Gratis Dropbox-team

Trenger du en god løsning for et arbeidsområde for bedriften eller organisasjonen din? Finn ut mer om Dropbox Business.

Hvis Dropbox Business-teamet ditt nedgraderes eller når slutten av prøveperioden, kan det hende teamet gjøres om til et gratis team. Gratis team beholder tilgang til:

Teammappen

Hver gratisteam får én teammappe til å organisere og administrere tilgangen til delt innhold.

Atskilt arbeidsrelatert og privat Dropbox

Teammedlemmene kan koble sammen en arbeidsrelatert og en privat Dropbox-konto, og gå frem og tilbake mellom disse to kontoene på en enkel måte. Begge kontoene er tilgjengelige på dropbox.com og på enhver tilkoblet datamaskin og mobil enhet.

Grupper

En gruppe er en forhåndsbestemt liste over medlemmer. Ved å opprette en gruppe kan du kan dele filer eller mapper med alle i denne listen med ett enkelt klikk, i stedet for å legge til kolleger én etter én.

Delingskontroll

Teammedlemmer kan begrense tilgangen til delte mapper og koblinger til kun teammedlemmer.

 

Avsnitt i denne artikkelen:

Kan jeg opprette et gratis team?

Nei. Gratis team opprettes når et Dropbox Business-team nedgraderes eller når slutten av prøveperioden.

Tilbake til menyen

Hvem er administrator for et gratis team?

Som standard er det personen som opprettet teamet, som forblir administrator etter at teamet er nedgradert. Opphavspersonen til teamet er teamets administrator. Denne opprinnelige administratoren kan deretter gjøre andre teammedlemmer til administrator. Administratorer har lov til å gjøre følgende:

  • Oppgradere teamet til Dropbox Business
  • Slette teamet
  • Endre innstillingene for teamet (for eksempel teamets navn, innstillingene for innsikt og Dropbox Paper)
  • Fjerne inviterte og nåværende teammedlemmer
  • Gjøre andre medlemmer til administrator
  • Fjerne andre administratorer fra teamet
  • Fjerne medlemmer fra grupper, slette grupper og invitere medlemmer til grupper

Tilbake til menyen

Hvem eier dataene mine når jeg blir med i et gratis team?

Når teamet ditt blir et gratis team, vil alle udelte filer forbli private, med mindre du deler dem. Du beholder også fullt eierskap over dataene og kontoen din.

Obs!

  • Hvis en teamadministrator oppgraderer teamet til Dropbox Business, vil administratoren ha full administrativ kontroll over kontoen din.

Tilbake til menyen

Hvordan legger jeg til medlemmer i et team?

  1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på teamnavn nederst til venstre.
  3. Klikk på knappen ved siden av teamnavnet: Grupper og medlemmer eller Ant. medlemmer.
  4. Klikk på Inviter medlemmer.
  5. Skriv inn e-postadressene til de kollegene du vil skal bli med i teamet, og klikk på Inviter til teamet.

Tilbake til menyen

Hvordan fjerner jeg medlemmer fra et gratis team?

Det er bare teamets administrator som kan fjerne teammedlemmer. For å fjerne medlemmer:

  1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på teamnavn nederst til venstre.
  3. Klikk på knappen ved siden av teamnavnet: Grupper og medlemmer eller Ant. medlemmer.
  4. Klikk på X ved siden av navnet til teammedlemmet du vil fjerne.

Tilbake til menyen

Hvordan endrer jeg navnet på et gratis team?

  1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Endre.

Tilbake til menyen

Hvordan blir jeg med i et gratis team som noen andre har opprettet?

Du kan søke etter et team, og bli med hvis det finnes et team, ved å bruke domenenavnet til e-postadressen som er forbundet med Dropbox-kontoen din. Dette kan være et Dropbox Business- team eller et gratis team. Slik blir du med i et team hvis det allerede finnes på ditt domene:

  1. Logg på dropbox.com.
  2. Gå til dropbox.com/team.
  3. Klikk på Bli med i teamet.

Tilbake til menyen

Hvordan forlater jeg et gratis team?

Hvis du er medlem av et gratis team, kan du forlate teamet. Når du forlater et team, mister du tilgang til teammappen og eventuelle grupper du var med i. Hvis du koblet til en privat konto, flyttes arbeidsfilene dine til den private kontoen.

Slik forlater du et team:

  1. Logg på dropbox.com.
  2. Velg den arbeidsrelaterte kontoen nederst til venstre.
  3. Klikk på knappen ved siden av teamnavnet: Grupper og medlemmer eller Ant. medlemmer.
  4. Klikk på Forlat teamet.

Tilbake til menyen

Hvordan sletter jeg et gratis team?

Hvis du er administrator for et gratis team, kan du slette teamet. Når du sletter et team, fjerner du medlemmer fra teammappene og -gruppene, og gjør dem til private Dropbox-kontoer igjen.

  1. Logg på dropbox.com.
  2. Velg den arbeidsrelaterte kontoen nederst til venstre.
  3. Klikk Administratorverktøy.
  4. Klikk på Slett team.

Tilbake til menyen

Hvordan bytter jeg e-postadressen til jobbkontoen og den private kontoen min?

  1. Logg deg på dropbox.com og endre e-postadressen som er forbundet med den private kontoen fra e-post A til plassholderen, e-post C.
  2. Klikk på navnet ditt øverst til høyre på siden, klikk på Innstillinger, og klikk deretter på Konto-fanen.
  3. Endre den arbeidsrelaterte e-postadressen fra e-post B til e-post A, igjen ved å klikke på Innstillinger og deretter på Konto-fanen.
  4. Når disse endringene er gjort, kan du endre den private e-postadressen fra e-post C til e-post B ved å følge instruksjonene i det første trinnet ovenfor.

Tilbake til menyen

Hva skjer hvis et medlem av et gratis team overskrider sin individuelle lagringskvote?

Når et medlem av et team overskrider sin individuelle lagringskvote, slutter delte mapper og filer å synkronisere kun for det teammedlemmet. Ingen filer slettes, og synkronisering vil gjenopptas når teammedlemmet er under kvoten igjen. Ett enkelt teammedlem som overskrider kvoten, påvirker ikke noen andre medlemmer av et team.

Tilbake til menyen

Jeg forlot et gratis team og nå har jeg ikke tilgang til en delt mappe – hva skjedde?

Når du forlater et team, mister du tilgangen til bedriftens teammappe. For å gjenvinne tilgang til innholdet i denne mappen, kan du bli med i teamet på nytt.

Hvis mappen du har mistet tilgang til ikke er en teammappe, hadde den mappen sannsynligvis delingstillatelser som begrenset tilgangen. Ved å forlate teamet, mistet du også tilgang til denne delte mappen. For å gjenvinne tilgang kan du enten bli med i teamet på nytt, eller be eieren av den delte mappen om å oppdatere mappetillatelsene slik at de åpner for samarbeidspartnere som ikke er med i teamet.

Tilbake til menyen

Kan jeg tjene bonusplass for vervinger som det gratis teamet har sendt?

Du får ikke vervebonuser på den arbeidsrelaterte teamkontoen. Hvis du ønsker å bruke denne bonusen til din private konto, kan du ta kontakt med kundestøtte hos Dropbox.

Tilbake til menyen

Hva er forskjellen på et gratis team og Dropbox Business?

Når du nedgraderer fra Dropbox Business, blir teamet ditt et gratis team. Alle som var medlem av Business-teamet, er fortsatt medlem av det gratis teamet og beholder teammappene. Når teamet blir et gratis team, mister du imidlertid:

  • Den utvidede lagringsplassen
  • Ekstrafunksjoner, som administratorverktøy og smart synkronisering
  • Administrator-eierskap for all data på teammedlemmenes jobbkontoer. På et gratisteam eier hvert medlem sine egne filer.

Tilbake til menyen

Hvordan oppgraderer jeg det gratis teamet til Dropbox Business?

Teamadministratorer kan oppgradere et team til Dropbox Business:

  1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Oppgrader til Dropbox Business øverst på siden.
  3. Klikk på Kjøp eller klikk på Start en gratis prøveperiode.

Obs: Når en oppgradering gjennomføres, vil alle administratorer for teamet bli teamadministratorer for den nye Dropbox Business-kontoen. Er du ikke sikker på hvem på teamet som er administrator? Gå til Team-siden og se på statusen til hvert teammedlem for å se om vedkommende er administrator.

Tilbake til menyen

Hva skjer hvis jeg oppgraderer det gratis teamet til en prøveperiode med Dropbox Business og deretter bestemmer meg for å avbryte den prøveperioden?

Hvis du avbryter en Dropbox Business-prøveperiode, får du ikke lenger den ekstra plassen som følger med den. Du vil også miste tilgangen til andre funksjoner som er eksklusive for Dropbox Business. Dette inkluderer teammappeverktøyet, som brukes til å administrere medlemskap i teammapper. Teammappeverktøyet lar deg endre gruppene som en teammappe er delt med.

Etter at du avbestiller, vil gruppene og delingsforbindelsene dine forbli.

Tilbake til menyen

Hvor nyttig var denne artikkelen?

Vi beklager at du ikke er fornøyd med dette.
Fortell oss hvordan vi kan bli bedre:

Takk for tilbakemeldingen!
Fortell oss hvordan denne artikkelen har hjulpet:

Takk for tilbakemeldingen!

Svar fra nettsamfunnet