Hvordan legge til, slette og importere foreslåtte kontakter for deling

Når du skal dele en fil eller mappe i Dropbox (eller Paper), vil du se en liste over foreslåtte kontakter som du kan søke etter med e-post, navn eller gruppe. Denne artikkelen forklarer hvordan du legger til, importerer og sletter de foreslåtte kontaktene.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan legge til kontakter i listen over foreslåtte kontakter

Navn og e-post legges til i listen over foreslåtte kontakter på flere forskjellige måter.

Kontakter legges til manuelt

• Du har delt en fil eller mappe med denne kontakten, eller vedkommende har delt en fil eller mappe med deg
  • Du har omtalt en kontakt i et Paper-dokument, eller vedkommende har omtalt deg
  • Du har invitert noen til Dropbox, eller de har invitert deg
Kontakter som legges til automatisk
  • Noen ble lagt til i en gruppe du tilhører, eller du ble lagt til i en gruppe
  • Du ble med på et Dropbox Business-team, eller administratoren for Business-teamet ditt har lagt til nye teammedlemmer på teamet

Hvordan slette kontakter som er lagt til manuelt

Slik sletter du alle kontaktene fra Dropbox (og Paper) samtidig:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren (profilbildet).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Bla til Innstillinger.
  5. Klikk på Slett.

Hvis du har koblet sammen den bedriftsrelaterte og private kontoen, blir kontaktene dine slettet fra begge listene.

Obs! Det er flere typer kontakter som ikke vil slettes med denne handlingen:

Hvis du er administrator for et Dropbox Business-team, vises denne handlingen i tilsynsloggen som Slettede kontakter som ble lagt til manuelt.

Slik masseimporterer du kontakter fra Gmail, Yahoo og Outlook

Du kan importere kontakter fra Gmail, Yahoo eller Outlook Slik importerer du alle kontaktene dine fra et av disse tredjepartsprogrammene:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren (profilbildet).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Tilkoblede apper.
  5. Klikk på Koble til ved siden av tjenesten du vil importere kontakter fra.

Obs! Dropbox kan ikke dele eller redigere kontaktene dine på noen som helst måte.

Hvordan slette kontakter som ble importert fra Gmail, Yahoo og Outlook

Slik kobler du fra tredjepartsprogrammet, noe som fjerner disse kontaktene fra listen over foreslåtte kontakter:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren (profilbildet).
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Tilkoblede apper.
  5. Under Tilkoblede tjenester klikker du på Koble fra ved siden av tjenestene du vil fjerne.

Obs! Når du fjerner Outlook-kontoen fra Dropbox, har ikke Dropbox lenger tilgang til noen av Microsoft-dataene dine. Hvis du sjekker i Microsoft-kontoen, kan det imidlertid hende Dropbox fortsatt vises som forbundet med kontoen. Dette er en Microsoft API-begrensning, og Dropbox har ikke tilgang etter at du har fjernet Outlook fra kontoen.

Kan jeg slette individuelle kontakter fra listen over foreslåtte kontakter?

Nei. Du kan ikke slette kontakter enkeltvis fra listen over foreslåtte kontakter, med følgende tre unntak:

• Hvis kontakten du vil slette ble importert fra et tredjepartsprogram, kan du koble fra tredjepartsprogrammet, slette kontakten fra tredjepartsprogrammet og deretter importere kontaktene dine tilbake til Dropbox
  • Hvis du er et Dropbox Business-teammedlem, kan du kontakte teamadministratoren for å fjerne et medlem fra teamet. Kontaktinformasjonen til dette medlemmet blir så slettet
  • Hvis du bruker Dropbox API-en (tilgjengelig for Dropbox Business-brukere)