Hvordan administrere teammapper

Oppdatert Jan 22, 2024

Med teammapper kan administratorer administrere teamfiler og mapper. Du kan dele teammapper med hele Dropbox-teamet ditt eller med spesifikke grupper.

Hvis du vil administrere teammappene dine, eller du har problemer med teammappene dine, er det bare å lese videre for bestemte instruksjoner for dette.

Bruker du ikke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox gjør administrering av filtillatelser enkelt.

Endre navn på en teammappe

I en Dropbox-teamkonto kan administratorer gi teammapper nytt navn i teammappeverktøyet:

1. Logg på dropbox.com som administrator.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
highlight icon

Obs! Når en administrator endrer navn på en teammappe, endres navnet for alle medlemmene.

Jeg vil endre navn på en teammappe, men jeg er ikke administrator

Bare administratorer for en Dropbox-teamkonto kan opprette, endre navn på eller slette en teammappe.

Flytte teammappen

Teammapper kan ikke flyttes til et nytt sted i Dropbox, og de kan heller ikke være «nestet» i en annen mappe.

Slik kan du administrere tilgangen til, arkivere og permanent slette en teammappe

Kun administratorer for Dropbox-teamkontoer kan administrere tilgangen til en teammappe:

1. Logg på dropbox.com som administrator med tilhørende brukernavn og -passord.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innhold.
  4. Klikk «» (ellipse) ved siden av teammappenavnet.
  5. Klikk på Del med Dropbox for å administrere tilgang og tillatelser.
  6. Herfra kan du legge til grupper ved siden av Legg til grupper, eller du kan endre gruppens tillatelser. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av bruker- eller gruppenavnet for å endre tillatelser. Herfra kan du fjerne tilgang eller gi tilgang til å redigere eller kun vise.
highlight icon

Viktige merknader:

• Arkivere: En arkivert teammappe er fortsatt tilgjengelig for administratorer via teammappeverktøyet. Arkiverte teammapper er ikke tilgjengelige for teammedlemmene.
  • Fjerne: Hvis du fjerner en bruker eller gruppes tilgang til en teammappe, betyr dette i realiteten at delingen av mappen oppheves.
  • Slette permanent: Hvis du sletter en teammappe permanent, kan den ikke gjenopprettes, selv ikke av kundestøtten hos Dropbox.

Hvis du er et teammedlem og vil fjerne en teammappe for å spare plass på datamaskinen din, bør du vurdere å bruke en nettbasert mappe i stedet.

Flytte en mappe ut av teammappen

Hvis du må flytte en mappe ut av en teammappe, kan en administrator flytte mappen på dropbox.com. Hvis du ikke er administrator, må du kontakte administratoren din for å få hjelp.

Fytte en delt mappe inn i en teammappe

Teammedlemmer og administratorer kan flytte en delt mappe inn i teamområdet så lenge følgende krav er oppfylt:

1. Mappen eies av noen på samme team som brukeren som flytter den inn i teamområdet.
  2. Brukeren har redigeringstilgang til mappen som forsøkes flyttet. Slik sjekker du dette:
    • Klikk Del med Dropbox fra rullegardinmenyen til høyre for mappen.
    • Se om brukeren har redigeringstilgang til høyre for vedkommendes navn eller gruppe.
  3. Administrer tilgangsinnstillinger er satt til Mapper-medlemmer. Slik sjekker du dette:
    • Klikk Del med Dropbox fra rullegardinmenyen til høyre for mappen.
    • Klikk på Mappeinnstillinger.
    • Se om Mappe-medlemmer vises i rullegardinlisten ved siden av Administrer tilgang.

Du kan ikke flytte en mappe hvis:

• Du prøver å flytte mappen til et sted utenfor teamområdet.
  • Du har ikke redigeringstilgang til mappen du prøver å flytte mappen inn i.

Jeg prøver å flytte en delt mappe inn i en annen delt mappe

Du kan ikke flytte en delt mappe inn i en annen delt mappe. Dette kalles «nesting», og vil ødelegge delt mappe-funksjonaliteten.

Teammedlemmer som har et teamabonnement kan imidlertid flytte en delt mappe til en teammappe.