Smart synkronisering

Denne artikkelen omhandler en funksjon som kun er tilgjengelig via tidlig tilgang for Dropbox Business-team. Hvis du vil bruke denne funksjonen, kan du aktivere den og komme i gang.

Hva betyr det at et Dropbox-produkt er i «alfa» eller «beta»?

Smart synkronisering er en Dropbox-funksjon du kan bruke til å spare plass på harddisken. Få tilgang til hver eneste fil og mappe i Dropbox-kontoen fra datamaskinen, men bruk svært lite plass på harddisken. Smart synkronisering er tilgjengelig for medlemmer av Dropbox Business-team. Med smart synkronisering kan du:

• Velge om individuelle filer eller mapper kun skal være tilgjengelig på nett eller lokalt på datamaskinen
  • Velge en standard synkroniseringsinnstilling for nye filer og mapper som er delt med deg

Med smart synkronisering vil innhold på datamaskinen være tilgjengelig som kun på nett, lokalt eller i mapper med blandede tilstander.

Ikon for innhold kun på nett

Innhold kun på nett

Innhold kun på nett vises i den lokale Dropbox-mappen din, men tar ikke opp like mye plass som filen ville gjort. I filutforskeren kan du se filen, men innholdet lastes ikke ned i sin helhet før du trenger filen. Det er kun informasjon om filen, for eksempel filnavn, plassering og datoen filen ble oppdatert, som lastes ned.

Ikon for lokalt innhold

Lokalt innhold

Lokalt innhold lastes ned og lagres på harddisken til datamaskinen din. Du kan redigere disse filene direkte fra programmer på datamaskinen din.

Ikon for mappe med blandet tilstand

Mappe med blandet tilstand

Mapper med blandet tilstand inneholder både lokalt innhold og innhold som kun er på nett.

Kom i gang med smart synkronisering

Når du begynner å bruke smart synkronisering:

• ingen endringer i filer som allerede ligger i Dropbox-mappen på datamaskinen
  • nytt innhold er automatisk kun på nett, med mindre du eller teamadministratoren velger noe annet

Obs! Hvis du ønsker å bruke smart synkronisering, må du installere Dropbox-skrivebordsprogrammet på datamaskinen.

Vis instruksjoner for:

Macintosh

Hvordan kan jeg gjøre innhold til «kun på nett»?

1. Åpne den arbeidsrelaterte Dropbox-mappen på datamaskinen.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen.
    2. Klikk på mappe-ikonet.
    3. Velg Åpne [teamnavn]-mappen.
  2. Finn innhold du ønsker å gjøre til «kun på nett».
  3. Ctrl- eller høyreklikk på filen eller mappen.
  4. Velg Smart synkronisering.
  5. Velg Kun på nett.

Gjør innhold til «kun på nett»

Hvordan synkroniserer jeg innhold som er «kun på nett» til datamaskinene?

Du kan åpne en fil som vanlig via programmet eller Finder. Dropbox laster ned hele filen til datamaskinen.

Hvis du vil synkronisere en fil eller mappe uten å åpne den umiddelbart, kan du gjøre den lokal:

1. Åpne den arbeidsrelaterte Dropbox-mappen på datamaskinen.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen.
    2. Klikk på mappe-ikonet.
    3. Velg Åpne [teamnavn]-mappen.
  2. Finn innhold du ønsker å gjøre til «kun på nett».
  3. Ctrl- eller høyreklikk på filen eller mappen.
  4. Velg Smart synkronisering.
  5. Velg Lokalt.

Hvordan kan jeg velge en standardinnstilling for nytt innhold?

1. Klikk på Dropbox-ikonet fra menylinjen.
  2. Klikk på tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Klikk på Konto-fanen.
  4. Velg den arbeidsrelaterte Dropbox-kontoen din.
  5. Endre valget for smart synkronisering-standarden:
    • Administrator-standard: Standardinnstillingen valgt av teamets administrator.
    • Lokalt: Alt nytt innhold lastes ned til datamaskinen.
    • Kun på nett: Last ned filer til datamaskinen manuelt når du trenger dem.

Windows

Hvordan kan jeg gjøre innhold til «kun på nett»?

1. Åpne den arbeidsrelaterte Dropbox-mappen på datamaskinen.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet.
    2. Klikk på mappe-ikonet.
    3. Velg Åpne [teamnavn]-mappen.
  2. Finn innhold du ønsker å gjøre til «kun på nett».
  3. Høyreklikk på filen eller mappen.
  4. Velg Smart synkronisering.
  5. Velg Kun på nett.

Gjør innhold til «kun på nett»

Hvordan synkroniserer jeg innhold som er «kun på nett» til datamaskinene?

Du kan åpne en fil som vanlig via programmet eller Windows Explorer. Dropbox laster ned hele filen til datamaskinen.

Hvis du vil synkronisere en fil eller mappe uten å åpne den umiddelbart, kan du gjøre den lokal:

1. Åpne den arbeidsrelaterte Dropbox-mappen på datamaskinen.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet.
    2. Klikk på mappe-ikonet.
    3. Velg Åpne [teamnavn]-mappen.
  2. Finn innhold du ønsker å gjøre til «kun på nett».
  3. Høyreklikk på filen eller mappen.
  4. Velg Smart synkronisering.
  5. Velg Lokalt.

Hvordan kan jeg velge en standardinnstilling for nytt innhold?

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet.
  2. Klikk på tannhjulikonet og velg Innstillinger... fra menyen.
  3. Klikk på Konto-fanen.
  4. Velg den arbeidsrelaterte Dropbox-kontoen din.
  5. Endre valget for smart synkronisering-standarden:
    • Administrator-standard: Standardinnstillingen valgt av teamets administrator.
    • Lokalt: Alt nytt innhold lastes ned til datamaskinen.
    • Kun på nett: Last ned filer til datamaskinen manuelt når du trenger dem.

Vanlige spørsmål

Hva er systemkravene for smart synkronisering?

Smart synkronisering fungerer på Microsoft Windows Vista og nyere, og på Mac OSX 10.9 og nyere.

Jeg har mapper som synkroniseres selektivt – hvordan kan jeg gjøre mitt selektivt synkroniserte innhold til «kun på nett»?

Følg trinnene for å endre innstillingene for selektiv synkronisering for mappene dine. Når mappene ikke lenger synkroniseres selektivt, vil de automatisk bli til «kun på nett»-mapper.

Hvis jeg endrer en fil til «kun på nett», vil filen slettes fra Dropboxen?

Nei, filen slettes ikke hvis den gjøres til «kun på nett». Når du gjør en fil til «kun på nett», vil innholdet i filen slettes fra datamaskinen, men hele filen vil fortsatt være tilgjengelig på kontoen din på nett og på andre enheter.

Bruker «kun på nett»-filer plass på den lokale harddisken?

Filer som er kun på nett bruker bare litt plass på harddisken til å lagre informasjon om filen, f.eks. navn og størrelse. Dette bruker mindre plass enn hele filen.

Kan jeg få tilgang til innhold som er kun på nett når jeg ikke er tilkoblet Internett?

Nei, innhold som er kun på nett er ikke er lagret lokalt på datamaskinen. Koble til Internett for å få tilgang til innhold som er kun på nett.

Kan jeg flytte filer som kun er på nett innenfor Dropbox-mappen min?

Ja, du kan flytte innhold som er kun på nett innenfor Dropbox-mappen på enheten din, og endringer blir synkronisert med de andre enhetene dine. Hvis du flytter innhold som er kun på nett utenfor den lokale Dropbox-mappen, vil innholdet lastes ned til den plasseringen.

Hva skjer hvis jeg sletter en fil som er kun på nett, eller flytter den til papirkurven?

Alle handlinger som utføres på en fil som kun er på nett, synkroniseres til Dropbox-kontoen din og til alle andre som deler denne filen. Siden filen ikke er lagret på datamaskinen, vil ikke filens innhold være tilgjengelig i papirkurven. Du kan gjenopprette slettede filer fra Dropbox-kontoen på nett.

Finn ut mer om gjenoppretting av filer.

Kan jeg bruke søk på skrivebordet for å finne filer eller innhold som kun er på nett?

Du kan bruke søk på skrivebordet til å finne filer og mapper som kun er på nett, ved navn. Filer som kun er på nett inneholder imidlertid ikke hele innholdet i filen, så søkene på skrivebordet kan ikke søke i filinnhold.

Kan jeg ha ulike innstillinger for smart synkronisering på ulike enheter?

Ja, innstillingene for smart synkronisering er unike for hver enhet du kobler til Dropbox-kontoen.

Kan jeg ha lokale filer i en mappe som kun er på nett?

Ja, hvis en mappe er kun på nett, kan du laste ned enkeltfiler som er inne i mappen.

Kan jeg fjerne innhold fra enheten fullstendig, uten å fjerne det fra Dropboxen?

Ja, hvis du ikke vil at filene skal vises på enheten din, kan du bruke selektiv synkronisering. Med selektiv synkronisering kan du velge hvilke filer som dukker opp i skrivebordsprogrammet, og hvilke som kun er tilgjengelige på nett.

Kan jeg bruke smart synkronisering på den private kontoen?

Smart synkronisering er tilgjengelig for brukere som har Dropbox Business med tidlig tilgang. Det er ikke tilgjengelig for individuelle kontoer enda. Hvis du har knyttet sammen den private og arbeidsrelaterte kontoen, vil ikke smart synkronisering være tilgjengelig for private filer og mapper.

Er jeg nødt til å installere en driver for å aktivere smart synkronisering?

Ja, smart synkronisering krever at en driver aktiveres, også kjent som en kernel-utvidelse på Mac, for å kunne integreres med operativsystemets filsystem.

Mac- og Windows-datamaskiner bruker vanligvis drivere for å samhandle med eksterne enheter som mus og skrivere. Driveren vår gjør det mulig for Dropbox-klienten å synkronisere filer på filsystemet når du åpner dem (for innhold som kun er på nett). Vi utviklet denne driveren på en slik måte at den bare inneholder integreringen som er nødvendig for å drive smart synkronisering. Den kommuniserer bare med filer som ligger på Dropbox-lagringsplassen din.

Driveren blir aktivert når teamet velger å aktivere smart synkronisering.

• Obs! På Windows-maskiner kan det hende du ser en fil med navnet «DbxSvc.exe». Hvis du velger smart synkronisering, vil denne filen installere driverne for deg.

Smart synkronisering i tidlig tilgang er valgfritt. Driveren blir ikke installert hvis du velger å ikke benytte deg av tidlig tilgang for smart synkronisering. Hvis et av medlemmene dine ønsker å melde seg ut av tidlig tilgang for smart synkronisering, kan de gjøre det fra kontoinnstillingene.