Hvordan aktivere Single Sign-On for teamet ditt

Oppdatert Jan 16, 2024

Hvis du er administrator for et Dropbox-team med Advanced eller Enterprise, kan du aktivere Single Sign-On (SSO) for teamet ditt. Med Single Sign-On kan teammedlemmer få tilgang til Dropbox ved å logge seg på en sentral identitetsleverandør. Dette betyr at teamet kan få tilgang til Dropbox uten å måtte huske på enda et passord.

Hvordan aktivere Single Sign-On

1. Gå til identitetsleverandørens nettsted og følg instruksjonene for å konfigurere Single Sign-On.
  2. Last ned en kopi av X.509-sertifikatet og noter påloggingsadressen – du trenger den i trinn 8.
  3. Logg på Dropbox med administratorlegitimasjonen din.
  4. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen.
  5. Klikk på Innstillinger i sidestolpen.
  6. Under Godkjenning klikker du på Single Sign-On.
  7. Bytt Single sign-on-innstillingen fra Av til enten Valgfritt eller Obligatorisk.
    • Hvis du velger Obligatorisk, må teammedlemmer logge på Dropbox med SSO, og Dropbox-passordene deres vil ikke lenger fungere. Teamadministratorer kan imidlertid fortsatt bruke eget administratorbrukernavn og -passord for Dropbox til å logge på.
    • Hvis du valgte Valgfritt, kan teamet logge seg på Dropbox ved hjelp av SSO eller Dropbox-passordene sine.
  8. Klikk på Legg til URL-adresse for pålogging og skriv inn URL-adressen du skrev ned i trinn 2.
    • Valgfritt: Du kan klikke på Legg til URL-adresse for avlogging for å legge til en URL-adresse for avlogging.
  9. Klikk på Last opp sertifikat for å laste opp X.509-sertifikatets .pem-fil du lastet ned tidligere.
  10. Klikk på Bruk endringer.
  11. Varsle teamet ditt.
    • Hvis du velger å kreve Single Sign-On, varsler Dropbox teammedlemmer via e-post.
    • Hvis du gjorde Single Sign-On valgfritt, må du varsle teamet på egen hånd.

Når du slår på Single Sign-On, kan du dele disse instruksjonene med resten av teamet.

Alle enheter som for tiden er koblet til Dropbox-kontoer, vil fortsette å fungere. Administratorer vil ikke kunne tilbakestille passord via Dropbox eller kreve to-trinns verifisering, ettersom passord nå blir kontrollert av identitetsleverandøren.

Hvordan finne ditt teams tilpassede URL-adresse for pålogging med SSO

Hvis teammedlemmer allerede har logget seg inn på identitetsleverandøren din, kan de gå direkte til Dropbox-kontoen sin med den tilpassede koblingen. For å finne teamets tilpassede URL-adresse for pålogging med SSO:

1. Logg på Dropbox med administratorlegitimasjonen din.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger
  4. Klikk på Single Sign-On.
  5. I delen påloggings-URL for SSO, klikker du på Kopier kobling.

Ser du en SAML-deklarasjonsfeil når du logger på?

Finn ut hvordan du løser feilmeldingen: «Kunne ikke bekrefte SAML-deklarasjonen».