Dropbox kan ikke få adgang til registreringsdatabasen i Windows

Opdateret Oct 27, 2023

Hvis du får vist en fejlmeddelelse om, at Dropbox ikke kan få adgang til din registreringsdatabase, betyder det, at Dropbox forsøger at få adgang til nødvendige kontooplysninger ved hjælp af registreringsdatabasen i Windows, men bliver nægtet tilladelse.

Som regel skyldes det, at der kræves adgangsoplysninger fra en gammel eller forældet brugerkonto for at få adgang til registreringsdatabasen. Du løser problemet ved at nulstille adgangskoden til Windows. Prøv at geninstallere Dropbox, når du har nulstillet adgangskoden. Installationen skulle nu fungere uden problemer.

Hvis det ikke løser problemet, kan du se flere løsningsforslag i næste afsnit i denne artikel.

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvor nemt det er at synkronisere filer med Dropbox.

Det kan du gøre, hvis det ikke virker at nulstille adgangskoden til Windows

Hvis problemet fortsætter, efter at du har nulstillet adgangskoden til Windows, er tilladelserne for visse filer i mappen muligvis konfigureret forkert. Det kan du løse på følgende måde:

Ret mappetilladelser i Windows

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen.
  2. Klik på din avatar (profilbillede eller initialer) i øverste højre hjørne.
  3. Vælg Afslut.
  4. Klik på menuen Start. Søg efter Kommandoprompt, eller vælg Alle programmer > Tilbehør > Kommandoprompt.
  5. Kopiér og indsæt følgende linjer på kommandolinjen én ad gangen, præcis som de står her.
    `cd %APPDATA%\Microsoft\Protect`
    `attrib -s -h -r credhist`
    `attrib +s +h credhist`
  6. Genstart Dropbox.

Fjern Dropbox-oplysninger fra registreringsdatabasen i Windows

Hvis dette ikke løser problemet, kan du muligvis fjerne posten fra registreringsdatabasen manuelt. Du skal have administratorrettigheder for at redigere registreringsdatabasen.

Du finder baggrundsoplysninger i Microsoft Knowledge Base, herunder en fuldstændig og opdateret vejledning i, hvordan du redigerer registreringsdatabasen i Windows.

warning icon

Advarsel! Oplysningerne i registreringsdatabasen i Windows er særdeles følsomme, så du bør kun redigere i databasen, hvis du er fortrolig med processen. Du finder baggrundsoplysninger i Microsoft Knowledge Base, herunder en fuldstændig og opdateret vejledning i, hvordan du redigerer registreringsdatabasen i Windows.

Sådan fjerner du Dropbox-oplysninger fra registreringsdatabasen i Windows:

1. Klik på knappen Start. Indtast REGEDIT i søgefeltet, og tryk på Enter.
  2. Du finder ks-nøglen i følgende sti:
    HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks.
  3. Højreklik på ks, og vælg Slet.
highlight icon

Bemærk! Hvis du får vist fejlmeddelelsen "ks-nøglen kunne ikke slettes: Der opstod en fejl under sletning af nøglen", skal du gøre følgende:

1. Højreklik på ks-nøglen.
  2. Vælg Tilladelser.
  3. Hvis dit logonnavn til Windows ikke vises under Gruppe- eller brugernavne, skal du trykke på Tilføj for at tilføje din konto.
  4. Vælg dit logonnavn fra Gruppe- eller brugernavne.
  5. Klik på afkrydsningsfeltet under Tillad ud for tilladelsen Fuld kontrol.

Tilføj dig selv som ejer

1. Klik på knappen Avanceret.
  2. Vælg fanen Ejer.
  3. Vælg dit navn på listen, og markér feltet ud for Erstat ejer af underbeholder og objekter.

Du får muligvis vist en fejlmeddelelse. Det kan skyldes, at nogle objekter i registreringsdatabasen ikke kan skifte ejerskab. Denne fejlmeddelelse er forventelig, og du kan ignorere den.