Administrer invitasjoner for Dropbox-teamkontoen din

Oppdatert Dec 18, 2023

Enkelte typer administratorer kan bruke administratorverktøyet til å administrere invitasjoner og medlemsinnstillinger. Finn ut mer om administratortillatelser.

Finn ut hvordan du inviterer noen til teamkontoen din i stedet.

Administrere medlemsinnstillinger

Slik administrerer du hvem som kan sende invitasjoner, og hvordan noen kan bli med i teamet ditt:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger.
  4. Rull ned og klikk på Medlemskap.
  5. Slå innstillingen du vil endre, av eller på.
highlight icon

Obs! Ulike typer kontoer har forskjellige innstillinger tilgjengelig.

• Hvis du slår på Medlemmer kan invitere noen til teamet, kan teammedlemmer invitere andre. Du kan velge om alle medlemmer eller bare godkjente medlemmer kan invitere noen. Du kan også velge om disse medlemmene kan invitere hvem som helst eller kun brukere som har en e-postadresse på organisasjonens domene. Når et medlem inviterer noen, får du et e-postvarsel. Denne innstillingen påvirker kun medlemmer og ikke andre administratorer.
  • Kolleger kan be om å bli med i teamet ditt: Hvis denne innstillingene er på, kan brukere på organisasjonens domene og samarbeidspartner utenfor teamet ditt oppdage teamet ditt og be om å bli med. De kan gjøre dette fra flere steder, inkludert dropbox.com/team. Noen team ser også en avmerkingsboks under denne innstillingen. Hvis du merker av i boksen, kan brukere på organisasjonens domene automatisk bli med uten godkjenning.
  • Teammedlemmer kan foreslå å invitere andre kollegaer: Denne innstillingen er på som standard. Du kan se en liste over invitasjonsforslag på siden Medlemmer på vent. For å komme til denne siden fra Medlemmer-fanen, klikker du Administrer ved siden av [x] medlemmer venter. Teammedlemmers forslag vises under Invitasjonsforespørsler fra nåværende medlemmer. Når en administrator godkjenner et forslag, sendes en invitasjon til den foreslåtte personens e-post.
  • Hvis Gi meg beskjed når inviterte personer blir med i teamet er slått på, får du en e-post når noen godtar en invitasjon til å bli med i teamet ditt. Alle administratorer som har tillatelse til å invitere andre til teamet, får også dette e-postvarselet. Hvis innstillingen er slått av, får ingen administratorer en e-post når noen godtar en invitasjon til å bli med i teamet.
  • Hvis påminnelser om forespørsler om å bli med i teamet er på, får du en e-postpåminnelse for forespørsler om å bli med i teamet som har vært på vent i over to dager.

1. Klikk på Lagre.

Administrere invitasjoner på vent

Invitasjoner til å bli med i Dropbox-teamkontoen som ikke er godtatt, er ventende. Du får en e-post når medlemmet godtar invitasjonen, men du kan legge til ventende medlemmer i delte mapper og grupper selv om de ikke har godtatt.

Du kan sende invitasjoner på nytt til ventende medlemmer for å minne dem på å bli med i teamet ditt. Du kan også avbryte invitasjoner som ikke er godtatt.

Slik sender du en invitasjon på nytt til et ventende medlem:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Administrer i boksen med tittelen [x] medlemmer venter.
  5. Under Invitert, men ikke blitt med, klikk på Send påminnelse ved siden av brukeren du ønsker å sende en påminnelse til.
highlight icon

Merk: Hvis det står Ikke gyldig ved siden av brukerens navn, betyr dette at e-postadressen til vedkommende kanskje har blitt endret etter at du sendte invitasjonen. Send invitasjonen til den nye e-postadressen i stedet.

En ny invitasjon sendes til vedkommendes e-postadresse.

Slik sender du en invitasjon på nytt til alle ventende medlemmer:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innsikt.
  4. I boksen Brukte lisenser klikker du på Send invitasjoner på nytt under Invitasjoner på vent.
  5. I vinduet som vises, skriver du en melding og klikker på Send invitasjoner.

Invitasjonene sendes på nytt til e-postadressene til alle de ventende medlemmene.

Slik avbryter du en invitasjon:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Administrer i boksen med tittelen [x] medlemmer venter.
  5. Klikk på «» (ellipse) ved siden av invitasjonen du vil avbryte.
  6. Klikk på Avbryt invitasjon.
highlight icon

Merknader

• Hvis du har lagt til filer i kontoen til et ventende medlem, eller du har lagt til det ventende medlemmet i delte mapper eller grupper, kan du overføre vedkommendes konto til et annet teammedlem før du avbryter invitasjonen.
  • Hvis brukeren allerede hadde en Dropbox-konto, påvirkes ikke vedkommendes eksisterende konto når du avbryter invitasjonen.
  • Du kan ikke sperre eller foreta en ekstern sletting av kontoen til et ventende medlem.

Slik legger du til tillatelser i en invitasjon:
  1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Administrer i boksen med tittelen [x] medlemmer på vent.
  5. Klikk på «» (ellipse) ved siden av invitasjonen du vil legge til tillatelser i.
  6. Klikk på Legg til administratortillatelser.
  7. Klikk på nytt for å bekrefte.

Sende invitasjoner eller avvise forespørsler om å bli medlem

Slik sender du invitasjoner manuelt eller avviser forespørsler om å bli med i teamet ditt:

1. Logg på dropbox.com med administratorpåloggingen din.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Medlemmer.
  4. Klikk på Administrer i boksen med tittelen [x] medlemmer på vent.
  5. Under Forespørsler om å bli medlem, klikker du på Send invitasjon eller Avvis ved siden av forespørslene du vil godkjenne eller avvise.