Berapa lama Dropbox menyimpan fail dan maklumat saya yang dihapuskan?

Dropbox akan menyimpan versi fail terhapus dan terdahulu selama tempoh tertentu sekiranya anda mahu memulihkannya. Selepas tempoh masa ini, fail terhapus akan ditandakan bagi tujuan penghapusan dalam sistem kami dan disingkirkan daripada pelayan storan kami. Ia tidak akan boleh dipulihkan lagi.

Tempoh masa untuk fail berkenaan tersedia untuk pemulihan bergantung pada pelan Dropbox anda:

  • Pengguna Dropbox Basic (percuma) dan Plus users mempunyai masa 30 hari
  • Pengguna Dropbox Plus yang pernah membeli sejarah versi lanjutan mempunyai masa satu tahun (walau bagaimanapun, tambahan ini tidak lagi tersedia untuk pembelian)
  • Pengguna Dropbox Professional dan Business (Standard, Advanced, Enterprise, atau Education) mempunyai 120 hari untuk memulihkan fail

Menghapuskan fail secara kekal

Anda boleh memulakan penyingkiran fail daripada pelayan storan kami dengan segera apabila anda menandakan fail untuk dihapuskan secara kekal.

Pengguna Dropbox Business: Keupayaan untuk menghapuskan fail secara kekal boleh jadi terhad kepada pentadbir pasukan anda.

Menghapuskan akaun anda

Jika anda menghapuskan akaun Dropbox Basic, Plus, atau Professional anda, kami akan memulakan penghapusan fail Dropbox yang disimpan dalam Dropbox selepas 30 hari. Jika anda seorang pengguna dalam akaun Dropbox Business, hanya pentadbir anda yang boleh melumpuhkan akaun anda dan menghapuskan fail anda.

Lihat bahagian "Pegangan" dalam Dasar Privasi kami untuk maklumat lanjut.

Kami kesal mendengarnya. Beritahu kami bagaimana kami boleh perbaiki:

Terima kasih atas maklum balas anda! Beritahu kami bagaimana artikel ini membantu:

Terima kasih atas maklum balas anda!

Jawapan komuniti

    Cara lain untuk mendapatkan bantuan

    Komuniti

    Sokongan Twitter

    Hubungi sokongan