Hvordan synkroniserer jeg filer mellem to computere?

Med Dropbox kan du få adgang til den samme version af en fil på enhver computer, telefon eller tablet, hvor du har forbundet din Dropbox-konto. Det kalder vi "synkronisering", og det er lige præcis det, som Dropbox handler om. Med synkronisering vil de nyeste versioner af dine filer altid være tilgængelige på alle dine enheder.

Du kan synkronisere filer med tre hurtige trin:

1. Download Dropbox-appen på din computer og på din telefon eller tablet.
  2. Log på hver af enhederne med den samme e-mailadresse og adgangskode.
  3. Tilføj filer fra enhederne til Dropbox-appen eller på dropbox.com.

Hvis du allerede har installeret Dropbox, skal du blot tilføje filer i Dropbox-mappen for automatisk at synkronisere filerne til Dropbox. Hvis du synkroniserer din konto for første gang, kan det tage nogle minutter, inden synkroniseringen er færdig. Når processen er færdig, kan du finde filerne i Dropbox-appen på alle de enheder, du har forbundet til din konto.

Vigtigt at vide om synkronisering

Brug den samme Dropbox-konto på alle dine enheder

Når du installerer Dropbox, bliver du bedt om at logge på eller oprette en ny konto. Du skal kun bruge én konto, uanset hvor mange enheder du vil holde synkroniseret. Du skal logge på Dropbox med samme e-mailadresse og adgangskode på alle enhederne for at få filerne synkroniseret.

Mappen "Dropbox" på computerens harddisk

Hvis du installerer Dropbox på din computer, findes mappen Dropbox på din harddisk. Denne mappe virker på samme måde som alle andre mapper på computeren. Der er dog en vigtig forskel: De filer, du gemmer i denne mappe, synkroniseres til Dropbox, og de filer, du har i Dropbox, kan du få adgang til via denne mappe.

Kræver ingen manuel upload eller download

Dropbox-tjenesten overvåger Dropbox-mappen på din computer og i dine Dropbox-mobilapps. Hvis der sker en ændring, f.eks. hvis du opretter en ny fil eller mappe, eller hvis du ændrer en eksisterende fil eller mappe, vil Dropbox automatisk synkronisere ændringerne. Det kræver ingen manuel upload eller download. Det betyder, at synkroniseringen sker automatisk. Det kræver dog en aktiv internetforbindelse, at du har installeret Dropbox-appen på din computer, og at du er logget på din Dropbox-konto.

Hvis du er offline, synkroniseres filerne, så snart enheden er online igen.

Hvis dine computere, telefoner eller tablets ikke har forbindelse til internettet, synkroniseres Dropbox på disse enheder ikke. Hvis en enhed er offline, vil eventuelle ændringer på Dropbox dog blive synkroniseret automatisk, så snart enheden er online igen. Hvis du ændrer filer på en enhed, der er offline, bliver disse ændringer automatisk synkroniseret til Dropbox, så snart enheden er online igen.

Og du skal ikke være bekymret for at lukke Dropbox, mens det synkroniserer. Når Dropbox kører igen, fortsætter synkroniseringen blot fra samme sted.

Dropbox synkroniserer efter filstørrelse

Dropbox prioriterer synkronisering (eller upload) efter filstørrelse, og det starter med mapper og de mindste filer i mapperne. På den måde slipper du for, at mange mindre filer skal vente på, at større filer synkroniseres først.

Dropbox kan ikke synkronisere de filer, der ikke er placeret i Dropbox-mappen

Dropbox kan kun synkronisere de filer, der er placeret i mappen Dropbox eller i Dropbox-mobilapps. Når du har flyttet en fil eller mappe til Dropbox, kan du oprette en genvej på den oprindelige placering, hvis du stadig vil have adgang til filen derfra. Men du kan ikke gøre det modsatte. Dropbox understøtter ikke, at du opretter en genvej til filens oprindelige placering.

Synkronisering via Wi-Fi og mobile netværk

Mobilappen synkroniserer efter den type netværk, din telefon eller tablet opretter forbindelse via.

På et wi-fi-netværk:

• Mobilappen downloader automatisk opdateringerne, når du starter appen, åbner en fil og åbner fanen Offlinefiler
  • Kameraoverførsler starter eller forsætter, når du starter appen

På et mobilnetværk:

• Kun downloads opdateres automatisk
  • På Android-enheder vises offlinefiler med et advarselsikon, hvis de er blevet ændret, mens du var offline. Disse filer skal synkroniseres manuelt. Hvis du vil synkronisere den nyeste version, skal du trykke på Opdater alle under fanen Offlinefiler.
  • Kameraoverførsler starter eller fortsætter ikke automatisk, medmindre indstillingen Brug mobildata er slået Til.

Hvis du skal bruge dine filer på et sted, hvor du ikke har netværksadgang, skal du gemme de filer, du skal bruge, så de er tilgængelige offline.