Dropbox' persondatapolitik: Ofte stillede spørgsmål.

1. Hvor længe beholder Dropbox mine filer, efter at jeg har slettet min konto?

Hvis du sletter din Dropbox Basic-, Plus- eller Professional-konto, begynder vi at slette de filer, du opbevarer i vores tjenester, efter 30 dage. Hvis du bruger en Dropbox Business-konto, er det kun din administrator, der kan deaktivere din konto og slette dine filer.

Se flere oplysninger om, hvor længe vi beholder slettede filer.

2. Hvad er Dropbox' juridiske grundlag for behandling af mine data?

Vi bruger dine data til at stille vores Dropbox-tjenester til rådighed for dig i overensstemmelse med vores indbyrdes kontrakt. Mere specifikt bruger Dropbox dine data til at:

• Yde, opdatere, vedligeholde og beskytte vores tjenester og forretning. Vi gør det for eksempel nemmere at dele og samarbejde, ved at vi gemmer dine kontaktpersoner og giver dig mulighed for at bruge dem.
  • Kommunikere med dig ved at svare på dine anmodninger, kommentarer og spørgsmål. Hvis du kontakter os med spørgsmål eller kommentarer til tjenesterne, kan vi bruge dine personlige oplysninger til at besvare henvendelsen.
  • Sende e-mails og anden kommunikation til dig. Vi vil måske kontakte dig vedrørende vigtige ændringer af vores tjenester og sende meddelelser i relation til tjenesterne. Denne kommunikation betragtes som en del af Dropbox' tjenester, og du kan ikke afmelde den.

Dropbox indsamler og bruger dine data for at fremme vores legitime interesser i driften af vores tjenester og forretning. Mere specifikt bruger Dropbox dine data til at:

• Forstå, hvordan du bruger vores tjenester, og forbedre dem.
  • Sende markedsføringsmails og andre meddelelser i visse tilfælde (se afsnittet Marketing i vores persondatapolitik for at få flere oplysninger).
  • Undersøge og forhindre sikkerhedsproblemer og misbrug af Dropbox' tjenester eller Dropbox' brugere.
  • Beskytte enhver person mod død eller alvorlig personskade.
  • Overholde gældende love, retslige procedurer og bestemmelser.
  • Udføre en opgave i offentlighedens interesse.

Endelig vil Dropbox undertiden indsamle og bruge dine data med dit samtykke til at:

• Sende markedsføringsmateriale om vores tjenester til dig. Hvis du ikke ønsker at modtage dette materiale, skal du blot klikke på linket Afmeld i en e-mail eller opdatere dine præferencer under Meddelelser på din Dropbox-konto.
  • Forbedre vores tjenester og udvikle nye funktioner.

3. Hvordan indsamler og bruger Dropbox oplysninger om min brug?

Vi indsamler oplysninger om, hvordan du bruger tjenesterne, herunder de handlinger, du foretager på din konto. Vi bruger oplysningerne til at levere Dropbox' tjenester effektivt og stabilt. Vi bruger også den type oplysninger til at forbedre vores tjenester, udvikle nye funktioner, beskytte Dropbox' brugere og i visse tilfælde markedsføre Dropbox' tjenester. Med henblik på at forbedre vores tjenester og udvikle nye funktioner, indsamler vi for eksempel oplysninger om, hvordan du bruger vores mobilapp, til at optimere designet og placeringen af visse knapper for at gøre den mere brugervenlig. Vi forbedrer også vores tjenester ved at samle oplysninger om brug af funktioner som Dropbox Showcase for at finde ud af, hvilke dele af funktionen vores brugere finder mest nyttige. Vi beskytter Dropbox' brugere ved at analysere ting som IP-adresser, logonhistorik og ændringer af e-mailadresse og adgangskode for at finde stødende adfærd og indhold. Med henblik på markedsføring af Dropbox' tjenester vil vi i visse tilfælde analysere oplysninger om brugernes aktivitet og grad af engagement med vores tjenester – f.eks. hvor mange enheder de har forbundet med deres Dropbox-konto og hvor meget lagerplads, de har brugt – for at identificere interesserede brugere.

4. Hvordan bruger Dropbox mine personlige oplysninger til automatiseret beslutningstagning og maskinindlæring?

Dropbox indsamler og behandler dine personlige oplysninger ved hjælp af automatiseret beslutningstagning (herunder "maskinindlæring") for at levere, forbedre og markedsføre Dropbox' tjenester og dermed fremme sine legitime interesser eller med dit samtykke, når det er relevant:

Levering af Dropbox' tjenester. Vi anvender automatiseret beslutningstagning til at analysere ting som din IP-adresse, din logonhistorik og dine kontoændringer (f.eks. ændring af e-mailadresse og adgangskode) for at opdage og forhindre stødende adfærd og indhold i vores tjenester.

Forbedring af Dropbox' tjenester. Dropbox indsamler og behandler dine oplysninger for at forbedre tjenesterne og udvikle nye funktioner. Vi analyserer for eksempel oplysninger om, hvordan du bruger tjenesterne, for at optimere designet af vores brugergrænseflade. Vi analyserer også oplysninger i fejlrapporter fra klientprogrammet på computere for at forstå, opdage, rette og forhindre nedbrud i forbindelse med klientprogrammet. I nogle tilfælde bruger vi dine oplysninger til at træne maskinindlæringsmodeller for at forbedre Dropbox' tjenester. Vi gør det for eksempel lettere for dig at finde dine ting på Dropbox ved at bruge oplysninger om din kontoaktivitet til automatisk at korrigere søgeforespørgsler, foreslå filer og gøre søgeresultater mere relevante. Vi arbejder fortsat på forskellige måder at træne vores algoritmer på for at gøre din brug af Dropbox nemmere og mere effektiv og hjælpe dig med arbejde på en smartere måde.

Markedsføring af Dropbox' tjenester. Vi vil i visse tilfælde bruge automatiseret beslutningstagning til at analysere brugernes aktivitet og grad af engagement med vores tjenester – f.eks. ved at undersøge, hvor mange enheder de har forbundet med deres Dropbox-konto, hvor meget lagerplads de har brugt, og hvor mange delingshandlinger de har foretaget – for at identificere og foretage markedsføring over for brugere, som kunne være interesseret i at vide mere om vores tjenester.

5. Hvilke tredjeparter, som Dropbox har tillid til, deler Dropbox mine personlige oplysninger med?

Dropbox deler dine personlige oplysninger med blandt andet disse tredjeparter, vi har tillid til, for at levere, forbedre, beskytte og fremme vores tjenester:

• Dropbox, Inc.
  • Amazon Web Services, Inc.
  • Teleperformance A.E.
  • Salesforce.com, LLC
  • SnapEngage, LLC
  • LiveOps Cloud Platform, LLC
  • Google LLC
  • Zendesk, Inc.
  • Oracle America, Inc.

Disse tredjeparter har udelukkende adgang til dine oplysninger, når de udfører opgaver på vores vegne i overensstemmelse med vores persondatapolitik, og vi bevarer det fulde ansvar for, at de behandler dine oplysninger i overensstemmelse med vores instruktioner.

6. Hvordan gør jeg indsigelse mod eller begrænser brugen af mine personlige data?

Du har ret til at bede os om at stoppe med at bruge eller begrænse vores brug af dine personlige data i visse tilfælde – for eksempel hvis vi ikke har noget juridisk grundlag for at fortsætte med at bruge dine data, eller hvis du mener, at dine personlige data er unøjagtige.

Du har en ubestridelig ret til at modsætte dig, at vi bruger dine personlige oplysninger til at sende markedsføringsbeskeder til dig, og vi har gjort det nemt for dig at gøre det. Du kan når som helst vælge, hvilke typer markedsføringsbeskeder du vil modtage, ved at redigere dine præferencer i afsnittet Meddelelser i din personlige konto eller ved at klikke på linket Afmeld i en e-mail i en af de kategorier, du ikke længere vil modtage e-mails fra.

Hvis dine kontooplysninger er unøjagtige, kan du altid opdatere eller slette dem ved at logge på din konto og gå til din kontoside. Du kan også når som helst slette din Dropbox-konto (men husk, at du mister dine data for evigt, hvis du gør det).

Hvis du mener, at Dropbox ikke har noget juridisk grundlag for at bruge dine personlige data, hvis du mener, at dine personlige data er unøjagtige, eller hvis du vil gøre indsigelse mod brugen af dine personlige data, bedes du give os besked ved at kontakte os på privacy@dropbox.com, så undersøger vi sagen.

7. Hvordan får jeg adgang til mine personlige data?

Du kan altid få adgang til de filer, du gemmer i din Dropbox-konto. Hvis du har installeret Dropbox på din computer, kan du opbevare alle dine filer direkte på computeren.

Du kan få oplysninger om din konto og den hardware, der er knyttet til kontoen, ved at logge på din kontoside. Her kan du se det navn og den e-mailadresse, der er knyttet til din konto, samt IP-adresserne på de forbundne sessioner, computere og mobilenheder, der er brugt til at få adgang til din konto. På sikkerhedssiden kan du også se de apps, der er knyttet til din konto.

Hvis du har været i kontakt med Dropbox' supportteam, kan du logge på vores kundeserviceportal og få en oversigt over din kontakt til os.

Hvis du vil anmode om dataadgang, kan du kontakte os ved at skrive til privacy@dropbox.com med ordene "Data Access Request" som emne eller i e-mailteksten. Så vender vi tilbage til dig i løbet af 30 dage.

Få flere oplysninger om, hvordan du får adgang til dine filer, din konto, oplysninger om din hardware og om din kontakt til Dropbox.

8. Jeg vil bruge en anden tjenesteudbyder. Hvordan flytter jeg mine data fra Dropbox?

Du kan altid downloade dine filer fra din Dropbox-konto. Det kan du gøre på flere måder:

Hvis du bruger Dropbox på computeren, kan du flytte en Dropbox-mappe til en anden placering på computerens harddisk eller en ekstern harddisk.

Hvis du bruger dropbox.com til at få adgang til din konto, kan du nemt downloade individuelle filer eller mapper fra dropbox.com. Sådan downloader du individuelle filer fra dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Find den fil, du vil downloade.
  3. Klik på til højre for filens navn.
  4. Klik på Download.

Læs, hvordan du downloader hele mapper til en ZIP-fil (bemærk, at der er grænser for, hvor stor mappen må være).

Hvis du bruger Dropbox' mobilapp, kan du downloade individuelle filer til din enhed og se dem offline.

Hvis du bruger Dropbox Paper, kan du eksportere dine Paper-dokumenter fra dropbox.com.