Sådan bruger du selektiv synkronisering

Med selektiv synkronisering kan du skabe plads på harddisken uden at slette noget i din Dropbox-konto. 

Vil du hellere bare slette filer i din Dropbox-konto?

Hvad gør selektiv synkronisering? 

Når du uploader en fil til Dropbox-appen på din computer, gemmes den automatisk både på nettet i din Dropbox-konto og på din harddisk. Med selektiv synkronisering kan du vælge de mapper, du vil fjerne fra harddisken men beholde i din onlinekonto. 

Vi anbefaler, at du bruger selektiv synkronisering til filer og mapper, som du sjældent åbner.

Hvis du er Dropbox Pro- eller Dropbox Business-bruger, anbefaler vi, at du bruger Smart synkronisering i stedet, da det er en mere avanceret udgave af selektiv synkronisering. 

Sådan aktiverer du selektiv synkronisering

Når du slår selektiv synkronisering til, kan du vælge, hvilke filer du vil fjerne fra harddisken. Du vil stadig kunne åbne dem fra din konto på dropbox.com. 

  1. Kontrollér, at du bruger Dropbox-appen på din computer. Du ser ikke muligheden Selektiv synkronisering fra dropbox.com. 
  2. Klik på Dropbox-ikonet i rækken med ikoner på computerens skrivebord.
    • På Linux skal du muligvis først klikke på "" (pil op) for at få vist Dropbox-ikonet.
  3. Klik på tandhjulsikonet.
  4. Vælg Præferencer i menuen.
    • På Linux vises der ikke et tandhjulsikon. I stedet skal du blot klikke på Præferencer.
  5. Klik på Synkronisering.
  6. Klik på Selektiv synkronisering (Linux og Windows), eller klik på Vælg mapper til synkronisering (Mac).
  7. Fjern markeringen af de mapper i venstre side, som du ikke har brug for på din computers harddisk. De vil stadig være tilgængelige i din konto på dropbox.com. 
    • Bemærk! Alle mapper med et grønt flueben downloades i øjeblikket til din computer.
  8. Vælg Opdater, når du er færdig.

Hvad sker der, hvis jeg fjerner markeringen af en delt mappe?

Når du fjerner markeringen af en delt mappe, synkroniseres den ikke længere til din computer. Synkroniseringen af alle dens undermapper stopper også. 

Du er stadig medlem af den delte mappe, og den vises stadig på din konto på dropbox.com. Den delte mappe forbliver også aktiv for andre medlemmer af mappen. 

Hvis du vil fjerne dig selv fra en delt mappe, kan du forlade den delte mappe fra dropbox.com. Hvis du ejer en delt mappe, kan du afbryde delingen af den.

Ser du fejlmeddelelsen "Konflikt med selektiv synkronisering" eller en anden fejlmeddelelse?

Se, hvordan du løser almindelige problemer med selektiv synkronisering

 

Hvor nyttig var denne artikel?

Det er vi kede af at høre.
Fortæl os, hvordan vi kan gøre det bedre:

Tak for din feedback!
Fortæl os, hvordan denne artikel hjalp dig:

Tak for din feedback!

Svar fra community