Administrator: Slik sletter du et medlem fra et Dropbox Business-team

Oppdatert Nov 10, 2023

Hvis noen forlater organisasjonen, kan en administrator enten:

highlight icon

Merk: Hvis du vil opprette et juridisk behandlingsstopp for et medlem på teamet ditt, må du opprette det før du sletter medlemmet. Du kan ikke opprette juridiske behandlingsstopp for slettede teammedlemmer.

Slik sletter du et Dropbox Business-teammedlem

Slettede teammedlemmer mister umiddelbart tilgang til Dropbox Business-kontoen, tilhørende filer, mapper Paper-dokumenter. Når administratorer har slettet et teammedlem, kan de velge å bruke den lisensen på nytt og invitere en annen person til teamet.

Slik sletter du et teammedlem:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer i venstre sidestolpe.
  4. Klikk på «...» (ellipse) ved siden av navnet på personen du vil fjerne.
  5. Velg Slett.
  6. Velg når du vil overføre dette medlemmets filinnhold til et annet teammedlem, og om du vil slette innhold fra dette medlemmets enheter neste gang vedkommende logger på.
    • Under Vil du overføre filinnholdet til dette medlemmet til et annet teammedlem?,  velger du enten Overfør nå eller Overfør senere. Hvis du velger Overfør nå, angir du mottakerens navn eller e-postadresse.
    • Under Vil du slette innhold fra enhetene til dette medlemmet neste gang vedkommende logger på?, velger du Ja eller Nei.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Les all informasjonen om Fullstendig sletting før du bekrefter valget ditt.
  9. Klikk på Slett konto.

Hva skjer når jeg sletter et teammedlem?

Når du sletter kontoen til et teammedlem, skjer det flere ting:

• Teammedlemmet mister tilgang til kontoen, deriblant alle filer og Paper-dokumenter.
  • Delte koblinger med skrivebeskyttet tilgang opprettet av teammedlemmet, slettes, med mindre de er nettbaserte filer, som Paper eller Google Dokumenter.
  • Delte koblinger med redigeringstilgang opprettet av teammedlemmet, forblir aktive.
  • Dropbox slutter å synkronisere filer til datamaskinene og de mobile enhetene til teammedlemmet.
  • Teammedlemmet får en e-post som opplyser om at en administrator har slettet kontoen deres, og at vedkommende derfor ikke lenger har tilgang.

Dropbox går over til en oppdatert arkitektur for delte koblinger der koblinger er basert på innhold i stedet for på brukere. Dette vil påvirke hvordan koblinger opprettes og deles. De nye koblingene kan identifiseres ved tilstedeværelsen av en «rlkey»-parameter i URL-adressen. For disse koblingene vil oppførselen ovenfor fungere annerledes:

• Eventuelle koblinger opprettet av et slettet teammedlem, vil forbli aktive hvis det underliggende innholdet ikke slettes, for eksempel innhold i delte teammapper.
  • Eksterne partnere kan bare få tilgang til filer eller mapper som har Hvem har tilgang satt til Alle med kobling i innstillingene for delt kobling for den aktuelle filen eller mappen.

Kan jeg slette min egen konto?

Som administrator for en Dropbox Business-teamkonto kan du ikke fjerne din egen konto fra team. Du må i stedet gjøre et annet medlem av teamet til administrator, og deretter få den nye administratoren til å fjerne kontoen din.

Kan teammedlemmer slette kontoer?

Nei, Dropbox Business-teammedlemmer kan ikke slette sine egne kontoer. De må få hjelp fra en Dropbox-administrator for å forlate team