Hvordan kansellere eller endre et Dropbox-abonnement

Oppdatert Oct 10, 2023
Hvis du har betalt for et Dropbox Plus-, Professional- eller Essentials-abonnement, kan du kansellere abonnementet ditt når som helst. Når du avbestiller, endres kontoen din til en gratis Dropbox Basic -konto ved utgangen av nåværende faktureringsperiode.
highlight icon

Merk: Nedgradering av Dropbox-kontoen din til Basic er ikke det samme som å slette Dropbox-kontoen din.

Hvis du abonnerer på et Dropbox Family-abonnement, lær hvordan du avbestiller et Family-abonnement.

Hvis du abonnerer på et Dropbox team-abonnement, lær hvordan du sier opp et team-abonnement.

Hvis du for øyeblikket har en prøveperiode med Dropbox Plus, Professional eller Essentials, kan du lese om hvordan du avbestiller prøveperioden.

Dette bør du vite om å endre eller kansellere abonnementet ditt

Når du avbestiller et betalt Dropbox-abonnement, er det ikke sikkert denne endringen vil vises på Dropbox-kontoen med en gang. Kontoen din endres til Dropbox Basic ved utgangen av nåværende faktureringsperiode (månedlig eller årlig), og du vil ikke bli belastet igjen.

Når du endrer til en Basic-konto, vil du ikke miste tilgang til noen av filene og mappene dine som er lagret i Dropbox. Du blir imidlertid begrenset til 2 GB med lagringsplass. Hvis du overskrider lagringskvoten til Basic-kontoen, stanser Dropbox synkroniseringen av filer til enhetene dine.

Avbestille et individuelt Dropbox-abonnement

Slik kansellerer du Dropbox Plus-, Professional- eller Essentials-abonnementet ditt:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Avbestill abonnement nederst på siden.
  6. Velg grunnen til at du avbestiller.
  7. Klikk på Fortsett med avbestillingen eller Bekreft endring og følg instruksjonene.

Du mottar en e-postbekreftelse om at abonnementet ditt er avbestilt.

Slik endrer du et individuelt Dropbox-abonnement

Slik endrer du Dropbox Plus-, Professional- eller Essentials-abonnementet ditt til et annet individuelt abonnement:

1. Logg inn på dropbox.com.
  2. Klikk på avataren din (profilbilde eller initialer) øverst til høyre.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Abonnement.
  5. Klikk på Endre abonnement nederst på siden.
  6. Velg abonnementet du vil bytte til.
  7. Klikk på Gjennomgå endringer.
  8. Klikk på Bekreft endring.

Slik sjekker du at endringen eller avbestillingen er behandlet

Hvis du kansellerer eller endrer abonnementet ditt på Dropbox.com, vil du få en e-postbekreftelse med emnelinjen «Dropbox-abonnement vil ikke fornyes» fra no-reply@dropbox.com.

Hvis du kansellerer eller endrer abonnementet ditt gjennom mobilappbutikken, vil du muligens motta en e-post fra den aktuelle leverandøren. Hvis du ikke mottar en e-post fra dem, anbefaler vi å kontakte deres kundestøtteteamet.

For å bekrefte abonnementsendringen eller kanselleringen på Dropbox.com går du til Fakturering-fanen i kontoinnstillingene dine og klikker på Endre ved siden av Faktureringsperiode. Du skal kunne se et varsel med tittelen «Nedgradering av abonnement er planlagt».

Løs problemer med å endre eller kansellere abonnementet ditt

Hva du må vite først

• Selv om Dropbox-appen slettes fra datamaskinen eller telefonen, avbestilles ikke Dropbox-abonnementet, og Dropbox-kontoen slettes ikke.
  • Selv om kredittkortet du brukte til å betale for Dropbox utløper, avbestilles ikke Dropbox-abonnementet og hindrer ikke nødvendigvis at du bli belastet. Det kan hende banken din automatisk har overført betalingene dine til det nye kortet. Vi anbefaler at du kontakter banken din.

Sjekk faktureringsdatoene

Du kan se tidligere og fremtidige faktureringsdatoer på faktureringssiden for kontoinnstillingenedropbox.com/account/billing. Neste faktureringsdato vises under Kommende faktura på høyre side av faktureringssiden.

Finn e-postadressen for Dropbox-kontoen din

Hvis du har en Dropbox-belastning på fakturautskriften, men du ikke husker hvilken e-postkonto du registrerte deg med, kan du finne belastningen med dette transaksjons-ID-verktøyet.

Finn ut mer om hvordan du søker etter Dropbox-kredittkortbelastninger.

Sjekk det nåværende Dropbox-abonnementet ditt

Hvis du ikke er sikker på hvilken type konto du har akkurat nå, kan du logge deg på Dropbox og gå til https://www.dropbox.com/account/plan.

Tilbakebetaling og kundestøtte

Hvis du har problemer med kontoen eller tror det har oppstått en faktureringsfeil, kan du sjekke alternativene for kundestøtte for å få mer hjelp.

Finn ut mer om tilbakebetalinger eller hvordan du ber om tilbakebetaling fra iTunes.

Hva om jeg ikke kan si opp abonnementet på nettet?

Hvis du ikke kan si opp på nettet, eller hvis du foretrekker å gjøre det på en annen måte, kan du si opp abonnementet ditt via fysisk post.

Slik sier du opp abonnementet ditt per post:

• Du kan bruke denne malen, fylle den ut og sende den til adressen nedenfor.
  • Hvis du ikke ønsker å bruke malen, kan du sende oss et brev for å be om oppsigelse. Oppgi følgende informasjon:
    • For- og etternavnet ditt
    • E-postadressen som er tilknyttet kontoen Hvis du ikke vet det, oppgir du en e-postadresse vi kan nå deg på
    • Betalingsmåten du bruker for Dropbox (kredittkort, PayPal, etc.)
    • For kreditt-/debetkort oppgir du en transaksjons-ID eller følgende informasjon:
      • Korttype (Visa, MasterCard, osv.)
      • Kortets første 6 siffer
      • Kortets 4 siste siffer
      • Navnet på kredittkortet
      • Datoen for siste belastning fra Dropbox
      • Belastet beløp
      • Faktureringspostnummer
    • For PayPal oppgir du PayPals transaksjons-ID
    • For iDeal- eller SEPA-betaling:
      • De fire siste sifrene i IBAN-nummeret ditt
      • Referansenummer for mandat
      • Belastningsdato
      • Belastet beløp
      • Faktureringsland

Hvor du skal sende e-post

Hvis du bor i USA, Canada eller Mexico, sender du brevet til

Dropbox, Inc.

PO Box 77767

San Francisco, CA 94107

Hvis du bor et annet sted, send oppsigelsesbrevet til:

Dropbox International Unlimited Company

PO Box 13480

Dublin 2

Irland

highlight icon

Obs! Det tar lengre tid for oss å motta og behandle brev som sendes med fysisk post, særlig hvis vi ikke får all informasjonen vi trenger. Hvis kontoen din belastes før vi behandler oppsigelsesbrevet ditt, refunderes ikke kostnadene. Hvis kontoen snart fornyes, oppfordrer vi deg til å si opp abonnementet på nettet for å sikre at kontoen sies opp før den fornyes.