Værktøjet Sikkerhedstjek

Dropbox indeholder værktøjet Sikkerhedstjek, som hjælper dig med at beskytte din konto og dine data. Mere specifikt kan du bruge det til at:

• Kontrollere kontoens e-mailadresse
  • Vise, hvilke computere, telefoner og tablets du bruger Dropbox på
  • Se, hvilke tredjepartsapps du har forbundet med din konto
  • Skifte til en stærkere adgangskode
  • Gennemse totrinsbekræftelse (hvis det er aktiveret for din konto)

Hvis du har modtaget en e-mail om, at din konto bruges fra en ukendt enhed, skal du se nederst i denne artikel.

Hvilke trin involverer sikkerhedstjekket?

Tjek din e-mail

Trinnet Tjek din e-mail beder dig kontrollere e-mailadressen til din Dropbox-konto.

Dropbox bruger e-mailadressen som dit entydige brugernavn. Hvis du ikke længere har adgang til e-mailadressen, kan du ikke nulstille adgangskoden til Dropbox, og du kan dermed miste adgangen til din Dropbox-konto.

Det er vigtigt at bruge en gyldig e-mailadresse (som du har adgang til) til din Dropbox-konto.

• Hvis den angivne e-mail stadig er gyldig, skal du klikke på Ja (hvis du ikke har bekræftet din e-mailadresse endnu, vises Send bekræftelsesmail i stedet)
  • Hvis e-mailadressen ikke længere er gyldig, skal du klikke på Skift
  • For Dropbox Business-teammedlemmer er det kun teamadministratoren, der kan ændre e-mailadressen til din konto

Jeg har ikke længere adgang til min e-mailadresse, så jeg kan ikke skifte adgangskode. Hvad kan jeg gøre?

Gennemgå enheder og webbrowsere

På trinnet Gennemgå enheder og webbrowsere kan du se alle de steder, hvorfra du har logget på din Dropbox-konto. Listen viser alle aktuelle og tidligere sessioner på Dropbox fra programmet på computeren, en mobilapp eller en webbrowser.

• Hvis listen indeholder en enhed eller websession, du ikke kan genkende, eller som du ikke længere bruger, skal du klikke på X ud for enheden eller sessionen
  • Dette logger dig af Dropbox på den pågældende enhed eller browser
  • Hvis du fjerner en ukendt enhed eller websession, bør du samtidig beskytte din konto ved at skifte adgangskode

Hvad sker der, hvis jeg fjerner forbindelsen fra en enhed eller websession?

Gennemgå forbundne apps

På trinnet Gennemgå forbundne apps skal du gennemgå de tredjepartsapps, der eventuelt er forbundet med din Dropbox-konto. Disse apps kan være specifikke for din virksomhed eller for populær software som Microsoft Office Online.

• Hvis der vises en app, du ikke kender, eller som du ikke længere bruger, skal du klikke på X ud for appen
  • Appen er dermed ikke længere forbundet med din Dropbox-konto
  • Hvis du fjerner forbindelsen til en app, du ikke genkender, bør du samtidig skifte adgangskode for at beskytte kontoen

Hvilke oplysninger får en tredjepartsapp adgang til, når den forbindes med Dropbox?

Gør din adgangskode stærkere

På trinnet Gør din adgangskode stærkere skal du gennemgå – og forbedre – styrken af adgangskoden til din Dropbox-konto. Stærke og entydige adgangskoder er blandt de vigtigste sikkerhedsforanstaltninger for din konto og dine data.

Der er flere faktorer, der påvirker, hvor stærk adgangskoden er. Disse omfatter, om koden er unik (brug forskellige adgangskoder til forskellige tjenester), længden og brugen af specialtegn, ord og udtryk.

• Hvis du vil gøre din adgangskode stærkere, skal du indtaste din nuværende adgangskode, indtaste en ny adgangskode, bekræfte den nye adgangskode og derefter klikke på Gem

Hvordan opretter jeg en stærk adgangskode til Dropbox?

Kontrollér dine indstillinger for totrinsbekræftelse

Bemærk! Dette trin vises kun, hvis du allerede har aktiveret totrinsbekræftelse for din konto.

På trinnet Kontrollér dine indstillinger for totrinsbekræftelse skal du kontrollere indstillingerne for totrinsbekræftelse. Du kan kontrollere godkenderapps, telefonnumre eller sikkerhedsnøgler og bekræfte, at du stadig har adgang til dem. Hvis du mister adgangen til en af dine metoder til totrinsbekræftelse, kan du miste adgangen til din Dropbox-konto.

Husk på, at totrinsbekræftelse er en sikkerhedsfunktion, som vi på det kraftigste anbefaler til Dropbox (og mange andre onlinetjenester). Med totrinsbekræftelse skal du både bruge din adgangskode og en unik engangskode eller sikkerhedsnøgle for at få adgang til din Dropbox-konto. Koden sendes i en sms eller via en tredjepartsapp.

• Hvis du vil ændre dine indstillinger for totrinsbekræftelse, skal du klikke på sikkerhedsindstillinger

Hvad er totrinsbekræftelse, og hvordan aktiverer jeg det?

Jeg har modtaget en e-mail om et nyt logon på min konto

Når du bruger Dropbox fra en ny enhed, sender vi dig en e-mail om det. I e-mailen kan du se navnet på den computer, telefon, tablet eller webbrowser, der blev brugt til at logge på din konto, og du kan se, hvornår det skete. Vi anbefaler, at du læser denne type e-mails omhyggeligt.

Hvis du selv loggede på fra en ny enhed eller browser, skal du ikke gøre mere. Hvis der blev logget på fra en enhed eller browser, som du ikke genkender, kan din konto være blevet kompromitteret.

• Hvis din konto er blevet kompromitteret, eller hvis du ikke er sikker, skal du klikke på Nej ud for Var det dig?
  • Du kommer til værktøjet Sikkerhedstjek, hvor du skal ændre din adgangskode