Single sign-on (SSO) for Dropbox Business-administratorer

Denne artikkelen omhandler en funksjon som kun er tilgjengelig for Dropbox Business-team på et Advanced- eller Enterprise-abonnement.

Finn ut mer ut om de nye Dropbox Business-abonnementene.

Hvis du er administrator for et Dropbox Business-team på et Advanced- eller Enterprise-abonnement, kan du la teammedlemmer få tilgang til Dropbox ved å logge seg på en sentral identitetsleverandør.

Hvis du er administrator for et team på et Advanced- eller Enterprise-abonnement, kan du slå på Single Sign-On (SSO) slik at teamet kan få tilgang til Dropbox uten å måtte huske enda et passord.

Obs! To-trinns verifisering for Dropbox vil deaktiveres når Single Sign-On er i bruk.

Hvordan slå på Single Sign-On

1. Gå til identitetsleverandørens nettsted og følg instruksjonene for å konfigurere Single Sign-On.
  2. Last ned en kopi av X.509-sertifikatet og noter påloggingsadressen som skal brukes i trinn 8.
  3. Logg på Dropbox med administratorkontoen.
  4. Klikk på Administratorverktøy i sidestolpen.
  5. Klikk på Innstillinger i sidestolpen.
  6. Under Godkjenningsinnstillinger klikker du på Single Sign-On.
  7. Velg om du vil gjøre Single Sign-On valgfritt eller obligatorisk.
  8. Klikk på Legg til URL-adresse for pålogging og skriv inn URL-adressen du fikk tidligere fra identitetsleverandøren.
  9. Valgfritt: Du kan klikke på Legg til URL-adresse for avlogging for å legge til en URL-adresse for avlogging.
  10. Klikk på Last opp sertifikat for å laste opp X.509-sertifikatets .pem-fil du lastet ned tidligere.
  11. Klikk på Bruk endringer.
  12. Hvis du velger å kreve Single Sign-On, vil Dropbox varsle teammedlemmer via e-post.
  13. Hvis du gjorde Single Sign-On valgfritt, må du varsle teamet på egen hånd.

Her er instruksjoner for resten av teamet når du slår på Single Sign-On

Hva nå?

Alle enheter som for tiden er koblet til Dropbox-kontoer, vil fortsette å fungere som normalt. Administratorer vil ikke kunne tilbakestille passord via Dropbox ettersom passord nå blir kontrollert av identitetsleverandøren.

Hvis du valgte å gjøre SSO valgfritt, kan teamet logge seg på Dropbox ved hjelp av SSO eller Dropbox-passordene sine.

Hvis du valgte å gjøre SSO påkrevd, må teamet ditt logge på Dropbox med SSO – Dropbox-passordene deres vil ikke fungere.

Teamet kan også logge seg på direkte på Dropbox-kontoen ved å klikke på den egendefinerte URL-adressen for Dropbox. Slik finner du nettadressen din:

1. Logg på dropbox.com.
  2. Klikk på Administratorverktøy.
  3. Klikk på Innstillinger
  4. Klikk på Single Sign-On.
  5. I delen påloggings-URL for SSO, klikker du på Kopier kobling.

Ser du en SAML-deklarasjonsfeil når du logger på?

Finn ut hvordan du løser feilmeldingen: «Kunne ikke bekrefte SAML-deklarasjonen».