Spar plads på harddisken med selektiv synkronisering

Selektiv synkronisering er en funktion i Dropbox til computere, der giver dig mulighed for at vælge, at det kun er bestemte mapper, som skal synkroniseres til din computer. Med selektiv synkronisering kan du sikre, at du kun har de filer, du har brug for, på en computer.

Afsnit i artiklen:

Vejledning til selektiv synkronisering

Når du vil aktivere selektiv synkronisering, skal du gå til dine Dropbox-præferencer på computeren:

Linux

Vælg mapper til synkronisering i Linux

1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen. Hvis du ikke kan se Dropbox-ikonet, skal du trykke på den hvide pil op for at se alle ikonerne på proceslinjen.
  2. Vælg Præferencer.
  3. Klik på fanen Konto.
  4. Klik på knappen Selektiv synkronisering.

Et vindue viser en liste over alle mapper på øverste niveau i din Dropbox-mappe. De mapper, der er markeret, vil blive synkroniseret til din computer. Fjern markeringen af de mapper, du ikke vil synkronisere til din computers harddisk. Når du er færdig, skal du vælge OK. Alle de mapper, du fravælger, fjernes fra din harddisk, men de vil stadig være tilgængelige via websitet og på eventuelle computere, der er forbundet til din Dropbox-konto.

Brug knappen Avanceret visning til at rulle gennem mapperne i din Dropbox. Klik på pilen ud for mapperne i din Dropbox for at rulle ned og markere eller fjerne markeringen af mapper langt nede i dit Dropbox-hierarki.

Fra kommandolinjen

Hvis du har instruktionsscriptet til kommandolinjen i Dropbox, skal du blot indtaste følgende kommando i Terminal for at tilføje en mappe til "synkronisér ikke"-listen i selektiv synkronisering:

/path/to/dropbox.py exclude add ~/Dropbox/path/to/folder/

Udskift ganske enkelt /path/to/ med de faktiske stier til henholdsvis CLI-scriptet og mappen eller filen.

Bemærk! Vent, til mappen er helt uploadet (det grønne flueben vises), før du fravælger mappen i indstillingerne for selektiv synkronisering.

Macintosh

Vælg mapper til synkronisering i Mac OS X

1. Klik på Dropbox-ikonetmenulinjen.
  2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Præferencer i menuen.
  3. Klik på fanen Konto.
  4. Klik på knappen Rediger indstillinger.
Dialogboksen Selektiv synkronisering
Indstillinger for selektiv synkronisering under Dropbox-indstillinger

Et vindue viser en liste over alle mapper på øverste niveau i din Dropbox-mappe. De mapper, der er markeret, vil blive synkroniseret til din computer. Fjern markeringen af de mapper, du ikke vil synkronisere til din computers harddisk. Alle de mapper, du fravælger, fjernes fra din harddisk, men de vil stadig være tilgængelige via websitet og på eventuelle computere, der er forbundet til din Dropbox-konto.

Bemærk! Vent, til mappen er helt uploadet (det grønne flueben vises), før du fravælger mappen i indstillingerne for selektiv synkronisering.

Vista/Win7/Win8/Win10

Vælg mapper til synkronisering i Windows

1. Klik på Dropbox-ikonetproceslinjen.
  2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Præferencer i menuen.
  3. Klik på fanen Konto.
  4. Klik på knappen Selektiv synkronisering....
Dialogboksen Selektiv synkronisering
Indstillinger for selektiv synkronisering under Dropbox-indstillinger

Et vindue viser en liste over alle mapper på øverste niveau i din Dropbox-mappe. De mapper, der er markeret, vil blive synkroniseret til din computer. Fjern markeringen af de mapper, du ikke vil synkronisere til din computers harddisk. Når du er færdig, skal du vælge OK. Alle de mapper, du fravælger, fjernes fra din harddisk, men de vil stadig være tilgængelige via websitet og på eventuelle computere, der er forbundet til din Dropbox-konto.

Bemærk!Vent, til mapperne viser et grønt flueben – hvilket betyder, at de er helt uploadet til Dropbox – før du fravælger dem i indstillingerne for selektiv synkronisering og fjerner dem fra Dropbox på din computer.

Hvad sker der, hvis min harddisk ikke har plads nok til at synkronisere alle mine filer?

Når du gemmer en fil i Dropbox, synkroniseres den med alle de enheder, du har forbundet med din Dropbox-konto. Det betyder, at den optager plads på hver computers harddisk. Det kan give problemer, hvis din harddisk ikke har tilstrækkelig ledig plads til at synkronisere alt i din Dropbox-mappe.

Du behøver ikke nødvendigvis at slette filer, hvis din harddisk er fyldt. Hvis du har nok Dropbox-plads, kan du i stedet bruge Selektiv synkronisering. Se vejledningen til selektiv synkronisering ovenfor.

Dropbox Business: Hvordan fungerer selektiv synkronisering for delte mapper?

Hvis du er Dropbox Business-bruger, kan du styre, hvad der synkroniseres til programmet på computeren, på to måder:

• Selektiv synkronisering. Selektiv synkronisering hjælper dig med at vælge, hvilke filer der skal vises i en stifinder, og hvilke der kun skal være tilgængelige på dropbox.com.
  • Smart synkronisering. Smart synkronisering viser alt dit indhold i en stifinder, men downloader kun det indhold, du vil have adgang til lokalt.

Du kan bruge begge funktioner sammen eller vælge en af dem.

Smart synkronisering er tilgængelig med tidlig adgang. Kontakt administratoren for at få smart synkronisering slået til.

Få mere at vide om smart synkronisering.

Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, er du måske medlem af store delte mapper, som du ikke bruger. Du behøver ikke nødvendigvis at slette disse mapper, hvis din Dropbox-mappe bliver for stor til, at din harddisk kan håndtere den.

Bemærk! Hvis filer i en delt mappe slettes, slettes de også hos hvert medlem af den delte mappe. Hvis du derimod sletter hele den delte mappe, fjernes den kun fra din konto.

Hvis du vil frigøre plads på din harddisk uden at påvirke andres arbejde, er det bedst at bruge Selektiv synkronisering. Se vejledningen til selektiv synkronisering ovenfor.

Konflikter i forbindelse med selektiv synkronisering – og yderligere fejlfinding

De mapper, der er fravalgt under præferencerne for selektiv synkronisering, fjernes fra Dropbox-mappen på din harddisk. Hvis en mappe derimod oprettes med det samme navn på det samme sted som den usynkroniserede mappe, vises den nye mappe med en grå cirkel og et minustegn. Dette ikon angiver, at mappen ikke bliver synkroniseret til din Dropbox. Hvis du genoptager synkroniseringen af din gamle mappe med samme navn gennem præferencerne for selektiv synkronisering, vil den nye mappe og dens indhold blive vist ud for den gamle mappe og have "Konflikt med selektiv synkronisering" i mappenavnet.

Forlad delte mapper

Fravalg af en delt mappe under dine præferencer for selektiv synkronisering i Dropbox forhindrer kun synkronisering til din computer. Den delte mappe vil fortsat blive synkroniseret og være aktiv i Dropbox-mappen, der tilhører andre medlemmer af den delte mappe. Hvis du vil fjerne dig selv fra en delt mappe, kan du enten forlade den delte mappe på Dropbox' website, eller du kan afbryde delingen af mappen, hvis du ejer mappen.

Selektiv synkronisering ikke tilgængelig, når Dropbox indekseres eller er sat på pause

Hvis du kører Dropbox på computeren første gang, skal du muligvis vente på, at Dropbox har afsluttet indekseringen af filerne i din Dropbox-mappe, før du kan få adgang til indstillingerne for selektiv synkronisering. Hvis du ser meddelelsen "Udfører første synkronisering med server. Vent ...", betyder det, at Dropbox på computeren er i gang med at indeksere filerne i din Dropbox-mappe, eller at du har sat synkronisering på pause i Dropbox-menuen. Du kan vælge at vente, til indekseringen er færdig, før du åbner dine indstillinger for selektiv synkronisering. Du kan også vælge Annuller for at fjerne meddelelsen og vende tilbage til vinduet med dine præferencer. Hvis du har sat synkronisering på pause, kan du genoptage synkronisering via Dropbox-menuen.

Dropbox fortsætter indekseringen (som angives af ikonet med roterende pile over Dropbox-ikonet). Du kan gennemse og ændre andre præferencer, mens Dropbox bliver færdig.

Brug af flere programmer

Dropbox fungerer bedst, når det er det eneste program på computeren, der arbejder med Dropbox-mappen. Brug af flere Dropbox-programmer på computeren eller andre sykroniseringsprogrammer, der arbejder med samme Dropbox-mappe, understøttes ikke.