Sådan slår du multifaktorgodkendelse til og fra

Opdateret Mar 14, 2024

Multifaktorgodkendelse (også kendt som MFA, totrinsbekræftelse, tofaktorgodkendelse eller 2FA) er en stærkt anbefalet sikkerhedsfunktion, der tilføjer et ekstra lag af beskyttelse til din Dropbox-konto. Aktivering af multifaktorgodkendelse betyder, at Dropbox kræver en sekscifret sikkerhedskode (ud over din adgangskode), når du logger ind på din konto eller tilknytter en ny computer, telefon eller tablet.

For at multifaktorgodkendelse skal fungere korrekt, skal du bruge en mobilenhed, der kan modtage sms'er, eller du skal bruge en kompatibel godkenderapp på din mobil.

Bruger du allerede multifaktorgodkendelse og er låst ude? Læs om, hvordan du får adgang til din konto igen.

Sådan slår du totrinsbekræftelse til

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Vælg  Til for Totrinsbekræftelse.
    • Hvis Administreret med enkeltlogon vises under fanen Sikkerhed, bruger dit team enkeltlogon (SSO). Det betyder, at du muligvis ikke kan bruge totrinsbekræftelse med Dropbox. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.
  6. Klik på Kom i gang.
  7. Indtast din adgangskode igen.
  8. Vælg, om du vil modtage din sikkerhedskode via sms eller i en mobilapp, og følg vejledningen til det valgte.
highlight icon

Bemærk! Du kan kun konfigurere multifaktorgodkendelse på dropbox.com.

Hvis du vælger at modtage dine sikkerhedskoder på sms, skal du have en telefon, der kan modtage sms'er (operatørtakster kan være gældende). Der sendes en sms med en sikkerhedskode til din telefon, hver gang du logger på Dropbox.

Sådan modtager du din kode via sms:

1. Vælg Brug sms under konfiguration af multifaktorgodkendelse.
  2. Indtast det telefonnummer, du vil modtage sms'er på.
  3. Klik på Næste.
  4. Du får tilsendt en sikkerhedskode via sms. Indtast denne kode i feltet på dropbox.com.
  5. Klik på Næste.
highlight icon

Bemærk! Fra og med den 9. marts 2023 understøttes det ikke at oprette nye enheder til at modtage sikkerhedskoder via sms for landekode +92.

Hvis du har valgt at modtage dine sikkerhedskoder via en godkenderapp, skal du først downloade sådan en app. Godkenderappen skal generere en unik og tidsbegrænset sikkerhedskode. De fleste godkenderapps kan generere sikkerhedskoder, selvom mobiltjenesten/datatjenesten ikke er tilgængelig. Det er nyttigt, når du rejser eller befinder dig et sted, hvor dækningen er upålidelig. Alle apps, der understøtter TOTP-protokollen (Time-based One-Time Password), burde fungere, inklusive følgende:

Hvis du bruger en godkenderapp til at hente dine bekræftelseskoder, skal du tilføje et primært og et sekundært alternativt telefonnummer.

Sådan modtager du din kode via en mobilapp:

1. Vælg Brug en mobilapp under konfiguration af multifaktorgodkendelse.
  2. Vælg mellem følgende muligheder:
    • Scan stregkoden (hvis appen understøtter det): Åbn din valgte app, og tilføj en ny konto. Du kan måske bruge telefonens kamera til at scanne stregkoden på dropbox.com.
    • Indtast din hemmelige nøgle manuelt: Du får en hemmelig nøgle på dropbox.com, som du kan indtaste i appen. Brug fremgangsmåden i appen til at oprette en ny konto med en hemmelig nøgle.
  3. Klik på Næste.
  4. Når godkenderappen er konfigureret, skal du indtaste den sikkerhedskode, den genererer, for at bekræfte konfigurationen og aktivere multifaktorgodkendelse.
  5. Klik på Næste.
highlight icon

Bemærk! Hvis du bruger en Unix- eller Linux-skal, kan du sikkert generere en sikkerhedskode via kommandolinjen på din computer ved hjælp af OATH-værktøjet.

Sådan ændrer du det telefonnummer, der bruges til multifaktorgodkendelse

1. Log på dropbox.com i en webbrowser.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Klik på Rediger ud for dit telefonnummer.
    • Du bliver bedt om at indtaste din adgangskode for at fortsætte

Sådan tilføjer du en metode til sikkerhedskopiering for multifaktorgodkendelse

Når du har slået multifaktorgodkendelse til, bør du overveje at tilføje et alternativt telefonnummer, der også kan modtage sms'er. Hvis du skulle miste din primære telefon eller ikke kan bruge din godkenderapp, kan du sende en sikkerhedskode til det alternative telefonnummer i stedet.

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Klik på Tilføj ud for Alternativ metode under Totrinsbekræftelse.
  6. Indtast din adgangskode.
  7. Indtast telefonnummeret til din alternative enhed.

Sådan bruger du en alternativ kode til multifaktorgodkendelse

Når du slår multifaktorgodkendelse til, modtager du 10 reservekoder. Hver ottecifrede kode kan bruges én gang til at få adgang til din Dropbox-konto i nødstilfælde.

Sådan finder du dine reservekoder

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Klik på Vis ud for Gendannelseskoder under Totrinsbekræftelse.
  6. Indtast din adgangskode.
  7. Brug eller gem den kode, der vises.

Sådan bruger du en reservekode

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Har du problemer med at få en kode?
  3. Klik på Indtast nødsikkerhedskode.
  4. Indtast en af dine reservekoder.
  5. Klik på Send.
highlight icon

Bemærk!

• Når du indtaster reservekoden, skal du være omhyggelig med at angive koden korrekt. Eksempelvis kan tallet 1 ligne bogstavet L, og et nul kan ligne bogstavet O.
  • Hvis du har brugt din sidste reservekode, bliver du bedt om at oprette nye reservekoder.
  • Vi anbefaler også, at du skifter adgangskode, hvis du har mistet din telefon.

Sådan bruger du en sikkerhedsnøgle til multifaktorgodkendelse

Du kan bruge en sikkerhedsnøgle til multifaktorgodkendelse i stedet for en sekscifret sikkerhedskode. En sikkerhedsnøgle er en lille USB-, Bluetooth- eller NFC-enhed (Near Field Communication), der følger en af de åbne standarder:

• "FIDO Universal 2nd Factor (U2F)"
  • "Web Authentication (WebAuthn)", som også kaldes "FIDO2"

Til forskel fra bekræftelse via sms eller i en mobilapp, kræver en sikkerhedsnøgle ikke et separat batteri eller en netværksforbindelse. Det vigtigste er, at sikkerhedsnøglerne bruger godkendt kommunikation til at forsvare dig mod phishing-angreb.

Sådan indstiller du en sikkerhedsnøgle til din Dropbox-konto

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Vælg Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Under Totrinsbekræftelse skal du klikke på Tilføj ud for Sikkerhedsnøgler. Hvis du ikke kan se denne sektion, skal du følge vejledningen i "Aktivér multifaktorgodkendelse" ovenfor, inden du fortsætter.
  6. Indtast din adgangskode.
  7. Indsæt sikkerhedsnøglen i en USB-port, og klik derefter på Start opsætning.

Hvor kan jeg bruge min sikkerhedsnøgle?

Når du har en sikkerhedsnøgle, kan du både aktivere den til din private og din arbejdsrelaterede Dropbox-konto. Du kan også bruge den med andre tjenester, der understøtter U2F, f.eks. Google-apps.

I øjeblikket understøttes sikkerhedsnøgler kun af visse enheder og browsere, så du skal først konfigurere multifaktorgodkendelse for din Dropbox-konto og vælge at modtage koder via sms eller en mobilapp. Det sikrer, at du har en alternativ metode, hvis en enhed ikke understøtter din sikkerhedsnøgle.

Dropbox understøtter kun brug af en sikkerhedsnøgle, når du logger på dropbox.com med webbrowserne Chrome eller Firefox. Du kan ikke bruge en sikkerhedsnøgle til at logge på computerappen eller mobilappen. Du kan dog stadig bruge multifaktorgodkendelse via sms eller mobilapp på de enheder og platforme, der ikke understøtter U2F eller WebAuthn, eller hvis du ikke har din sikkerhedsnøgle ved hånden.

highlight icon

Bemærk! Der er forskellige måder at aktivere sikkerhedsnøgler på. Din nøgle kan kræve, at du trykker på en knap for at aktivere registreringen. Hvis du har problemer med at registrere din sikkerhedsnøgle, skal du undersøge, om sikkerhedsnøglen understøtter U2F eller WebAuthn. Du kan også se producentens instruktioner til din enhed.

Sådan slår du multifaktorgodkendelse fra

Du kan altid slå multifaktorgodkendelse fra for din Dropbox-konto. Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Klik på fanen Sikkerhed.
  5. Vælg Fra for Totrinsbekræftelse.