Sådan løser du et problem med totrinsbekræftelse

Opdateret Oct 03, 2023
I denne artikel beskrives almindelige problemer i forbindelse med totrinsbekræftelse, og du kan se, hvordan du løser disse problemer.
highlight icon

Bemærk! Hvis du er medlem af en Dropbox-teamkonto og har problemer med at logge på med totrinsbekræftelse, kan du kontakte teamadministratoren for at få hjælp. Administratoren kan nulstille dine indstillinger for totrinsbekræftelse.

Telefon mistet eller telefonnummer ændret

Hvis du har mistet din telefon eller fået et nyt telefonnummer og ikke længere har adgang til dit tidligere telefonnummer, er der andre måder at modtage en kode til totrinsbekræftelse på. Prøv følgende metoder, før du kontakter Dropbox-support.

Brug din Dropbox-nødreservekode

Du har muligvis indstillet en reservekode til nødstilfælde, da du aktiverede totrinsbekræftelse. I så fald blev du bedt om at gemme den til eventuel senere brug. Hvis du stadig har din reservekode, skal du klikke på Har du problemer med at få en kode? i det vindue, der vises, når du prøver at logge på, og derefter klikke på Indtast nødreservekode og skrive din kode.

Brug din alternative telefon

Du har muligvis tilføjet et alternativt telefonnummer, da du aktiverede totrinsbekræftelse. Hvis du gjorde eller mener, at du gjorde, skal du klikke på Har du problemer med at få en kode? i det vindue, der vises, når du prøver at logge på, og derefter klikke på Send en sms til mit alternative telefonnummer. Find derefter telefonen, eller kontakt den person, som har den, og følg instruktionerne på den.

Brug en anden forbundet enhed

Hvis du har forbundet flere enheder med din Dropbox-konto, skal du klikke på Har du problemer med at få en kode? i det viste vindue, når du prøver at logge på, og derefter klikke på Send en meddelelse til mig. Du burde modtage en meddelelse på dine forbundne enheder, hvor du er logget på Dropbox. Tryk på Gennemse, og tryk derefter på Ja for at logge på.

Brug Dropbox på proceslinjen/menulinjen

Hvis du bruger Dropbox-computerappen, er din computer en betroet enhed, så du skal ikke indtaste en kode til totrinsbekræftelse for at logge på. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen (Windows) eller menulinjen (Mac), og klik derefter på ikonet med globussen. Dette åbner dropbox.com, og du bliver logget på automatisk. Her kan du slå totrinsbekræftelse fra eller ændre nummeret til totrinsbekræftelse.

Ugyldig kode

Der er nogle få grunde til, at du kan få vist en fejlmeddelelse om en ugyldig kode:

• Du har indtastet en kode, der er udløbet. Hvis du har anmodet om en bekræftelseskode flere gange, er det kun den nyeste, der kan bruges.
  • Der er gået for lang tid, fra du modtog koden, til du indtastede den. Hvis det er tilfældet, kan du anmode om en ny kode.
  • Din telefonudbyder har indstillet en begrænsning for denne type meddelelser. Du kan vente i 24 timer og derefter prøve at logge på igen, eller du kan se listen over blokerede meddelelser.
  • Du skal muligvis aktivere automatisk synkronisering af klokkeslættet på din mobilenhed og derefter prøve at logge på igen. Det gør du ved at følge instruktionerne til din enhed nedenfor.
  1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Dato og klokkeslæt.
    • Afhængigt af typen af enhed kan Dato og klokkeslæt være placeret under Flere indstillinger eller System.
  3. Slå Automatisk dato og klokkeslæt til.
    • Hvis Automatisk dato og klokkeslæt allerede er slået til, skal du slå indstillingen fra, vente et par sekunder og slå den til igen for at nulstille den.
  1. Åbn appen Indstillinger.
  2. Tryk på Generelt.
  3. Tryk på Dato og klokkeslæt.
  4. Slå Indstil automatisk til.
    • Hvis Indstil automatisk allerede er slået til, skal du slå indstillingen fra, vente et par sekunder og slå den til igen for at nulstille den.

Har du ikke modtaget en kode?

Hvis du ikke har modtaget en kode til totrinsbekræftelse, kan det skyldes, at din telefonudbyder blokerer denne type meddelelser.

Hvis du stadig ikke kan finde din kode til totrinsbekræftelse, skal du vente 24 timer og prøve at logge på igen.

Modtog en kode til totrinsbekræftelse, men forsøgte ikke at logge på

Hvis du har modtaget en kode til totrinsbekræftelse, men du ikke har forsøgt at logge på, skal du ændre din adgangskode til Dropbox hurtigst muligt. Hvis du ikke kan logge på din konto, kan du kontakte Dropbox-support for at få bekræftet, om din konto er sikker.

Er ikke blevet bedt om at indtaste en kode til totrinsbekræftelse

Hvis du konfigurerer totrinsbekræftelse, men ikke bliver bedt om at indtaste en kode, betyder det sandsynligvis, at du bruger en betroet enhed.

Hvis du vil have vist beskeden igen, kan du rydde cachen og cookies i webbrowseren på din computer eller fjerne enhedens status som betroet enhed. Sådan fjerner du statussen som betroet enhed:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Klik på Indstillinger.
  4. Vælg fanen Sikkerhed.
  5. Rul ned til sektionen Totrinsbekræftelse.
  6. Klik på Fjern alle ud for Betroede enheder.