Mistede telefoner eller andre problemer med totrinsbekræftelse

Tototrinsbekræftelse kræver, at du har en mobilenhed, der kan modtage sms'er, eller som kører en kompatibel godkenderapp. Du bør deaktivere eller nulstille totrinsbekræftelse under fanen Sikkerhed i indstillingerne for din Dropbox-konto, hvis du oplever et af følgende problemer:

• Du modtager ikke sms'er
  • Du har mistet din telefon
  • Din mobilapp til godkendelse virker ikke

Sådan får du adgang til dine kontoindstillinger

Du åbner nemmest dine kontoindstillinger fra en computer, hvor du for nylig har logget på dropbox.com. Hvis du ikke har logget af endnu, eller hvis du tidligere valgte Hav tillid til denne computer, da du loggede på, skulle du kunne gå til dropbox.com i din browser. Derfra kan du få adgang til dine kontoindstillinger uden at angive en ekstra sikkerhedskode.

Få adgang til kontoindstillingerne via Dropbox på computeren

Du kan også få adgang til dine indstillinger via Dropbox på computeren. Hvis programmet kører og er forbundet med din konto, skal du klikke på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller på menulinjen (Mac) og derefter klikke på globusikonet. Du kommer direkte til dropbox.com, hvor du bliver logget på automatisk.

Få adgang til dine kontoindstillinger fra en iOS-enhed

Hvis din konto stadig er forbundet med din smartphone, kan du måske deaktivere totrinsbekræftelse fra siden Sikkerhed i Dropbox-mobilappen:

1. Åbn Dropbox-mobilappen, og tryk på Indstillinger.
  2. Tryk på Forbind en computer.
  3. Følg de viste instruktioner.
  4. Når du har scannet QR-koden, bliver du automatisk logget på din Dropbox-konto.
    • Bemærk! Hvis du ikke bliver bedt om at angive en kode til totrinsbekræftelse, er appen på din telefon ikke forbundet med din Dropbox, og du kan ikke bruge denne metode til at logge på.
  5. Klik på Dropbox-ikonet i øverste venstre hjørne på velkomstsiden for at få adgang til din Dropbox-konto. Herfra kan du deaktivere totrinsbekræftelse fra siden Sikkerhed.

Få adgang til kontoindstillingerne ved hjælp af en nødsikkerhedskode

Som sidste udvej kan du logge på med din adgangskode og den nødsikkerhedskode, du fik oplyst, da du slog totrinsbekræftelse til. Vi anbefaler også, at du skifter adgangskode, hvis du har mistet din telefon.

1. Log på dropbox.com.
  2. Angiv din sikkerhedskode, når du bliver bedt om det, og klik derefter på Jeg har mistet min telefon.
  3. Indtast din nødsikkerhedskode, og tryk på Deaktiver totrinsbekræftelse.

Bemærk!

• Når du indtaster sikkerhedskoden, skal du være omhyggelig med at angive koden korrekt. Tallet "1" (et) kan ligne et "L", og et "0" (nul) kan ligne bogstavet "O" og omvendt. Hvis du ikke er sikker på, om det er et tal eller bogstav, kan du prøve forskellige kombinationer af sikkerhedskoden.
  • Hvis du har aktiveret totrinsbekræftelse mere end én gang, skal du sikre dig, at du bruger den seneste sikkerhedskode. Når du tildeles en ny sikkerhedskode, bliver den tidligere kode ugyldig.

Genstart totrinsbekræftelse, hvis du har deaktiveret det

Hvis du har en smartphone, skal du genaktivere totrinsbekræftelse ved hjælp af en offline godkenderapp. Dette gælder især, hvis du har tilbagevendende problemer med at modtage sms'er. Du kan få godkendelsesapps, der virker offline, til Android-, BlackBerry-, iOS- og Windows-telefoner.

Brugere af Dropbox Business:

Din administrator kan deaktivere totrinsbekræftelse for alle medlemmer af teamet. Det gør administratoren ved at gå til siden Medlemmer i Administratorpanelet og vælge Deaktiver totrinsbekræftelse i medlemmets indstillingsmenu.

Vær opmærksom på, at du måske ikke kan bruge totrinsbekræftelse i forbindelse med Dropbox, hvis din administrator har slået enkeltlogon (SSO) til. Med denne funktion kan brugerne åbne Dropbox fra deres virksomheds logonside. Kontakt din administrator for at få at vide, om funktionen er slået til. Hvis det er tilfældet, kan du få mere at vide om, hvad du skal gøre for at åbne Dropbox på internettet, computere og mobilenheder.

Almindelige problemer med totrinsbekræftelse

Jeg bruger totrinsbekrætelse via en offline godkenderapp

Vær opmærksom på, at de sikkerhedskoder, der genereres i en offline godkenderapp, er unikke og tidsfølsomme. Koderne virker kun inden for et begrænset tidsinterval på en bestemt dato. Hvis du vil sikre, at de virker korrekt, skal du kontrollere, at både dato og klokkeslæt på din telefon og computer er korrekte, når du forsøger at logge på.

Jeg bruger totrinsbekræftelse via sms

Vær opmærksom på, at sms-sikkerhedskoder også er unikke og tidsfølsomme. Hvis du bruger sms til at modtage en kode til totrinsbekræftelse, skal du indtaste koden, så snart du modtager den.

Skriv altid dine nødsikkerhedskoder ned, når du aktiverer eller genaktiverer totrinsbekræftelse.

Jeg har forsøgt alt, men jeg har stadig problemer med at få adgang til Dropbox-mobilappen

Hvis du har forsøgt alle trinnene til fejlfinding herover, og du stadig har problemer med at få adgang til Dropbox-mobilappen, har du brug for yderligere hjælp. Sådan får du yderligere hjælp:

1. Hvis du ikke har gjort det endnu, kan du indsende en supportanmodning.
  2. Hvis du har indsendt en supportanmodning, og du er kommet til denne side på baggrund af en automatisk e-mail fra os, skal du besvare e-mailen.
    • Bemærk! Husk at fortælle, at du har prøvet alle de trin, der er beskrevet i denne artikel, herunder at bruge en nødsikkerhedskode og at genstarte totrinsbekræftelse

Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe dig. Vær dog opmærksom på, at langt de fleste problemer med at få adgang til Dropbox-mobilappen kan løses ved at prøve et eller flere af forslagene i denne artikel.

Relaterede emner: