Filerne er forskellige eller opdateres ikke længere – foretag fejlfinding af synkroniseringsproblemer

Ser filerne forskellige ud på din computer, tablet, telefon eller dropbox.com? Bliver synkroniseringsfunktionen ikke færdig?

Det skyldes sandsynligvis et synkroniseringsproblem.

Løsning af synkroniseringsproblemer kan være let eller komplekst, men du skal i alle tilfælde selv gøre noget. Denne trinvise vejledning gennemgår fejlfindingsproceduren og løser de fleste synkroniseringsproblemer.

1. Bekræft, at Dropbox er installeret på alle dine enheder, og at du har forbindelse til internettet.
  2. Løsning: Hvis Dropbox-ikonet ikke vises på proceslinjen, er Dropbox ikke installeret på din computer. Installer Dropbox på computeren igen.

Løsning: Hvis ikonet på computeren er gråt, har du ikke forbindelse til internettet i øjeblikket.

Gå til trin 2, når du har kontrolleret, at Dropbox er installeret på alle dine enheder, og at du har forbindelse til internettet.

3. Kontrollér, at dine filer ikke synkroniseres.
    • Filer med et rødt X synkroniseres ikke, filer med blå roterende pile er i gang med at blive synkroniseret, og filer med et grønt flueben er fuldstændigt synkroniserede
    • Bemærk! De ikoner, der vises ved de enkelte filer i din Dropbox, er ikke de samme som de ikoner, der fortæller dig om Dropbox' aktuelle status. Få mere at vide om de forskellige ikoner, der kan blive vist for dine filer.
  4. Løsning: Få mere at vide om, hvorfor Dropbox kan have et rødt X.

Gå til trin 3, når du har kontrolleret, at ingen af de synkroniseringsikoner, der er beskrevet ovenfor, vises for de pågældende filer.

5. Kontrollér, at du er medlem af alle delte mapper.
    • Hvis de filer, der ikke synkroniseres med en anden bruger, er en del af en delt mappe, skal du kontrollere, at du er medlem af mappen.
  6. Løsning: Hvis du mener, at du måske mangler en delt mappe, kan du kontrollere listen med de mapper, der kan tilføjes til din Dropbox igen.

Gå til trin 4, når du har kontrolleret, at du er medlem af alle delte mapper.

7. Kontrollér, at du er logget på samme Dropbox-konto på alle dine enheder.
    • På en computer: Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen eller proceslinjen, og klik derefter på tandhjulsikonet. Klik på Indstillinger og derefter på Konto.
    • I iOS: Åbn Dropbox-appen, og tryk på Indstillinger.
    • I Android: Åbn Dropbox-appen, tryk på Menu og tryk derefter på Indstillinger.
    • På dropbox.com: Klik på dit navn i øverste højre hjørne.
  8. Løsning: Hvis adresserne er forskellige (kontrollér omhyggeligt, om der er slåfejl), så har du flere konti, og dine enheder synkroniseres ikke. Følg disse trin for at forbinde en computer og andre enheder med din Dropbox.

Hvis adresserne er ens, skal du gå til trin 5.

9. Genstart din computer.
  10. Gå til trin 6, hvis dine filer ikke synkroniseres efter en genstart.

11. Luk Dropbox-programmet på computeren, og genstart det.
    1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen eller proceslinjen, og klik derefter på tandhjulsikonet.
    2. Klik på Afslut Dropbox.
    3. Åbn menuen med programmer, genstart Dropbox, og log derefter på igen (hvis det er nødvendigt).
  12. Gå til trin 7, hvis dine filer ikke er blevet synkroniseret, efter at du har genstartet Dropbox på computeren.

13. Afbryd forbindelsen til din computer, og opret den igen.
    1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen fra Dropbox på din computer.
    2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Indstillinger.
    3. Vælg fanen Konto.
    4. Klik på Afbryd denne Dropbox.
    5. Forbind din computer igen ved at åbne programmet på computeren ved at klikke på Dropbox-ikonet på proceslinjen og logge på.
  14. Gå til trin 8, hvis dine filer ikke er blevet synkroniseret, efter at du har forbundet din computer igen.

15. Bekræft, at du ikke har aktiveret Selektiv synkronsering.
    1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
    2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Indstillinger.
    3. Vælg fanen Konto.
    4. Klik på Rediger indstillinger.
    5. Kan du se din mappe? Kontrollér, at mappens navn er præcist det samme som navnet på dropbox.com. Er der et blåt flueben eller et andet ikon ud for mappen?
    6. Hvis der ud for mappen vises noget andet end et blåt flueben, er der måske en konflikt i forbindelse med selektiv synkronisering.
  16. Løsning: Få mere at vide om, hvordan du udfører fejlfinding af og løser konflikter i forbindelse med selektiv synkronisering.

Gå til trin 9, hvis dine filer ikke er berørt af en konflikt i forbindelse med selektiv synkronisering.

17. Kontrollér, at din enhed og Dropbox-konto har tilstrækkelig ledig plads til at synkronisere.
    • Sådan kontrollerer du, at din computer har plads nok på harddisken til at synkronisere med din Dropbox:

Mac

1. Vælg Apple-menuen, og klik på Om denne Mac.
  2. Klik på Mere info.
  3. Klik på Lagringsplads.

Windows

1. Klik på knappen Start.
  2. Klik på den harddisk, du vil kontrollere.
  3. Den ledige plads vises i panelet Oplysninger.
  • Sådan kontrollerer du, om der er nok plads i din Dropbox:

Mac

• Højreklik på den øverste Dropbox-mappe i Finder, og klik derefter på Vis info.

Windows

• Højreklik på den øverste Dropbox-mappe, og klik derefter på Egenskaber.

Bemærk! På dropbox.com skal du logge på, klikke på Indstillinger og derefter vælge din konto (hvis du har forbundet mere end én konto).

Løsning: Slet filer efter behov, eller aktivér Selektiv synkronisering.

Gå til trin 10, når du har kontrolleret, at både din enhed og din Dropbox-konto har tilstrækkelig ledig plads.

1. Ryd Dropbox' cache. Løsning: Sådan rydder du cachen:
    • Af hensyn til ydelsen og til brug i nødstilfælde opretholder Dropbox en skjult cache med filerne i din Dropbox. Ved at rydde denne cache kan du frigøre plads på din harddisk.
    1. Afslut Dropbox ved at klikke på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen, og vælg derefter Luk, Afbryd eller Afslut.
    2. Følg disse instruktioner omhyggeligt. Dropbox Business-brugere skal sørge for at følge trinnene under "Dropbox Business-brugere", når de læser artiklen.
    3. Genstart Dropbox: På en Mac skal du finde Dropbox i mappen Programmer, og på en pc skal du finde Dropbox i menuen Programmer.
  2. Bemærk! Det vil ikke påvirke eller fjerne filerne i din Dropbox-mappe.

Gå til trin 11, hvis dine filer ikke er blevet synkroniseret, efter at du har ryddet cachen.

3. Kontrollér navnene på dine filstier.
    • Filer med følgende tegn i navnet er ikke kompatible med alle operativsystemer:
      • / (skråstreg)
      • \ (omvendt skråstreg)
    • Filer med følgende tegn i navnet er ikke kompatible med Windows:
      • < (mindre end)
      • > (større end)
      • : (kolon)
      • " (anførselstegn)
      • | (lodret streg)
      • ? (spørgsmålstegn)
      • * (stjerne)
    • Bestemte sprogspecifikke tegn fungerer ikke i nogle operativsystemer.
    • Mac, Windows-computere og Excel-regneark har specifikke begrænsninger for tegn til filnavne.
    • Dropbox skelner ikke mellem store og små bogstaver i hverken Windows eller Mac OS X. Når Dropbox prøver at skrive en fil, bruges en version af sti-/filnavnet med små bogstaver. Når det gælder "İ", findes der imidlertid intet tilsvarende lille bogstav, så filer med dette tegn i navnet kan ikke synkroniseres.
  4. Løsning: Brug funktionen herunder til at søge efter ugyldige filnavne i din Dropbox-konto, og ret dem i givet fald:

Gå til trin 12, når du har kontrolleret, at dine manglende filer ikke har inkompatible navne.

5. Kontrollér, at antivirus- eller sikkerhedssoftware ikke forstyrrer synkroniseringen af filer.
    • Dropbox-computerappen bruger mappen ".dropbox.cache" som midlertidig placering, når dine filer downloades i små segmenter. Af og til kan antivirusprogrammer ved en fejl opfatte disse filsegmenter som mistænkelige og sætte dem i karantæne. Dropbox vil så fortsætte med at downloade filen i et forsøg på at synkronisere den til din enhed, og det kan optage ekstra plads.
  6. Løsning: Tilføj Dropbox' cachemappe til listen med filer og mapper, der skal ignoreres, i din sikkerheds-/antivirussoftware. Du kan også midlertidigt deaktivere denne software. Når synkroniseringen er fuldført, bør du ikke længere se disse advarsler eller karantænemeddelelser.

Bemærk! Til forskel fra andre mapper i Dropbox skal mappen ".dropbox.cache" have et rødt X, da det ikke er nødvendigt at synkronisere denne mappe.

Gå til trin 13, når du har kontrolleret, at antivirus- eller sikkerhedssoftware ikke forstyrrer synkroniseringen.

7. Kontrollér, at du ikke prøver at synkronisere for mange filer.
    • Dropbox-programmets ydeevne kan blive forringet, hvis du har mere end 300.000 filer. Det er en flydende grænse, der afhænger af hardwarespecifikationerne for den computer, som Dropbox-programmet kører på. Nogle kunder har flere filer end dette antal uden at få problemer. Vi anbefaler som en fast regel, at du aldrig har mere end 1 million filer på en enkelt computer. Grænsen gælder antallet af filer, ikke deres størrelse.
    • Bemærk! Det kan tage længere tid at synkronisere Dropbox-konti med et stort antal filer. Det er ikke nødvendigvis et tegn på et problem, hvis der opstår forsinkelser i synkroniseringen, eller den tager lang tid.
  8. Løsning: Du kan bruge bruge selektiv synkronisering til at vælge bestemte filer, der skal synkroniseres til din computer, samtidig med at de bevares på dropbox.com og på andre computere.

Løsning: Du kan måske hjælpe Dropbox med at synkronisere hurtigere ved at justere dine båndbreddeindstillinger.

Hvis du har fulgt alle løsningsforslagene i denne artikel, og dine filer eller enheder stadig ikke synkroniseres, kan du kontakte os. (Vælg muligheden Desktop/Skrivebord, så din supportanmodning dirigeres til det rigtige sted).