Selektiv synkronisering: spar harddiskplads ved at vælge, hvilke mapper der skal synkroniseres til din computer

Selektiv synkronisering er en funktion i computerappen, hvor du kan vælge, hvilke mapper i din Dropbox-konto der skal synkroniseres til Dropbox-mappen på din computer. Med selektiv synkronisering kan du spare plads på harddisken og stadig sikre, at alle dine filer bliver sikkerhedskopieret til dropbox.com.

Afsnit i artiklen:

Sådan aktiverer du selektiv synkronisering

Sådan aktiverer du selektiv synkronisering:

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen.
    • På Linux skal du muligvis først klikke på "" (pil op) for at få vist Dropbox-ikonet.
  2. Klik på tandhjulsikonet, og vælg Præferencer i menuen.
    • På Linux vises der ikke et tandhjulsikon. I stedet skal du blot klikke på Præferencer.
  3. Klik på Synkronisering.
  4. Klik på Selektiv synkronisering (Linux og Windows), eller klik på Skift indstillinger (Mac).
  5. Der vises et vindue med en liste over alle mapper på øverste niveau i din Dropbox-mappe:
    • De mapper, der er markeret, vil blive synkroniseret til din computer.
  6. Fjern markeringen af de mapper, du ikke vil synkronisere til din computers harddisk.
    • Alle de mapper, du fravælger, fjernes fra din harddisk, men de vil stadig være tilgængelige på dropbox.com og på eventuelle computere, der er forbundet til din Dropbox-konto.
  7. Når du er færdig, skal du vælge OK.

Vigtigt!

• Hvis du har forbundet en privat konto og en Dropbox Business-konto, skal du øverst på fanen også vælge den Dropbox-konto, du vil ændre indstillingerne for.
  • Vent, indtil mappen er blevet uploadet helt (så der vises et grønt flueben), før du fjerner markeringen i indstillingerne for selektiv synkronisering.
  • Hvis du bruger Linux og har Dropbox-kommandolinjescriptet, kan du føje en mappe til listen "do not sync" i Terminal: "/sti/til/dropbox.py exclude add ~/Dropbox/sti/til/mappe/" (erstat "/sti/til/" med de faktiske stier til CLI-scriptet og mappen eller filen).

Selektiv synkronisering og delte mapper

Hvis du fjerner markeringen for en delt mappe, bliver mappen ikke længere synkroniseret med din computer. Du er dog stadig medlem af den delte mappe, og den vises stadig på din konto på dropbox.com. Den delte mappe forbliver også aktiv for andre medlemmer af mappen. Hvis du vil fjerne dig selv fra en delt mappe, kan du enten forlade den delte mappe fra dropbox.com, eller du kan afbryde delingen af den, hvis du ejer mappen.

Selektiv synkronisering for teams

Hvis du er i et Dropbox Business-team, kan din administrator have slået selektiv synkronisering for teams til. Med denne funktion kan teamadministratorer oprette en standardindstilling for selektiv synkronisering for en teammappe (eller en mappe i teamområdet). Denne standard bruges derefter for alle nye medlemmer af Dropbox Business-teamet med adgang til mappen.

Smart synkronisering

Hvis du har en Dropbox Business- eller Professional-konto, kan du også bruge Smart synkronisering til at administrere harddiskplads på computeren. Med Smart synkronisering kan du se alle filerne i din Dropbox på din computer, men du downloader kun de filer, du skal bruge. Du kan bruge både Smart synkronisering og selektiv synkronisering sammen eller blot den ene funktion.

Fejlfinding af problemer med selektiv synkronisering

Hvis du bruger selektiv synkronisering og funktionen ikke længere virker, som den skal, kan du se, hvordan du løser almindelige problemer.

Hvis du støder på et generelt problem med Dropbox-synkronisering, kan du prøve vores primære artikel om fejlfinding.

Hvor hurtigt kan selektiv synkronisering frigive plads på min harddisk?

Som regel vil selektiv synkronisering frigive plads på din harddisk inden for nogle minutter (så længe din computer er online og kan synkronisere med Dropbox). Der er dog en kendt begrænsning i macOS 10.13 (High Sierra):

Apples operativsystem macOS 10.13 (High Sierra) bruger en ny type filsystem med navnet APFS. Med APFS tager operativsystemet et øjebliksbillede af filsystemet og den ledige harddiskplads. Disse øjebliksbilleder bliver muligvis ikke opdateret, efter du har brugt selektiv synkronisering af Dropbox-filer. Det betyder, at den harddiskplads, du har frigivet med selektiv synkronisering, ikke nødvendigvis afspejles eller er tilgængelig med det samme, hvis øjebliksbilledet ikke er blevet opdateret.

Harddiskpladsen frigives af operativsystemet over tid, men ventetiden kan variere. Dette er ikke en funktionalitet i Dropbox. Det er bare sådan macOS fungerer.