{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Dropbox stopper med at synkronisere, kan ikke åbnes eller rapporterer en fejl

Du kan med mellemrum få vist en fejlmeddelelse om filsynkronisering i Dropbox. Disse fejl kan blive vist på Dropbox-mappen på din computer eller på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen. Vælg en fejl på listen herunder for at se, hvad du skal gøre.

Bemærkninger inden du går i gang

• I denne artikel beskrives specifikke fejlmeddelelser for synkronisering og deres løsning. Hvis du ikke får vist en fejlmeddelelse, kan du i stedet se listen over generel fejlfinding.
  • Hvis Dropbox-appen ikke kan åbnes, hvis du får vist en meddelelse om, at du kører en ældre version, eller hvis der vises "OperationalError" eller "BrokenTempDirError", kan der være problemer med selve appen.

Afsnit i artiklen:

Dropbox-ikonet vises med en rød meddelelse

Vises der en rød meddelelse på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen på din computer? Det kan skyldes følgende:

• Din Dropbox-konto overskrider lagerkvoten. Hvis du vil se, om dette er årsagen til synkroniseringsproblemet, skal du klikke på Dropbox-ikonet på proceslinjen eller menulinjen, klikke på tandhjulsikonet, klikke på Præferencer og derefter klikke på Konto.
    • Sådan løser du problemet: Fjern filer fra din Dropbox-konto, eller opgrader til Dropbox Plus eller Professional
    • Sådan løser du problemet: Hvis du allerede har en Plus- eller Professional-konto, skal du gå til din kontoside for at se, om din plan er blevet nedgraderet. Hvis du er medlem af et Dropbox Business-team, skal du bede din administrator om at kontrollere teamets kontostatus i administratorpanelet.

"Konflikt pga. mellemrum"

Hvis du har to filnavne, der er næsten identiske, kan du få vist "Konflikt pga. mellemrum". Det betyder, at to filnavne er næsten ens, men at der er et ekstra mellemrum sidst i det ene filnavn.

Dropbox er forsigtig ved lagring af filer: hvis to filer har næsten ens navne, oprettes der en kopi af filen i stedet for at overskrive den eksisterende fil. Den senest ændrede kopi vil have teksten "Konflikt pga. mellemrum" tilføjet i filnavnet.

• Sådan løser du problemet: Enten kan du give kopien af filen et mere entydigt navn, eller også skal du sikre dig, at du ikke omdøber filen ved at tilføje et ekstra mellemrum eller tegn, når du gemmer den næste gang.

"Filen er i brug"

Dropbox synkroniserer ikke filer, der er "låst" (eller i brug) af en anden app. Når Dropbox springer filen over, vises der en meddelelse i Dropbox-menuen (fra proceslinjen eller menulinjen) om, at filen er i brug.

Programmer låser filer for at forhindre, at der opstår konflikter, hvis filen åbnes flere steder. Programmer som Microsoft Office (Word, PowerPoint, Excel osv.) låser som regel de filer, der åbnes i programmerne.

• Sådan løser du problemet: Når du er færdig med en fil, kan du gemme den og derefter afslutte den app, du brugte. Dropbox vil derefter synkronisere filen med det samme.

"Dropbox stopper snart med at synkronisere, fordi programmet ikke kan opdateres"

Hvis DropboxUpdate.exe er deaktiveret, får du vist fejlmeddelelsen "Dropbox stopper snart med at synkronisere, fordi programmet ikke kan opdateres".

DropboxUpdate.exe er en hjælpeproces, der søger efter nye versioner af Dropbox-appen. Den køres under installationen af Dropbox-appen og efterfølgende en gang i timen. Hvis processen finder en ny version, opdateres appen automatisk.

Denne proces skal findes på alle de computere, hvor Dropbox er installeret. Hvis du vil bruge Dropbox på din computer, kan du ikke deaktivere processen.

Dropbox skal have adgang til internettet for at virke. Hvis DropboxUpdate.exe ikke kan kontakte vores servere for at søge efter opdateringer, vil Dropbox stoppe med at synkronisere, og du får vist meddelelsen "Dropbox stopper snart med at synkronisere, fordi programmet ikke kan opdateres". Der er tre mulige rettelser:

• Sådan løser du problemet: Hvis du har ændret indstillingerne for din firewall eller antivirussoftware for at få Dropbox til at køre, skal du prøve at angive de samme indstillinger for DropboxUpdate.exe.
  • Sådan løser du problemet: Download installationsprogrammet til computerappen, og geninstaller appen (dette vil opdatere til den nyeste version af Dropbox-appen, men det berører ikke dine filer eller mapper).
  • Sådan løser du problemet: Kontrollér, om DropboxUpdate.exe kan få adgang til internettet for at søge efter opdateringer.

"Fejl i tilladelser"

Når du bruger computerappen, kan du få en meddelelse om, at Dropbox ikke kunne synkronisere bestemte filer på grund af "tilladelsesfejl".

Tilladelser bestemmer, hvem (eller hvilke apps) der kan få adgang til filerne på din harddisk. Hvis filtilladelserne ikke giver Dropbox adgang til dine filer, kan Dropbox ikke synkronisere.

Brug nedenstående menu for at løse fejl med filtilladelserne i dit specifikke operativsystem.

Windows

1. Klik på Dropbox-ikonet på proceslinjen.
  2. Klik på tandhjulet, og vælg Afslut Dropbox.
  3. Tryk på Windows-tasten + R (på samme tid).
  4. Skriv cmd, og tryk på Enter for at åbne kommandoprompten.
  5. Kopiér og indsæt følgende linjer én ad gangen på kommandolinjen. Tryk på Enter efter hver linje.
    • Hvis din Dropbox-mappe ikke er placeret på stien C:\Brugere\DinBruger\Dropbox, skal du ændre den første kommando, så den peger på den faktiske placering. Hvis din Dropbox f.eks. er placeret i D:\Dropbox, skal du ændre kommandoen til:
      icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

• Uanset, hvor din Dropbox-mappe er placeret, vil de øvrige kommandoer forblive uændrede.
    • Afhængigt af størrelsen på din Dropbox kan denne handling tage længere tid. Vent, indtil C:\ vises, inden du går til næste trin.
      icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
      icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

1. Gå til menuen Start, og vælg Programmer.
  2. Vælg Dropbox.

Mac

1. Klik på Dropbox-ikonet på menulinjen.
  2. Klik på tandhjulet, og vælg Afslut Dropbox.
  3. Åbn appen Terminal (i /Programmer/Hjælpeprogrammer/Terminal).
  4. Kopiér og indsæt følgende linjer én ad gangen i Terminal. Tryk på Enter efter hver linje.
    • Du bliver bedt om at angive adgangskoden til din computer (ikke adgangskoden til Dropbox), når du har indsat den første kommando. Adgangskodefeltet i Terminal forbliver tomt, mens du skriver adgangskoden. Når du har skrevet adgangskoden, skal du trykke på Return.
    • Vigtigt! Vi antager, at din Dropbox-mappe er placeret i standardstien. Hvis du har placeret din Dropbox-mappe et andet sted, skal du udskifte alle forekomster af ~/Dropbox med den fulde sti til din Dropbox-mappe angivet i anførselstegn. Hvis din Dropbox-mappe f.eks. er placeret på stien /Volumes/AndenPlacering/Dropbox, skal du udskifte ~/Dropbox i de følgende instruktioner med /Volumes/AndenPlacering/Dropbox.
    • Når prompten igen vises i Terminal, er den enkelte opgave blevet udført, og du kan angive den næste kommando. Hvis en kommando returnerer en fejl, eller den ikke reagerer inden for en time, kan du prøve at genstarte computeren og gentage disse trin.
    • sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox ~/.dropbox-master
      sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
      chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

1. Genstart Dropbox ved at dobbeltklikke på Dropbox-ikonet i mappen Programmer.

Linux

1. Højreklik på Dropbox på menulinjen, og vælg derefter Afslut.
  2. Åbn et Terminal-vindue, og kopiér og indsæt følgende kommandoer i Terminal.
    • Vigtigt! I kommandoerne herunder antager vi, at din Dropbox-mappe er placeret på standardstien. Hvis du har placeret din Dropbox-mappe et andet sted, skal du udskifte alle forekomster af ~/Dropbox med den fulde sti til din Dropbox-mappe angivet i anførselstegn. Hvis din Dropbox-mappe f.eks. er placeret på stien /Volumes/AndenPlacering/Dropbox, skal du udskifte ~/Dropbox på de følgende kommandolinjer med https://www.dropbox.com/Volumes/AndenPlacering/Dropbox.
    • Når prompten igen vises i Terminal, er den enkelte opgave blevet udført, og du kan angive den næste kommando. Hvis en kommando returnerer en fejl, eller den ikke reagerer inden for en time, kan du prøve at genstarte computeren og gentage disse trin.
      sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chattr -R -i ~/Dropbox
      sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

1. Genstart Dropbox ved at gå til menuen Internet under Programmer.

"Tilladelse nægtet" eller "Afvist af server"

Hvis du får vist meddelelsen "Tilladelse nægtet" eller "Afvist af server", skal du først prøve at logge af din Dropbox-konto i Dropbox-computerappen og derefter logge på igen. Hvis det ikke løser problemet, kan dine indstillinger være beskyttet, eller dine tilladelser giver ikke adgang til dem. Hvis det er tilfældet, kan du fjerne dine indstillinger gennem en administratorkonto.

Brug nedenstående menu for få vist instruktioner til dit operativsystem.

Windows

1. Luk Dropbox ved at klikke på Dropbox-ikonet på proceslinjen, klikke på tandhjulet i meddelelsespanelet og vælge Afslut Dropbox i menuen.
  2. Tryk på Windows-tasten + R (på samme tid). Indtast cmd, og tryk på Enter for at åbne en kommandoprompt.
  3. Kopiér og indsæt følgende linjer én ad gangen i kommandoprompten. Tryk på Enter efter hver enkelt. Sørg for, at du kopierer og indsætter kommandoerne (indtast dem ikke manuelt), da det kan forårsage betydelige problemer, hvis du laver fejl. Du kan kun indsætte dem ved at højreklikke og vælge Sæt ind.
    icacls "%HOMEPATH%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%APPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T
    icacls "%LOCALAPPDATA%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T
    icacls "%PROGRAMFILES%\Dropbox" /grant "%USERNAME%":F /T

4. Hvis Dropbox-mappen ikke er placeret på stien C:\Brugere\DinBruger\Dropbox, skal du ændre den første kommando, så den peger på den aktuelle placering. Hvis din Dropbox f.eks. er placeret på D:\Dropbox, skal kommandoen se således ud:
    icacls "D:\Dropbox" /grant "%USERNAME%":(F) /T

5. Du skal ikke ændre de øvrige kommandoer. Bemærk, at det alt efter størrelsen på din Dropbox kan tage noget tid af gennemføre operationen. Vent på, at C:\ bliver vist igen.
  6. Genstart Dropbox ved at gå til menuen Start, vælge Programmer og til sidst Dropbox.

Bemærk! Hvis du ikke kan se Dropbox under Programmer, skal du genstarte Dropbox ved indsætte %APPDATA%\Dropbox i et Windows Stifinder-vindue og dobbeltklikke på Dropbox.exe.

Mac

1. Luk Dropbox ved at klikke på Dropbox-ikonet på menulinjen, klikke på tandhjulet og vælge Afslut Dropbox i pop op-menuen.
  2. Åbn din Terminal-app (placeret i /Programmer/Hjælpeprogrammer/Terminal).
  3. Kopiér og indsæt følgende linjer én ad gangen i Terminalen. Tryk på Return efter hver enkelt.
    • Indtast ikke kommandoer manuelt.
    • Du bliver bedt om at angive adgangskoden til din computer (ikke adgangskoden til Dropbox), når du har indsat den første kommando. Bemærk, at adgangskodefeltet i terminalen forbliver tomt, mens du indtaster din adgangskode. Tryk på Retur, når du er færdig.
    • Vigtigt! Vi antager, at din Dropbox-mappe er placeret på standardstien. Hvis du har placeret din Dropbox-mappe et andet sted, skal du udskifte alle forekomster af ~/Dropbox med den fulde sti til din Dropbox-mappe med anførselstegn omkring. Hvis din Dropbox-mappe f.eks. er placeret på stien /Volumes/AndenPlacering/Dropbox, skal du udskifte ~/Dropbox med "https://www.dropbox.com/Volumes/AndenPlacering/Dropbox" i de følgende kommandolinjer.
      sudo chflags -R nouchg ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
      sudo chmod -RN ~/.dropbox ~/Dropbox
      chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

4. Genstart Dropbox. Dropbox er placeret i mappen Programmer.

Linux

1. Luk Dropbox ved at højreklikke på Dropbox-menuen på menulinjen og vælge Afslut.
  2. Åbn et terminalvindue, og kopiér og indsæt den følgende linje i terminalen (nøjagtigt som den er skrevet nedenfor):
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox ~/.dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox ~/.dropbox

3. Hvis Dropbox-mappen ikke er placeret i ~/Dropbox, skal du ændre alle ovenstående kommandoer, så de peger på den korrekte placering.
  4. Genstart Dropbox ved at gå til menuen Internet under Programmer.