​​Jeg har problemer med en delt mappe

Opdateret Oct 10, 2023
person icon

Oplysningerne i denne artikel gælder alle Dropbox-brugere, medmindre andet er angivet.

Der er nogle få situationer, hvor delte mapper ikke virker som forventet. Disse situationer er beskrevet i denne artikel, hvor du kan se, hvordan du løser problemer med delte mapper.

Hvis du ikke fandt svaret her, kan du se disse artikler:

Bruger du ikke Dropbox endnu? Se, hvordan du nemt kan dele mapper med Dropbox.

Hvorfor kan jeg ikke se den seneste versioner af filer i en delt mappe?

Der kan være flere årsager til, hvorfor du ikke får vist de nyeste versioner af filer i en delt mappe. Se denne artikel om problemer med filsynkronisering, eller se hver af situationerne nedenfor.

Scenarie 1: Hvis du sletter en delt mappe eller fjerner den fra din konto, har du ikke længere adgang til mappen. Sådan ser du, om du har slettet en delt mappe på dropbox.com:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Delt i venstre sidepanel.
    • Klik på Mere i venstre sidepanel, hvis du ikke kan se Delt.
  3. Klik på fanen Mapper øverst på siden.
    • Når du holder musen over mapper, som du har fjernet, eller over delte mapper, som du endnu ikke har tilmeldt dig, vises knappen Bliv medlem af mappe
  4. Klik på Bliv medlem af mappe for at gendanne en mappe på din konto.

Hvis du har installeret computerappen, synkroniseres den delte mappe automatisk igen. Hvis den ældre version findes på samme placering, synkroniserer Dropbox den nye version og tilføjer "(1)" sidst i navnet. Det sikrer, at alle mapper har et unikt navn.

Du kan ændre eller opdatere en fil eller mappes standardnavn. Se, hvordan du omdøber en fil eller mappe.

Scenarie 2: Hvis du ikke kan se filer, som du forventer at se i en delt mappe, og du ikke har slettet dem, har du muligvis slettet mappen ved en fejl.

Tjek, at mappen stadig er delt:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Delt i venstre sidepanel.
    • Klik på Mere i venstre sidepanel, hvis du ikke kan se Delt.
  3. Find den delte mappe.
    • Hvis der står Du er ikke tilmeldt denne mappe under mappenavnet, har du ikke adgang til den delte mappe. For at få adgang skal du holde musen over mappen og klikke på Blev medlem af mappe
    • Hvis den delte mappe er aktiv, skal du kontrollere, om filerne findes i den delte mappe på dropbox.com. Hvis de mangler, kan du se, hvordan du gendanner dine filer.

Hvorfor kan jeg ikke se vinduet med indstillingerne for den delte mappe?

Hvis vinduet med indstillinger for den delte mappe ikke vises, når du klikker på Del, skyldes det sandsynligvis en browserudvidelse eller et tilføjelsesprogram (f.eks. til blokering af pop op-vinduer eller annoncer) fra en tredjepart.

Du kan løse problemet ved midlertidigt at deaktivere eventuelle browserudvidelser eller tilføjelsesprogrammer. Når du ændrer indstillingerne for den delte mappe og ikke længere har brug for vinduet med indstillingerne for den delte mappe, kan du genaktivere browserudvidelserne.

Hvis du vil fortsætte med at bruge udvidelsen, kan du muligvis oprette en undtagelse for Dropbox eller tilføje https://www.dropbox.com på listen over godkendte adresser. Det er dog ikke alle udvidelser, der understøtter denne funktionalitet.

Hvorfor kan jeg ikke slette en mappe i en anden delt mappe?

Hvis du ikke kan dele en mappe i en anden mappe, kan dine delingstilladelser i mappen være begrænset af ejeren af den overordnede mappe. Prøv at kontakte ejeren af ​​den overordnede mappe for at dele en mappe i vedkommendes delte mappe.

Hvis du stadig ikke kan dele en undermappe, har du muligvis nået grænsen for, hvor mange delte undermapper der kan oprettes i en enkelt mappe. Få mere at vide om grænser for delte mapper.

Jeg er Dropbox Family-kunde

Dropbox Family-kunder kan ikke dele undermapper, som er placeret i en overordnet delt mappe, direkte. Sådan deler du filer eller mapper inde i en overordnet delt mappe via et link.

Hvad sker der, hvis jeg flytter en delt mappe til en teammappe?

Hvis du er på en teamkonto, har du muligvis en teammappe.

Hvis du flytter en delt mappe til en teammappe, overfører du ejerskabet af mappen til teamet. Du ejer ikke længere mappen, og du kan ikke fjerne mappen fra teammappen. Det er kun en administrator på teamet, der kan flytte en mappe ud af teammappen.

Hvis du vil, kan du oprette en kopi af mappen og flytte den til den foretrukne placering på din konto. Hvis du vil have mappen fjernet fra teammappen, skal du kontakte administratoren for dit team.

Hvad sker der, hvis ejeren af en delt mappe rejser?

Ejeren er sandsynligvis den person, der oprindeligt inviterede dig til en delt mappe. Hvis du ikke kan se ejeren til en delt mappe, kan ejeren allerede have forladt den. Hvis dette sker, kan du kontakte den oprindelige ejer og bede vedkommende om først at tilføje mappen i Dropbox igen og derefter overføre ejerskabet til dig.

Hvis du ikke kan kontakte ejeren, kan du:

1. Log på dropbox.com.
  2. Trække filerne fra den gamle mappe til den nye mappe.
  3. Invitere medlemmerne af den gamle delte mappe til den nye delte mappe.

Hvis du ejer en delt mappe og forlader den uden at overføre ejerskabet, vil den delte mappe ikke have nogen ejer. Ejeren er det eneste medlem, der kan fjerne medlemmer fra mappen.

Hvis du ikke længere har brug for mappen, men et andet medlem har brug for den, kan du gøre vedkommende til ejer af mappen. Start med at tilføje den delte mappe på din Dropbox-konto igen.

Se, hvordan du overfører ejerskabet af mappen til et andet medlem.

Hvordan kan jeg få redigeret tilladelser til en delt mappe, jeg kun kan se?

Ejeren eller redaktøren af en delt mappe kan ændre tilladelser. Hvis du har brug for at have en anden rolle i en delt mappe, skal du kontakte ejeren eller en nuværende redaktør og bede dem om at opdatere dine tilladelser. Læs mere om roller i en delt mappe.

Hvordan kan jeg se, om min mappe er delt?

Sådan kan du se, om en mappe deles aktivt mellem dig og andre, du vil give adgang til mappen:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Delt i venstre sidepanel.
    • Klik på Mere i venstre sidepanel, hvis du ikke kan se Delt.
    • For de mapper, der ejes af en anden: Hvis den delte mappe ikke vises, er mappen ikke delt med dig. Kontakt ejeren for at bede vedkommende dele den med dig.
    • For de mapper, du ejer: Hvis den person, du vil dele en mappe med, ikke kan se den på listen, er vedkommende ikke medlem i øjeblikket. De bør tjekke siden Delt for at se, om vedkommende kan klikke på Bliv medlem af mappe på mappen. Hvis mappen ikke vises, skal personen kontakte dig.

Hvordan kan jeg se medlemmerne af en delt mappe?

Du kan se medlemmerne af en delt mappe ved at følge vejledningen nedenfor:

På dropbox.com

1. Log på dropbox.com.
  2. Hold musen over de mapper, du gerne vil se medlemmer af, og klik på deleikonet (rektangel med pil opad).
  3. Klik på Hvem har adgang?

I Dropbox-computerappen

1. Åbn Dropbox-mappen i Stifinder (Windows) eller Finder (Mac).
  2. Højreklik på de mapper, du gerne vil se medlemmer af, og vælg Del ... ud for Dropbox-ikonet.
  3. Klik på Hvem har adgang?

I Dropbox-mobilappen

1. Åbn Dropbox-mobilappen.
  2. Tryk på "⁝" (lodrette prikker på Android) eller "..." (iOS) ud for den korrekte mappe.
  3. Tryk på Administrer adgang (Android) eller Mappeindstillinger (iOS).
  4. Tryk på området under [x] medlemmer.
highlight icon

Bemærk! Når du flytter en fil eller mappe til en delt mappe, vil alle, der har adgang til den delte mappe, få adgang til den fil eller mappe, du flyttede til den delte mappe.

Hvad kan jeg gøre, hvis der mangler filer i en delt mappe, som jeg ikke ejer?

Hvis det ser ud til, at der mangler filer i en delt mappe, skal du først kontrollere, om mappen er aktiv, og om der er andre medlemmer, der bruger den. Sådan ser du filaktivitet i Dropbox.

Sådan kontrollerer du, om der mangler filer:

1. Log på dropbox.com.
  2. Klik på Delt i venstre sidepanel.
    • Klik på Mere i venstre sidepanel, hvis du ikke kan se Delt.
  3. Klik på den delte mappe for at se, om filerne vises. Hvis de ikke gør, skal ejeren af den delte mappe (eller et medlem med redigeringsadgang) muligvis dele den igen.

Hvad kan jeg gøre, hvis en delt mappe har samme navn som en anden mappe?

Hvis du tilmelder dig en delt mappe, der har samme navn som en mappe, der allerede findes på din Dropbox-konto, føjes (1) til navnet på den delte mappe.

Omdøb den oprindelige mappe, som medfører navnekonflikten (dvs. mappen uden (1)). Du kan derefter fjerne (1) fra navnet på den delte mappe.

highlight icon

Bemærk! Hvis du har brug for at kontakte Dropbox-support om et problem med delte mapper, skal ejeren (eller et medlem med redigeringsadgang) sende anmodningen.