op, så kameraoverførsler kan fortsætte

Windows

Aktivér kameraoverførsler

1. Installer Dropbox på computeren, og log på, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Tilslut dit kamera, din telefon eller tablet til din computer. Du bliver spurgt, om du vil overføre billeder til din Dropbox-mappe.
  3. Vælg Importér billeder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere har besluttet ikke at bruge kameraoverførsel til enheden, kan du aktivere funktionen på denne måde:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen.
  2. Klik på tandhjulsikonet.
  3. Vælg Præferencer.
  4. Markér feltet ud for Aktivér kameraoverførsler for under Importér. Du kan vælge at aktivere kameraoverførsel for både billeder og videoer eller kun billeder.

Billederne gemmes automatisk i mappen Kameraoverførsler i din Dropbox-konto.

• Android: Vælg Forbind som diskdrev på statuslinjen
  • iOS: Lås skærmen op, så kameraoverførsler kan fortsætte

Linux

Kameraoverførsler kan ikke benyttes i Linux. Du finder opdateringer og flere oplysninger i Dropbox' community .

Upload billeder fra flere enheder

Kameraoverførsler uploader hvert billede og hver video til mappen Kameraoverførsler én gang. Hvis du slår Kameraoverførsler fra og derefter slår funktionen til igen, eller hvis kameraoverførsler både er slået til på din telefon og din computer, uploades dine billeder og videoer kun én gang hver.

Se dine billeder i Dropbox-appen

Du kan se alle dine billeder i Dropbox ved at vælge fanen Billeder (billedikonet) nederst på telefonens skærm.

Dropbox Business

Hvis du er Dropbox Business-bruger, kan du bruge kameraoverførsel ved at forbinde en privat konto med din arbejdskonto. Du kan føje billeder og videoer fra din telefon til din arbejdskonto ved at vælge de enkelte filer og tilføje dem manuelt.

Kameraoverførsler blev deaktiveret for Dropbox Business-konti den 9. april 2014. Ændringerne blev foretaget for at hjælpe dig med at undgå at blande dine private filer og arbejdsrelaterede filer.

Hvis du har brugt Dropbox Business før den 9. april 2014, eller hvis din arbejdskonto tidligere var en privat konto, har du måske en mappe med navnet Kameraoverførsler. Funktionen Kameraoverførsler fungerer imidlertid ikke til din arbejdskonto.

Få flere oplysninger om, hvordan du opbevarer billeder i en Dropbox Business-konto.