Valg af en sikker adgangskode til Dropbox

Vi anbefaler, at alle forbedrer deres egen sikkerhed på Dropbox og andre steder på nettet. Her er nogle nemme og almindelige metoder til beskyttelse af adgangskoder, som sikrer dine online konti.

Vælg unikke adgangskoder til alle dine tjenester

Det er mest sikkert at vælge unikke adgangskoder til alle de tjenester, du bruger, og beskytte dem omhyggeligt. Hvis du nogensinde har brugt den samme adgangskode til mere end ét website, bør du oprette nye unikke adgangskoder til hvert website.

Værktøjer som 1Password kan hjælpe dig med at administrere stærke adgangskoder på tværs af flere sites og gøre dine konti mere sikre.

Aktivér totrinsbekræftelse

Totrinsbekræftelse tilføjer et ekstra sikkerhedslag til din konto. Hver gang du logger på Dropbox, bliver du bedt om at indtaste den kode, der er sendt til din telefon, eller en tidsbegrænset engangskode, der genereres fra en understøttet mobilapp, f.eks. Google Authenticator. Dette er en meget effektiv måde at beskytte din konto mod uautoriseret adgang på. For at aktivere totrinsbekræftelse skal du følge trinene i denne hjælpecenterartikel.

Opret stærke adgangskoder, og test dem

En god adgangskode er let at huske, men svær at gætte for en fremmed. Usædvanlige ord er gode, men kun hvis du bruger flere af dem sammen. Følgende er også en god idé:

• Ualmindelig brug af store og små bogstaver (f.eks. "stORebogSTAver")
  • Ualmindelig stavning (f.eks. "stavvvvning")
  • Personlige slangudtryk
  • Ualmindelige tal og symboler (bemærk, at brugen af "$" i stedet for "s" og "0" i stedet for "o" er ret almindeligt og ikke rigtig udgør nogen forøgelse af sikkerheden).

Du kan bruge Dropbox' adgangskodestyrkemåler til at teste din adgangskode her.

Adgangskodestyrke

Få mere at vide om, hvordan vores adgangskodestyrkemåler fungerer, ved at læse indlægget på vores teknologiske blog.

Skift dine adgangskoder fra tid til anden

En anden måde at beskytte dine adgangskoder på er ved at opdatere dem. Det er en god idé at ændre dem regelmæssigt og aldrig gentage tidligere anvendte adgangskoder.

Relaterede emner: