Værktøjet Sikkerhedstjek

Opdateret Jan 15, 2024
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder for alle Dropbox-brugere.

Dropbox indeholder værktøjet Sikkerhedstjek, som hjælper dig med at beskytte din konto og dine data. Mere specifikt kan du bruge det til at:

• Kontrollere kontoens e-mailadresse
  • Vise, hvilke computere, telefoner og tablets du bruger Dropbox på
  • Se, hvilke tredjepartsapps du har forbundet med din konto
  • Skifte til en stærkere adgangskode
  • Gennemse totrinsbekræftelse (hvis det er aktiveret for din konto)

Hvis du har modtaget en e-mail om kontoadgang fra en ukendt enhed, skal du gå til bunden af denne artikel.

Hvilke trin involverer sikkerhedstjekket?

Tjek din e-mail

Trinnet Tjek din e-mail beder dig kontrollere e-mailadressen til din Dropbox-konto.

Dropbox bruger e-mailadressen som dit entydige brugernavn. Hvis du ikke længere har adgang til e-mailadressen, kan du ikke nulstille adgangskoden til Dropbox, og du kan dermed miste adgangen til din Dropbox-konto.

1. Hvis den angivne e-mail stadig er gyldig, skal du klikke på Ja (hvis du ikke har bekræftet din e-mailadresse endnu, vises Send bekræftelsesmail i stedet).
  2. Hvis e-mailadressen ikke længere er gyldig, skal du klikke på Rediger.
highlight icon

Bemærk! Hvis du er medlem af en Dropbox-teamkonto, er det kun din teamadministrator, der kan ændre din e-mailadressen til din konto.

Gennemgå enheder og webbrowsere

På trinnet Gennemgå enheder og webbrowsere kan du se alle de steder, hvorfra du har logget på din Dropbox-konto. Listen viser alle aktuelle og tidligere sessioner på Dropbox fra programmet på computeren, en mobilapp eller en webbrowser.

1. Hvis listen indeholder en enhed eller websession, som du ikke kan genkende, eller som du ikke længere bruger, skal du klikke på X ud for enheden eller sessionen.
  2. Dette logger dig af Dropbox på den pågældende enhed eller browser.
  3. Hvis du fjerner en ukendt enhed eller websession, bør du samtidig beskytte din konto ved at skifte adgangskode.

Hvad sker der, når jeg logger af en enhed eksternt?

Gennemgå forbundne apps

På trinnet Gennemgå forbundne apps skal du gennemgå de tredjepartsapps, der eventuelt er forbundet med din Dropbox-konto. Disse apps kan være specifikke for din organisation eller for populær software som Microsoft Office Online.

1. Hvis der vises en app, du ikke kender, eller som du ikke længere bruger, skal du klikke på X ud for appen.
  2. Appen er dermed ikke længere forbundet med din Dropbox-konto.
  3. Hvis du fjerner forbindelsen til en app, du ikke genkender, bør du samtidig skifte adgangskode for at beskytte kontoen.

Hvilke oplysninger får en tredjepartsapp adgang til, når den forbindes med Dropbox?

Gør din adgangskode stærkere

På trinnet Gør din adgangskode stærkere skal du gennemgå – og forbedre – styrken af adgangskoden til din Dropbox-konto. Stærke og entydige adgangskoder er blandt de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger for din konto og dine data.

Der er flere faktorer, der påvirker, hvor stærk adgangskoden er. Disse omfatter, om koden er unik (brug forskellige adgangskoder til forskellige tjenester), længden og brugen af specialtegn, ord og udtryk.

1. Hvis du vil gøre din adgangskode stærkere, skal du indtaste din nuværende adgangskode, indtaste en ny adgangskode og bekræfte den.
  2. Klik på Save.

Hvordan opretter jeg en stærk adgangskode til Dropbox?

Kontrollér dine indstillinger for totrinsbekræftelse
highlight icon

Bemærk! Dette trin vises kun, hvis du allerede har aktiveret totrinsbekræftelse for din konto.

På trinnet Kontrollér dine indstillinger for totrinsbekræftelse skal du kontrollere indstillingerne for totrinsbekræftelse. Du kan kontrollere godkenderapps, telefonnumre eller sikkerhedsnøgler og bekræfte, at du stadig har adgang til dem. Hvis du mister adgangen til en af dine metoder til totrinsbekræftelse, kan du miste adgangen til din Dropbox-konto.

Husk på, at totrinsbekræftelse er en sikkerhedsfunktion, som vi på det kraftigste anbefaler. Med totrinsbekræftelse skal du både bruge din adgangskode og en unik engangskode eller sikkerhedsnøgle for at få adgang til din Dropbox-konto. Koden sendes i en sms eller via en tredjepartsapp.

Hvad er totrinsbekræftelse, og hvordan aktiverer jeg det?

Jeg har modtaget en e-mail om et nyt logon på min konto

Når du bruger Dropbox fra en ny enhed, sender vi dig en e-mail om det. I e-mailen kan du se navnet på den computer, telefon, tablet eller webbrowser, der blev brugt til at logge på din konto, og du kan se, hvornår det skete. Vi anbefaler, at du læser denne type e-mails omhyggeligt.

Hvis du selv loggede på fra en ny enhed eller browser, skal du ikke gøre mere. Hvis der blev logget på fra en enhed eller browser, som du ikke genkender, kan din konto være blevet kompromitteret.

1. Hvis din konto er blevet kompromitteret, eller hvis du ikke er sikker, skal du klikke på Nej ud for Var det dig?
  2. Du kommer til værktøjet til sikkerhedskontrol, hvor du skal ændre din adgangskode.

Bekræft, at du har brugt Dropbox fra en ny enhed eller browser.

Jeg modtog en meddelelse om, at min adgangskode er blevet ændret, men jeg har ikke gjort det.