Gratis Dropbox-team: en oversikt

Denne artikkelen omhandler en funksjon som er tilgjengelig for noen Dropbox Basic- eller Dropbox Plus-brukere. Hvis du er interessert i vår abonnementsløsning for arbeidsplasser, kan du lese mer om Dropbox Business.

Gratis team er laget for Basic- og Plus-brukere som jobber sammen i samme bedrift eller på de samme prosjektene. Når du oppretter eller deltar i et gratis team, får du tilgang til:

Teammappen

Hver gratisteam får én teammappe til å organisere og administrere tilgangen til delt innhold.

Atskilt arbeidsrelatert og privat Dropbox

Teammedlemmene kan koble sammen en arbeidsrelatert og en privat Dropbox-konto, og gå frem og tilbake mellom disse to kontoene på en enkel måte. Begge kontoene er tilgjengelige på dropbox.com og på enhver tilkoblet datamaskin og mobil enhet.

Grupper

En gruppe er en forhåndsbestemt liste over medlemmer. Ved å opprette en gruppe kan du kan dele filer eller mapper med alle i denne listen med ett enkelt klikk, i stedet for å legge til kolleger én etter én.

Delingskontroll

Teammedlemmer kan begrense tilgangen til delte mapper og koblinger til kun teammedlemmer.

Avsnitt i denne artikkelen:

Hvordan oppretter jeg et gratis team?

Hvis du bruker en Dropbox-konto med en privat e-postadresse:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Team-fanen i sidestolpen til venstre.
  3. Du vil bli bedt om å oppgi en arbeidsrelatert e-postadresse, hvis du har en.
  4. Hvis du ikke har en arbeidsrelatert e-postadresse, eller med andre ord bruker din personlige e-postadresse til arbeidsrelaterte ting, klikker du for å opprette et team nå.
  5. Skriv inn bedriftens eller organisasjonens navn.
  6. Inviter nye medlemmer til å bli med i teamet.
  7. Klikk på Opprett team.

Hvis du opprettet Dropbox-kontoen med en arbeidsrelatert e-postadresse:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Team-fanen i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Opprett gratis team.
  4. Skriv inn bedriftens eller organisasjonens navn.
  5. Inviter nye medlemmer til å bli med i teamet.
  6. Klikk på Opprett team.

Hvem er administrator for teamet?

Som standard er det personen som opprettet teamet, som er administrator. Denne opprinnelige administratoren kan deretter gjøre andre teammedlemmer til administrator. Administratorer har lov til å gjøre følgende:

• Oppgradere teamet til Dropbox Business
  • Slette teamet
  • Endre innstillingene for teamet (for eksempel teamets navn, innstillingene for innsikt og Dropbox Paper)
  • Fjerne inviterte og nåværende teammedlemmer
  • Gjøre andre medlemmer til administrator
  • Fjerne andre administratorer fra teamet
  • Fjerne medlemmer fra grupper, slette grupper og invitere medlemmer til grupper

Hvem eier dataene mine når jeg blir med i et team?

Når du oppretter eller blir med i et team, vil alle udelte filer forbli private, med mindre du deler dem. Du beholder også fullt eierskap over dataene og kontoen din.

Obs!

• Hvis en teamadministrator oppgraderer teamet til Dropbox Business, vil administratoren ha full administrativ kontroll over kontoen din.
  • Hvis det var du som opprettet teamet, er det deg som er standardadministrator: Ingen andre medlemmer kan oppgradere teamet til Business, så fremt du ikke gjør dem til administrator.

Hvordan legger jeg til medlemmer i et team?

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Team-fanen i sidestolpen til venstre.
  3. Velg Medlemmer-fanen.
  4. Klikk på Inviter medlemmer.
  5. Skriv inn e-postadressene til de kollegene du vil skal bli med i teamet, og klikk på Inviter til teamet.

Hvordan fjerner jeg medlemmer fra et gratis team?

Bare administratoren for et team kan fjerne teammedlemmer (administratoren er den personen som opprettet teamet). Slik gjør du hvis du er administrator for et team og ønsker å fjerne medlemmer:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Team-fanen i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på X ved siden av navnet til teammedlemmet du vil fjerne.

Hvordan endrer jeg navnet på et gratis team?

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Team-fanen i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Endre navn ved siden av teamnavnet øverst på siden.

Hvordan blir jeg med i et gratis team som noen andre har opprettet?

Du kan søke etter et team, og bli med hvis det finnes et team, ved å bruke domenenavnet til e-postadressen som er forbundet med Dropbox-kontoen din. Dette kan være et Dropbox Business- team eller et gratis team. Slik blir du med i et team hvis det allerede finnes på ditt domene:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Team-fanen i sidestolpen til venstre.
  3. Klikk på Bli med i teamet.

Hvordan forlater jeg et gratis team?

Når du forlater et team, mister du tilgang til teammappen og eventuelle grupper du var med i. Arbeidsfilene blir også flyttet til den private Dropboxen. Slik forlater du et team:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Team i venstre sidestolpe.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Klikk på Slett team.

Hvordan bytter jeg e-postadressen til jobbkontoen og den private kontoen min?

1. Logg deg på dropbox.com og endre e-postadressen som er forbundet med den private kontoen fra e-post A til plassholderen, e-post C.
  2. Klikk på navnet ditt øverst til høyre på siden, klikk på Innstillinger, og klikk deretter på Konto-fanen.
  3. Endre den arbeidsrelaterte e-postadressen fra e-post B til e-post A, igjen ved å klikke på Innstillinger og deretter på Konto-fanen.
  4. Når disse endringene er gjort, kan du endre den private e-postadressen fra e-post C til e-post B ved å følge instruksjonene i det første trinnet ovenfor.

Hva skjer hvis et medlem av et gratis team overskrider sin individuelle lagringskvote?

Når et medlem av et team overskrider sin individuelle lagringskvote, slutter delte mapper og filer å synkronisere kun for det teammedlemmet. Ingen filer slettes, og synkronisering vil gjenopptas når teammedlemmet er under kvoten igjen. Ett enkelt teammedlem som overskrider kvoten, påvirker ikke noen andre medlemmer av et team.

Finn ut mer om hva du kan gjøre hvis du overskrider lagringskvoten.

Jeg forlot et gratis team og nå har jeg ikke tilgang til en delt mappe – hva skjedde?

Når du forlater et team, mister du tilgangen til bedriftens teammappe. For å gjenvinne tilgang til innholdet i denne mappen, kan du bli med i teamet på nytt.

Hvis mappen du har mistet tilgang til ikke er en teammappe, hadde den mappen sannsynligvis delingstillatelser som begrenset tilgangen. Ved å forlate teamet, mistet du også tilgang til denne delte mappen. For å gjenvinne tilgang kan du enten bli med i teamet på nytt, eller be eieren av den delte mappen om å oppdatere mappetillatelsene slik at de åpner for samarbeidspartnere som ikke er med i teamet.

Kan jeg tjene bonusplass for vervinger som det gratis teamet har sendt?

Du får ikke vervebonuser på den arbeidsrelaterte teamkontoen. Hvis du ønsker å bruke denne bonusen til din private konto, kan du ta kontakt med kundestøtte hos Dropbox.

Hva er forskjellen på et gratis team og Dropbox Business?

Et team er et godt utgangspunkt for å organisere bedriftsfiler og samarbeide om prosjekter med kollegaer. Når teamet vokser, vil også antall filer, mapper og delte elementer vokse. Det er sannsynlig at minst ett medlem av teamet vil støte på lagringsbegrensninger.

Med Dropbox Business får teamet ditt den ekstra plassen det trenger, slik at prosjekter stadig drives fremover.

Dropbox Business har også andre verktøy som holder data trygt og sikkert – en pakke med administratorfunksjoner som gir deg innsyn i konto- og medlemsaktivitet, og kontroll over deling. Med Dropbox Business vil bedriften eie dataene i arbeidsrelaterte kontoer, slik at bedriftsfiler alltid forblir i de rette hendene.

Hvordan oppgraderer jeg det gratis teamet til Dropbox Business?

Teamadministratorer kan oppgradere et team til Dropbox Business:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Oppgrader til Dropbox Business øverst på siden.
  3. Klikk på Kjøp eller klikk på Start en gratis prøveperiode.

Obs!

• Når en oppgradering gjennomføres, vil alle administratorer av teamet bli teamadministratorer for den nye Dropbox Business-kontoen. Er du ikke sikker på hvem på teamet som er administrator? Gå til Team-siden og se på statusen til hvert teammedlem for å se om vedkommende er administrator.

Hva skjer hvis jeg oppgraderer det gratis teamet til en prøveperiode med Dropbox Business og deretter bestemmer meg for å avbryte den prøveperioden?

Hvis du avbryter en Dropbox Business-prøveperiode, får du ikke lenger den ekstra plassen som følger med den. Du vil også miste tilgangen til andre funksjoner som er eksklusive for Dropbox Business. Dette inkluderer teammappeverktøyet, som brukes til å administrere medlemskap i teammapper. Teammappeverktøyet lar deg endre gruppene som en teammappe er delt med.

Etter at du avbestiller, vil gruppene og delingsforbindelsene dine forbli.