Sådan angiver du, at en fil eller mappe skal ignoreres

Opdateret Mar 06, 2024
person icon

I denne artikel beskrives en funktion, der er tilgængelig for kunder med Dropbox Basic, Plus, Professional og Essentials.

Ignorerede filer er de filer i Dropbox-mappen på din computer, der ikke er gemt på Dropbox-serveren. Det betyder, at du ikke kan få adgang til dem på dropbox.com, og at de ikke synkroniseres med din Dropbox-konto. Du kan bruge denne indstilling til at spare lagerplads på din Dropbox-konto, uden at du skal fjerne filen fra din Dropbox-mappe eller bruge selektiv synkronisering.

Angiv, at en fil eller mappe skal ignoreres af Dropbox

Du kan ignorere en fil ved at følge instruktionerne til dit operativsystem nedenfor.

highlight icon

Bemærk! Du kan også synkronisere filer til din computer ved at bruge selektiv synkronisering eller angive filer og mapper til kun at være gemt online eller tilgængelige offline.

Sådan indstiller du en fil eller mappe til at blive ignoreret:

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil indstille til at blive ignoreret.
  2. Højreklik på den pågældende fil eller mappe for åbne genvejsmenuen.
  3. Hold markøren over Dropbox.
  4. Klik på Synkroniser ikke til dropbox.com.

highlight icon

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig på teamkonti.

1. Åbn PowerShell -programmet på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der skal ignoreres.

Set-Content -Path 'C:\Users\yourname\Dropbox(Personal)\Ditfilnavn.pdf' -Stream com.dropbox.ignored -Value 1

3. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for filen eller mappen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Hvis du har Dropbox til macOS på File Provider:

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil indstille til at blive ignoreret.
  2. Højreklik på den pågældende fil eller mappe for åbne genvejsmenuen.
  3. Klik på Synkroniser ikke.

Hvis du har en tidligere version af macOS:

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil indstille til at blive ignoreret.
  2. Højreklik på den pågældende fil eller mappe for åbne genvejsmenuen.
  3. Klik på Synkroniser ikke til dropbox.com.

Se, hvilken version af macOS du har.

Den nyeste opdatering af Dropbox til macOS bruger Apples opdaterede File Provider API for at sikre en dybere integration med macOS. Denne opdatering ændrer, hvilken kode der bruges, når du angiver, at filer eller mapper skal ignoreres.
Se, hvilken version af Dropbox til macOS du bruger.

highlight icon

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig på teamkonti.

Du kan også indstille indhold til at blive ignoreret via appen Terminal:

Hvis du bruger macOS 12.3 eller tidligere:

1. Åbn appen Terminal på din computer.

2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der skal ignoreres.

xattr -w com.dropbox.ignored 1 '/Users/yourname/Dropbox (Personal)/Ditfilnavn.pdf'

3. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for filen eller mappen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Hvis du har macOS 12.5 eller nyere og har den opdaterede version af Dropbox til macOS på File Provider:

1. Åbn appen Terminal på din computer.

2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der skal ignoreres.

xattr -d 'com.apple.fileprovider.ignore#P' /Users/yourname/Library/CloudStorage/Dropbox-Personal/Ditfilnavn.pdf

1. Tryk på Enter på tastaturet.

2. Skriv også koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.

xattr -d 'com.apple.fileprovider.ignore#P' /Users/yourname/Library/CloudStorage/Dropbox-Personal/Ditfilnavn.pdf

1. Tryk på Enter på tastaturet.

Det overstregede skyikon vises ikke længere ud for denne fil/mappe for at indikere, at den ikke længere ignoreres.

highlight icon

Bemærk! Hvis du har indstillet dine filer til Kun online, kan ikonet blive ændret til et Kun online-ikon eller et ikon for blandet tilstand, afhængigt af dine indstillinger.

1. Åbn programmet Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.

attr -s com.dropbox.ignored -V 1 '/home/yourname/Dropbox (Personal)/Ditfilnavn.pdf'

3. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for filen eller mappen ændres til et gråt minustegn for at angive, at filen ignoreres.

Angiv, at en fil eller mappe ikke længere skal ignoreres af Dropbox

Hvis en fil eller mappe ikke længere skal ignoreres, skal du følge instruktionerne til dit operativsystem nedenfor.

Sådan indstiller du en fil eller mappe til at blive ignoreret:

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil indstille til at blive ignoreret.
  2. Højreklik på den pågældende fil eller mappe for åbne genvejsmenuen.
  3. Hold markøren over Dropbox.
  4. Klik på Synkroniser til dropbox.com.
highlight icon

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig på teamkonti.

Du kan også indstille indhold til at blive ignoreret gennem appen PowerShell:
  1. Åbn PowerShell -programmet på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.

Clear-Content -Path 'C:\Users\yourname\Dropbox(Personal)\YourFileName.pdf' -Stream com.dropbox.ignored

1. Tryk på Enter på tastaturet.

Hvis du har Dropbox til macOS på File Provider:

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil indstille til at blive ignoreret.
  2. Højreklik på den pågældende fil eller mappe for åbne genvejsmenuen.
  3. Klik på Synkroniser.

Hvis du har en tidligere version af macOS:

1. Naviger til den fil eller mappe, du vil indstille til at blive ignoreret.
  2. Højreklik på den pågældende fil eller mappe for åbne genvejsmenuen.
  3. Klik på Synkroniser til dropbox.com.

Find ud af, hvilken version af macOS du har.

highlight icon

Bemærk! Denne funktion er ikke tilgængelig på teamkonti.

Du kan også indstille indhold til at blive ignoreret via appen Terminal:

Hvis du bruger macOS 12.3 eller tidligere:

1. Åbn appen Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.

xattr -d com.dropbox.ignored '/Users/yourname/Dropbox (Personal)/Ditfilnavn.pdf'

1. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for din fil eller mappe ændres til et grønt flueben for at angive, at den ikke længere ignoreres.

Hvis du har macOS 12.5 eller nyere og har Dropbox til macOS på File Provider:

1. Åbn appen Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.

xattr -d com.dropbox.ignored /Users/yourname/Library/CloudStorage/Dropbox-Personal/YourFileName.pdf

1. Tryk på Enter på tastaturet.
  2. Skriv også koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien         med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.

xattr -d 'com.apple.fileprovider.ignore#P' /Users/yourname/Library/CloudStorage/Dropbox-Personal/Ditfilnavn.pdf

1. Tryk på Enter på tastaturet.

Det overstregede skyikon vises ikke længere ud for denne fil/mappe for at indikere, at den ikke længere ignoreres.

highlight icon

Bemærk! Hvis du har indstillet dine filer til Kun online, kan ikonet blive ændret til et Kun online-ikon eller et ikon for blandet tilstand, afhængigt af dine indstillinger.

1. Åbn appen Terminal på din computer.
  2. Skriv koden nedenfor, og udskift fil-/mappestien med den fil-/mappesti, der ikke længere skal ignoreres.

attr -r com.dropbox.ignored '/Users/yourname/Dropbox (Personal)/Ditfilnavn.pdf'

1. Tryk på Enter på tastaturet.

Ikonet ud for din fil eller mappe ændres til et grønt flueben for at angive, at den ikke længere ignoreres.

Ofte stillede spørgsmål om ignorerede filer

Hvad sker der, når jeg har indstillet en fil eller mappe til at blive ignoreret af Dropbox?

Når en fil eller mappe indstilles til at blive ignoreret, bliver den i din Dropbox-mappe på din computers harddisk. Men den slettes fra Dropbox-serveren og dine andre enheder. Du kan derfor ikke længere få adgang til den på dropbox.com, og den synkroniseres ikke til din Dropbox-konto. Du kan når som helst vælge at synkronisere filen eller mappen til dropbox.com igen.

Vil en fil i en ignoreret mappe også blive ignoreret?

Hvis du flytter en fil eller mappe til en ignoreret mappe, medfører det, at filen eller mappen også ignoreres. Hvis du flytter filen eller mappen ud af den ignorerede mappe, vil den fil eller mappe ikke længere blive ignoreret.

Kan man synkronisere ændringer i en delt fil eller mappe, som ignoreres af Dropbox?

Hvis du ignorerer en delt fil eller mappe, bliver de ændringer i filen eller mappen, du foretager på din computer (eller i en delt version af filen eller mappen online) ikke synkroniseret.

Hvis du indstiller filen eller mappen til ikke længere at blive ignoreret, vil Dropbox flette den tidligere ignorerede fil eller mappe med den delte fil eller mappe online, hvis det er muligt. Hvis det ikke er muligt, vil Dropbox bevare begge versioner og mærke den ene som modstridende kopi, så ingen ændringer går tabt.

Vil kommandoerne til at ignorere filer og mapper virke på mit styresystem?

Hvis du bruger Windows, Linux eller macOS tidligere end 12.5 og har flyttet Dropbox-mappen til en anden placering end standardplaceringen, vil kommandoerne herover ikke virke. Du skal opdatere det manuelt.