Filer mangler, er dukket op igen eller er blevet beskadiget. Hvorfor ser Dropbox forkert ud?

Der kan være flere årsager til manglende eller beskadigede filer. I denne artikel beskrives det, hvordan du kan hjælpe os med hurtigt at finde de manglende filer.

Bemærk! Ofte er "manglende" filer slet ikke forsvundet. De er bare blevet flyttet. Dropbox logger som regel flytningen af en fil som både en sletning (fra filens oprindelige placering) og en tilføjelse (til filens nye placering).

Hvis du flytter eller omdøber filer, får du i visse tilfælde en Slettede filer-meddelelse. Den følges imidlertid ikke altid op af en meddelelse om, at filerne er blevet tilføjet et andet sted. Hvis du (eller et medlem af en delt mappe) har flyttet dine "forsvundne" filer, finder du dem igen på deres nye placering. Gendannelse er ikke nødvendig.

Hvis dine filer er forsvundet, eller der er noget andet galt, vælger du det hurtiglink, der bedst beskriver, hvad der sker i din Dropbox. Herefter viser vi dig, hvad du skal gøre.

Afsnit i artiklen:

Jeg kan ikke finde en fil eller mappe, og jeg mener ikke, at jeg har slettet den

Der kan være flere grunde til, at en fil eller mappe forsvinder. Hvis filen var i en delt mappe, kan et andet medlem af mappen have slettet den ved en fejl. Den kan også bare være blevet flyttet til en anden mappe i din Dropbox.

Uanset årsagen fører Dropbox en log over alt, hvad der sker på din konto. Du kan bruge loggen til at finde ud af, hvad der er sket og gendanne de filer, du mangler. Du kan få adgang til loggen på tre måder:

Via søgefeltet:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Søg øverst på siden, og skriv et eller flere søgeord, der matcher din forsvundne fil eller mappe.
  3. Rul til bunden af søgeresultaterne. Her finder du dine slettede filer.
  4. Hold musemarkøren over logposten for sletningen af den relevante fil eller mappe. Klik på knappen Gendan i højre side.
  • Bemærk! Det kan tage noget tid at gendanne mange filer

Kan du stadig ikke finde filerne? Prøv at bruge siden Slettede filer.

Via siden Slettede filer:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Slettede filer i sidepanelet til venstre.
  3. Kig på siden, og find den slettede fil eller mappe, du vil gendanne.
  4. Når du har fundet din fil eller mappe, holder du musemarkøren over fortegnelsen og klikker på ikonet  (de tre prikker) i højre side.
  5. Klik på knappen Gendan.
  • Bemærk! Det kan tage noget tid at gendanne mange filer

Kan du stadig ikke finde de manglende filer? Prøv at bruge siden Begivenheder .

Via siden Begivenheder:

1. Log på dropbox.com.
  2. Naviger til dropbox.com/events.
  3. Kig på siden, og find en handling, der relaterer sig til den manglende fil eller mappe. Det kan være en tilføjelse, redigering, sletning, omdøbning eller flytning.
    • Hvis din fil er blevet omdøbt eller flyttet, kan du se det nye filnavn eller filens nye placering
    • Hvis din fil er blevet slettet, holder du musemarkøren over filnavnet, og klikker på knappen Gendan i højre side
    • Kan du ikke se knappen GendanFølg disse trin for at få hjælp til at gendanne dine filer
  • Bemærk! Det kan tage noget tid at gendanne mange filer

Ovenstående metoder har ikke hjulpet mig til at finde min forsvundne fil. Hvad skal jeg gøre?

Overvej følgende alternativer, hvis din fil ikke er registreret som flyttet, omdøbt eller slettet:

Jeg har stadig problemer. Tag mig tilbage til artiklens begyndelse, så jeg kan begynde forfra.

Jeg – eller en, jeg deler mapper med – har slettet noget, og nu vil jeg have det tilbage

Hvis du ved, at du har slettet en fil – eller at nogen, du deler en mappe med, har slettet en fil – har du flere muligheder for at få den tilbage. Du ved, at du eller et medlem af en delt mappe har slettet en fil, hvis:

• Du modtager en e-mailbesked om et stort antal sletninger på din Dropbox-konto
  • Du har besøgt siden Begivenheder og fundet en registrering af din forsvundne fil eller mappe
  • Du kan huske, at du har slettet filen eller mappen, eller at et medlem af en delt mappe har fortalt dig, at han eller hun har slettet den

Du gendanner en slettet fil via siden Begivenheder, via siden Slettede filer eller ved at søge efter den via søgefeltet i den mappe, filen er blevet slettet fra. Jo mere præcist du søger, jo hurtigere finder du ud af, hvad der er sket i den specifikke delte mappe.

Via søgefeltet:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Søg øverst på siden, og skriv et eller flere søgeord, der matcher din forsvundne fil eller mappe.
  3. Rul til bunden af søgeresultaterne. Her finder du dine slettede filer.
  4. Hold musemarkøren over logposten for sletningen af den relevante fil eller mappe. Klik på knappen Gendan i højre side.

Kan du ikke se knappen GendanFølg disse trin for at få hjælp til at gendanne dine filer.

• Bemærk! Det kan tage noget tid at gendanne mange filer

Kan du stadig ikke finde de manglende filer? Prøv at bruge siden Begivenheder.

Via siden Begivenheder:

1. Log på dropbox.com.
  2. Naviger til dropbox.com/events.
  3. Hvis den begivenhed, du leder efter, fandt sted i en delt mappe, skal du klikke på rullemenuen Alle og vælge den delte mappe, du vil tilbageføre.
  4. Hvis den begivenhed, du leder efter, ikke fandt sted i en delt mappe, skal du finde den begivenhed, der slettede de filer, du vil gendanne, klikke på ikonet  (de tre prikker) og derefter klikke på Gendan.
  5. Kig på siden, og find en sletning, der relaterer sig til den manglende fil eller mappe.

Kan du stadig ikke finde filerne? Prøv at bruge siden Slettede filer.

Via siden Slettede filer:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Slettede filer i sidepanelet til venstre.
    • Hvis den begivenhed, du leder efter, fandt sted i en delt mappe, skal du klikke på rullemenuen Alle og vælge den delte mappe, du vil tilbageføre.
    • Hvis den begivenhed, du leder efter, ikke fandt sted i en delt mappe, skal du finde den begivenhed, der slettede de filer, du vil gendanne, klikke på ikonet  (de tre prikker) og derefter klikke på Gendan.
  3. Kig på siden, og find en sletning, der relaterer sig til den manglende fil eller mappe.

Ovenstående metoder har ikke hjulpet mig til at finde min forsvundne fil. Hvad skal jeg gøre?

Overvej følgende alternativer, hvis din fil ikke er registreret som flyttet, omdøbt eller slettet:

Jeg har stadig problemer, og det er ikke relateret til en delt mappe. Tag mig tilbage til artiklens begyndelse, så jeg kan begynde forfra.

Min Dropbox er noget rod, og jeg vil have den til at se ud, som den gjorde tidligere

Hvis der er for mange problemer med filerne i din Dropbox, kan du tilbageføre hele din konto – eller enkelte delte mapper – til et specifikt tidspunkt. Tænk på tilbageførslen som en tidsmaskine: når den er overstået, ser hele din Dropbox – eller en specifik delt mappe i den – ud præcis, som før problemerne begyndte.

Tilbageførsler kan kun ske i samarbejde med en medarbejder fra Dropbox-support. Spar dig selv for en masse tid ved at læse nedenstående afsnit omhyggeligt, så du kan angive de nødvendige oplysninger i din supportanmodning.

Giv Dropbox-supportmedarbejderen de oplysninger, der er nødvendige for en kontotilbageførsel:

Når vi foretager en tilbageførsel, har du adskillige muligheder. Du kan vælge at genindlæse:

• Én delt mappe
  • Flere delte mapper
  • Filer, der ikke er delt
  • Hele din Dropbox-konto

Uanset hvad du vælger, betyder en tilbageførsel, at din konto – eller de valgte delte mapper – genindlæses til præcis den tilstand, den var i, inden sletningen fandt sted. Alle de ændringer, der er foretaget efter dette tidspunkt, overskrives. Det kan være praktisk at oprette en kopi uden for Dropbox af de filer, du har redigeret for nylig, så du ikke mister vigtige ændringer.

Når du har kopieret de filer, du har redigeret for nylig, kan du kontakte Dropbox-support og give dem et link til den relevante begivenhed.

Jeg har stadig problemer, og det er ikke relateret til en kontotilbageførsel. Tag mig tilbage til artiklens begyndelse, så jeg kan begynde forfra.

Mine Dropbox-filer er blevet krypteret af malware eller en virus

Hvis virus eller malware inficerer en af de enheder, der har forbindelse til din Dropbox, kan det også inficere filerne i din Dropbox. Mere specifikt kan en virus kryptere dine filer, så du ikke længere har adgang til dem. Det kan være en skræmmende oplevelse, men som regel er vi i stand til at hjælpe.

Hvis filerne i din Dropbox er blevet krypteret af virus eller malware, skal din Dropbox-konto – og alle inficerede delte mapper – sandsynligvis tilbageføres til et tidspunkt, der ligger før krypteringen. Det er den bedste måde til at få gendannet alle de krypterede filer. Dropbox-support hjælper gerne med dette, men i første omgang skal du selv gøre én meget vigtig ting:

• Få al malware fjernet fra din computer, så de gendannede filer ikke krypteres igen efter tilbageførslen.

Når din enhed er renset for virus og malware, skal du følge disse trin for at assistere supportmedarbejderen under tilbageførslen.

• Bemærk! Hvis du afbryder delingen af mapper eller afbryder forbindelsen mellem enheder og Dropbox på computeren, komplicerer det hele processen. Undgå at gøre nogen af delene. Giv Dropbox-support besked, hvis du allerede har gjort det.

Jeg har stadig problemer, og det er hverken relateret til virus eller malware. Tag mig tilbage til artiklens begyndelse, så jeg kan begynde forfra.

Jeg kan pludselig se en hel række gamle filer

Selvom det hører til sjældenhederne, dukker der en gang imellem gamle eller slettede filer op i din Dropbox. Hvis det er sket, kan vi enten tilbageføre din konto til et punkt, inden filerne dukkede op, eller fortryde de enkelte tilføjelseshandlinger.

Jeg har stadig problemer, og det er ikke relateret til gamle filer. Tag mig tilbage til artiklens begyndelse, så jeg kan begynde forfra.

Jeg bruger Dropbox på en Samsung-enhed, og jeg oplever ofte, at filer slettes

Samsung har udviklet en dyb Dropbox-integration til deres enheder, der giver dig adgang til alle dokumenter på din Dropbox-konto fra en særlig DocumentSync-mappe på din telefon. Funktionen gør det muligt at tilføje, redigere og slette alle de filer, der vises i DocumentSync-mappen, og se ændringerne både på din telefon og i din Dropbox.

Hvis du bruger Dropbox på en Samsung-enhed og oplever et stort antal sletningshandlinger, kan det skyldes DocumentSync-funktionen. Selvom Dropbox ikke har udviklet DocumentSync, kan vi hjælpe dig med at gendanne filer til din Dropbox, hvis funktionen giver dig problemer.

Sådan gendanner du filer, der er blevet slettet via DocumentSync:

1. Log på dropbox.com.
  2. Naviger til dropbox.com/events.
  3. Notér den første dato, du oplevede sletningerne ("begyndelsesdatoen"), og den dato, de sluttede ("slutdatoen").
  4. Åbn Dropbox-supportsiden, og send sletningsdatoerne til os via denne sti: Gendannelse af filFortryd et stort antal ændringer i filer og mapperFortryd et stort antal ændringer.
    • Angiv "begyndelsesdatoen" og "slutdatoen" for sletningerne i din supportanmodning sammen med en skriftlig tilladelse til, at vores supportmedarbejder må foretage en gendannelse på dine vegne.

Deaktiver DocumentSync:

Hvis DocumentSync fortsætter med at give dig problemer, kan du deaktivere det midlertidigt eller permanent. DocumentSync er ikke en del af Dropbox-appen på din telefon, så en deaktivering af funktionen påvirker ikke på nogen måde effektiviteten af din Dropbox-app. Sådan deaktiverer du DocumentSync:

1. Tryk på enhedens menuknap.
  2. Tryk på Indstillinger.
  3. Tryk på Cloud.
  4. Tryk på Dokumenter eller DocumentSync (det varierer en smule efter enhedsversion)
  5. Slå funktionen Fra.

Bemærk! Du kan også deaktivere appen via dropbox.com Sådan gør du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Åbn kontosikkerhedssiden.
  3. Find din Samsung-enhed i sektionen Forbundne apps.
  4. Klik på X ud for navnet på din Samsung-enhed.

Jeg har stadig problemer. Tag mig tilbage til artiklens begyndelse, så jeg kan begynde forfra.

En sidste bemærkning om gendannelse af forsvundne filer og mapper

Hvis du har prøvet nogle eller alle ovenstående metoder uden at få gendannet dine forsvundne filer eller mapper, er du velkommen til at kontakte os. Langt de fleste problemer med forsvundne filer er dog beskrevet i artiklens fem scenarier. Som vi nævnte i begyndelsen, kræves der forskellige handlinger fra din side – som Dropbox-kunde – for at fuldføre gendannelsen. Hvis du følger den relevante af ovenstående vejledninger, sparer du både tid og opnår den bedste – og hurtigste – mulige løsning.

Hvorfor forsvandt mine filer, og har Dropbox noget med det at gøre?

Som ovenstående fejlfindingsafsnit beskriver, kan der være forskellige grunde til, at filer forsvinder. Dropbox sletter eller fjerner imidlertid aldrig nogen af ​​dine filer eller mapper på egen hånd. Dropbox sletter ikke engang noget, hvis du overskrider din lagerpladsgrænse. Hvis det sker, standser Dropbox bare synkroniseringen, og den fortsætter først igen, når du har bragt din konto tilbage under grænsen.

Programmet overvåger de ændringer, der sker i din Dropbox, og synkroniserer alle opdateringer, tilføjelser og sletninger. Hvis en fil ikke er der, hvor du troede, den var, skal du vide, at Dropbox aldrig tilføjer, redigerer, flytter eller sletter filer på egen hånd. I langt de fleste tilfælde forsvinder filer pga. af følgende:

• Bevidst eller utilsigtet sletning
  • Bevidst eller utilsigtet flytning eller omdøbning
  • Handlinger på en forbundet computer, en forbundet mobilenhed eller dropbox.com
  • Begivenheder i en delt mappe eller fjernelse af en delt mappe
  • Begivenheder i en teammappe
  • Handlinger, der er foretaget af en administrator for et Dropbox Business- eller Dropbox Enterprise-team på dine vegne

Med det sagt kan der også være en række andre årsager til slettede eller forsvundne filer:

• Problemer med harddisken, herunder defekte diske eller diske, der ikke er klar, når Dropbox-programmet begynder at køre. Hvis Dropbox ikke ser kendte filer, når det starter, formoder det, at du har fjernet dem, mens Dropbox ikke kørte.
  • Antivirussoftware, der giver filer karantæne. Disse programmer kan fjerne eller blokere adgang til filer.
  • Diskscanningssoftware (f.eks. til sikkerhedskopiering), der blokerer Dropbox og får det til at se ud, som om der mangler filer.
  • Programmer, der ændrer filer i din hjemmemappe, som normalvis omfatter Dropbox-mappen. Visse softwareprogrammer til lyd- og billedstyring gør dette.
  • Flere forbundne computere med samme navn. Måske har du givet din pc væk, og så har den nye ejer slettet nogle filer. Hvis denne pc har det samme navn som din nye computer, tænker du måske ikke over, at en anden pc også er inde i billedet. Hvis computeren er forbundet med din konto, kan du se den IP-adresse, den senest har benyttet, på siden Sikkerhed.

Få mere at vide om, hvordan du gendanner tidligere versioner af en fil.

Jeg har modtaget en e-mail om en inaktiv Dropbox-konto. Hvad skal jeg gøre?