Spar på lagringsplassen

Selektiv synkronisering lar deg velge hvilke mapper du vil beholde på datamaskinen. Du trenger derfor aldri bekymre deg for å gå tom for harddiskplass.

Dropbox vil som standard synkronisere en kopi av alle filene til Dropbox-mappen på datamaskinen. Selektiv synkronisering lar deg velge hvilke mapper du vil beholde på harddisken, og hvilke mapper du bare vil lagre på nett.

Du kan for eksempel velge å deaktivere synkronisering av store mediafiler til den bærbare datamaskinen, men fortsatt ha tilgang til dem fra den stasjonære datamaskinen på jobben. Det er også flott for lagring av arkivmapper du ikke bruker aktivt.


Tilknytte en ny enhet uten å bruke opp all plassen på harddisken

Har du lyst til å bruke Dropbox på en ny datamaskin, men er redd for at filene vil ta opp for mye plass? Ta det med ro! Hvis du har mer enn 10 GB med data på kontoen, vil vi automatisk spørre deg om du vil bruke selektiv synkronisering.

Slik kommer du i gang:

  1. Last ned det nyeste skrivebordsprogrammet vårt.
  2. Logg deg på når du blir bedt om det.
  3. Koble sammen privat- og jobbkontoen (hvis du vil).
  4. Velg hvilke filer du vil lagre på den lokale harddisken.

Du kan alltids endre disse innstillingene senere. Bare les delen nedenfor.


Slik fjerner du mapper fra en eksisterende datamaskin

Innstillingene for selektiv synkronisering er forskjellig for hver datamaskin som er tilknyttet Dropbox-kontoen.

De mappene eller undermappene du fjerner merkingen på, vil automatisk fjernes fra harddisken.

Slik endrer du innstillingene:

  1. Klikk Dropbox-ikonet på menylinjen eller i systemstatusfeltet.
  2. Klikk på tannhjulikonet og velg deretter Innstillinger.
  3. Gå til Konto-fanen og velg hvilken konto (personlig eller jobb) du vil konfigurere.
  4. Finn «Selektiv synkronisering»-delen og klikk Endre innstillinger ... Du vil se en liste over alle mappene i Dropboxen din. Alle mappene vil i utgangspunktet ha et merke ved siden av navnet sitt, noe som viser at de er lagret på både datamaskinen og nettstedet.
  5. Fjern merket ved siden av mappen(e) du ikke lenger vil ha på datamaskinen. Når du klikker Oppdater, blir mappen(e) automatisk fjernet fra harddisken.

Husk at hvis du noen gang trenger tilgang til disse filene, kan du gå til Dropbox-nettstedet eller justere innstillingene for selektiv synkronisering på nytt.

Var denne artikkelen nyttig?

Takk for tilbakemeldingen.

Hyggelig at vi kunne være til hjelp!

Takk for at du sier ifra.

Vi vil gjerne vite hva vi kan gjøre for å forbedre denne artikkelen.

Takk for tilbakemeldingen.