Sådan bruger du kameraoverførsler

Kameraoverførsel kan automatisk føje billeder og videoer fra dit kamera, din telefon eller din tablet til Dropbox. Hver gang nye filer uploades til din kamerarulle eller dit galleri, føjes de til din konto.

Dine billeder og videoer er derefter tilgængelige, uanset hvor du logger på Dropbox.

Du kan bruge kameraoverførsler på to måder:

• Trådløst fra din telefon eller tablet via mobilappen til iOS, Android og Windows
  • Ved at slutte dit kamera, din telefon eller din tablet til din computer og bruge Dropbox-programmet til Mac eller Windows

Dine billeder og videoer uploades til mappen Kameraoverførsler i din Dropbox-konto.

Hvem kan bruge kameraoverførsler?

Kameraoverførsler er tilgængelige for Basic-, Plus- og Professional-brugere (og Business-brugere, hvis teamadministrator har tilmeldt dem tidlig adgang) med følgende undtagelse:

• Dropbox Basic-brugere skal have Dropbox-programmet installeret på deres computer for at bruge kameraoverførsler

Bemærk! Hvis du er Dropbox Business-bruger (og ikke tilmeldt tidlig adgang), kan du uploade billeder manuelt fra din private konto.

Hvad er kravene til kameraoverførsler?

Hvis du vil bruge kameraoverførsler, skal du bruge følgende software og enheder:

Kameraoverførsler kan ikke bruges, hvis:

• Enhedens batteriniveau er lavt
  • Din mobilenhed roamer

Vælg dit system for at få en vejledning:

Android

Aktivér kameraoverførsler

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Tryk på menuknappen.
  3. Tryk på Indstillinger.
  4. Vælg Aktivér kameraoverførsel under Kameraoverførsler.
  5. Vælg Tillad.

Du kan også vælge, hvordan kameraoverførsler skal fungere på din telefon:

• Hvad vil du uploade: Vælg, om du kun vil uploade billeder eller både billeder og videoer i mappen Kameraoverførsler.
  • Hvordan vil du uploade: Vælg, om kameraoverførsel skal virke, når du bruger din dataplan, eller kun når du har Wi-Fi-forbindelse.
    • Bemærk! Hvis du har valgt Kun Wi-Fi for kameraoverførsler, og du derefter opretter forbindelse til Wi-Fi via et mobilt adgangspunkt, fungerer kameraoverførsler ikke.
  • Hvordan vil du bruge din dataplan: Hvis du vælger både at uploade via dataplan og Wi-Fi, kan du vælge, om kameraoverførsel skal bruge dataplanen til alle filer eller kun til filer under 25 MB.
  • Hvornår vil du uploade: Vælg, om kameraoverførsel kun skal virke, når din telefon oplades, eller indstil en grænse for den resterende batteritid. Hvis batteriet kommer under denne grænse, vil kameraoverførsel ikke køre.

Hvis du vil deaktivere kameraoverførsler, skal du udføre samme trin, men vælge Slå kameraoverførsler fra.

iOS

Aktivér kameraoverførsler

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Tryk på personikonet.
  3. Vælg Kameraoverførsler under Kontoindstillinger.
  4. Slå Kameraoverførsler til.

Du kan også vælge, hvordan kameraoverførsler skal fungere på din telefon:

• Upload videoer: Vælg, om du kun vil uploade billeder eller både billeder og videoer i mappen Kameraoverførsler.
  • Brug mobildata: Vælg, om kameraoverførsel skal virke, når du bruger mobildata. Dropbox uploader ikke videoer via mobildata.
    • Bemærk! Hvis du har valgt Kun Wi-Fi for kameraoverførsler, og du derefter opretter forbindelse til Wi-Fi via et mobilt adgangspunkt, fungerer kameraoverførsler ikke.
  • Brug mobildata til videoer: Hvis både Upload videoer og Brug mobildata er slået til, kan du vælge, om videoer skal uploades via mobildata.

Hvis du vil deaktivere kameraoverførsler, skal du udføre samme trin, men slå Kameraoverførsel fra.

Windows Mobile

Aktivér kameraoverførsler

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Tryk på tandhjulet.
  3. Vælg Kameraoverførsel.
  4. Slå Kameraoverførsel til.

Når Kameraoverførsel er aktiveret, tilføjes billeder automatisk, selvom Dropbox-appen er lukket. Der uploades kun billeder, når:

• Din telefon er tilsluttet strøm og har et batteri, der er helt eller næsten helt ladet op
  • Du har Wi-Fi-forbindelse
  • Din telefon er låst

Hvis du vil deaktivere kameraoverførsler, skal du udføre samme trin, men slå Kameraoverførsel fra.

Skift indstillinger for kameraoverførsel

1. Åbn Dropbox-appen.
  2. Åbn en af fanerne Filer, Billeder eller Favoritter.
  3. Tryk på de tre prikker (...).
  4. Tryk på Kameraoverførsel.
    • Slå Upload, når åben til i indstillingerne for kameraoverførsler. Så uploader appen billeder, selvom din telefon hverken er låst eller tilsluttet strøm, så længe den ikke er i strømbesparelsestilstand.
    • Slå Brug mobildata til for at uploade dine billeder, når appen er åben, og du har forbindelse til mobilnettet.
    • Bemærk! Hvis du har valgt Kun Wi-Fi for kameraoverførsler, og du derefter opretter forbindelse til Wi-Fi via et mobilt adgangspunkt, fungerer kameraoverførsler ikke.

Bemærk! Automatisk overførsel af videoer understøttes i øjeblikket ikke for Windows Mobile.

Mac

Aktivér kameraoverførsler

1. Installer Dropbox på computeren, og log på, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Tilslut dit kamera, din telefon eller tablet til din computer. Du bliver spurgt, om du vil overføre billeder til din Dropbox-mappe.
  3. Vælg Importér billeder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere har besluttet ikke at bruge kameraoverførsel til enheden, kan du aktivere funktionen på denne måde:

1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen.
  2. Klik på tandhjulsikonet.
  3. Vælg Præferencer.
  4. Markér feltet ud for Aktivér kameraoverførsler for under Importér. Du kan vælge at aktivere kameraoverførsel for både billeder og videoer eller kun billeder.

Billederne gemmes automatisk i mappen Kameraoverførsler i din Dropbox-konto.

• Android: Vælg Forbind som diskdrev på statuslinjen
  • iOS: Lås skærmen op, så kameraoverførsler kan fortsætte
  • Bemærk! Hvis du har valgt Kun Wi-Fi for kameraoverførsler, og du derefter opretter forbindelse til Wi-Fi via et mobilt adgangspunkt, fungerer kameraoverførsler ikke.

Windows

Aktivér kameraoverførsler

1. Installer Dropbox på computeren, og log på, hvis du ikke allerede har gjort det.
  2. Tilslut dit kamera, din telefon eller tablet til din computer. Du bliver spurgt, om du vil overføre billeder til din Dropbox-mappe.
  3. Vælg Importér billeder og videoer med Dropbox

Hvis du tidligere har besluttet ikke at bruge kameraoverførsel til enheden, kan du aktivere funktionen på denne måde:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen.
  2. Klik på tandhjulsikonet.
  3. Vælg Præferencer.
  4. Markér feltet ud for Aktivér kameraoverførsler for under Importér. Du kan vælge at aktivere kameraoverførsel for både billeder og videoer eller kun billeder.

Billederne gemmes automatisk i mappen Kameraoverførsler i din Dropbox-konto.

• Android: Vælg Forbind som diskdrev på statuslinjen
  • iOS: Lås skærmen op, så kameraoverførsler kan fortsætte
  • Bemærk! Hvis du har valgt Kun Wi-Fi for kameraoverførsler, og du derefter opretter forbindelse til Wi-Fi via et mobilt adgangspunkt, fungerer kameraoverførsler ikke.

Linux

Kameraoverførsler kan ikke benyttes i Linux. Du finder opdateringer og flere oplysninger i Dropbox' community .

Upload billeder fra flere enheder

Kameraoverførsler uploader hvert billede og hver video til mappen Kameraoverførsler én gang. Hvis du slår Kameraoverførsler fra og derefter slår funktionen til igen, eller hvis kameraoverførsler både er slået til på din telefon og din computer, uploades dine billeder og videoer kun én gang hver.

Se dine billeder i Dropbox-appen

Du kan se alle dine billeder i Dropbox ved at vælge fanen Billeder (billedikonet) nederst på telefonens skærm.

Upload i baggrunden

Upload i baggrunden giver kameraoverførsler mulighed for at føje billeder til din Dropbox, selvom du ikke har åbnet Dropbox-appen. Dropbox-appen uploader som standard ikke filer, når appen er lukket. Hvis du slår Upload i baggrunden til, genoptager Dropbox overførslen af billeder og videoer, når appen registrerer væsentlig ændring i din enheds placering.

Bemærk! Upload i baggrunden gør kameraoverførsler mere effektive. Funktionen indsamler ikke på nogen måde oplysninger om din placering.

Dropbox Business

Kameraoverførsler er kun tilgængelige for de medlemmer af et Dropbox Business-team, som er tilmeldt tidlig adgang. Kameraoverførsler bliver tilgængelige for alle Dropbox Business-brugere i en senere opdatering. Hvis du er Dropbox Business-bruger med tidlig adgang, kan du læse mere om, hvordan du bruger kameraoverførsler.
Hvis du er Dropbox Business-bruger, kan du bruge kameraoverførsel ved at forbinde en privat konto med din arbejdskonto. Du kan føje billeder og videoer fra din telefon til din arbejdskonto ved at vælge de enkelte filer og tilføje dem manuelt.

Dropbox Business-brugere, som er tilmeldt tidlig adgang

Kameraoverførsler er kun tilgængelige for de medlemmer af et Dropbox Business-team, som er tilmeldt tidlig adgang. Kameraoverførsler bliver tilgængelige for alle Dropbox Business-brugere i en senere opdatering.

Læs mere om, hvordan du tilmelder dig tidlig adgang.

Vigtigt! Sådan undgår du at føje private billeder til din Dropbox Business-konto

Når du aktiverer kameraoverførsler i Dropbox Business, uploades alle billeder i din kamerarulle (eller den standardplacering, hvor dine billeder gemmes på din telefon) til mappen Kameraoverførsler i din erhvervskonto. Hvis din kamerarulle indeholder private billeder, bliver de også uploadet til din erhvervskonto.

Vi anbefaler, at du gør følgende for at undgå at føje dine private billeder til din Dropbox Business-konto:

• Sørg for, at der ikke er nogen private billeder i din kamerarulle, før du slår kameraoverførsler til for din erhvervskonto.
    • Hvis der er private billeder, kan du sikkerhedskopiere dem et andet sted (f.eks. din private Dropbox-konto) og derefter slette dem fra din kamerarulle, før du bruger kameraoverførsler med din erhvervskonto.

Bemærk! De brugere, der har forbundet deres private konto og deres erhvervskonto, kan kun aktivere kameraoverførsler for én konto ad gangen (privat eller erhverv). Som for alle Dropbox Business-brugere uploades alle billederne i kamerarullen til erhvervskontoen, når en forbundet bruger flytter kameraoverførsler til erhvervskontoen.

Jeg er tilmeldt tidlig adgang. Hvorfor virker kameraoverførsler ikke?

Kun Dropbox Business-teamadministratorer kan aktivere og deaktivere kameraoverførsler for deres teammedlemmer.

Når kameraoverførsler er aktiveret af administratoren, skal hver enkelt teammedlem (herunder teamadministratoren) slå kameraoverførsler til.

Hvis du er Dropbox Business-bruger, og administratoren har deaktiveret kameraoverførsler for din erhvervskonto, kan du stadig bruge kameraoverførsler på en privat konto.

Kameraoverførsler kan ikke anvendes af:

• Medlemmer af et Dropbox Business-team, som bruger Android for Work eller Dropbox Enterprise Mobility Management (EMM) til Android
    • Det skyldes, at Android for Work opretter en særskilt arbejdsprofil, der ikke tillader adgang til kamerarullen
  • Dropbox Business-brugere på Windows Mobile

Jeg bruger mobilappen. Hvorfor kan jeg ikke se fanen Billeder?

Dropbox Business-brugere skal gå direkte til mappen Kameraoverførsler i deres Dropbox-konto.