How to run an advanced reinstall

Før en avansert ominstallering kjøres

• Lagre og avslutt alle programmer som bruker filer i Dropbox-mappen.
  • Hvis du bruker selektiv synkronisering, må du være oppmerksom på innstillingene du brukte.
    • If you're on a headless version of Dropbox, access the list of selective sync folders by running "dropbox exclude list." Learn how.
  • Hvis Dropbox ikke ligger på standardplasseringen, merk deg hvor den er plassert.

Click the menu below, and select the operating system you use.

Linux

Det kan hende du har Dropbox-filer på to ulike steder, avhengig av distribusjonen av operativsystemet ditt og pakken du brukte under installasjonen. Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for begge tilfeller, så det kan hende noen av kommandoene resulterer i feil.

1. Åpne terminal-programmet.
  2. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i terminalvinduet. Trykk på Enter etter hver enkelt.
    • Ikke skriv inn kommandoer for hånd.
    • Du vil kanskje bli bedt om å oppgi datamaskinens passord (ikke Dropbox-passordet) etter kommandoene. Passordfeltet i terminalvinduet vil forbli tomt mens du skriver inn passordet. Etter at du har skrevet det inn, trykker du på Enter-tasten.
    • Du vil se at disse instruksjonene fullføres på normal måte når den første tekstlinjen (kalt ledetekst) vises.
    • Viktig: I kommandoen nedenfor går vi ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har plassert Dropbox-mappen på en egendefinert plassering, erstatter du alle tilfeller av ~/Dropbox med hele plasseringen til Dropbox-mappen i anførselstegn. For eksempel, hvis du har Dropbox-mappen i banen /Volumes/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende kommandolinjer med /Volumes/AnnetSted/Dropbox.
    • Når terminalvinduet dukker opp igjen etter en kommando, vil instruksjonen for den forespurte oppgaven være fullført, og terminalen er nå klar for neste kommando. Hvis du ikke har fått svar fra noen av kommandoene etter en time, kan du forsøke å starte datamaskinen på nytt og prøve disse trinnene på nytt.
  3. dropbox stop
    dropbox status  # Burde melde "not running"
    rm -rf ~/.dropbox-dist
    rm -rf /var/lib/dropbox
    rm -rf ~/.dropbox*
    sudo apt-get remove nautilus-dropbox
    sudo apt-get remove dropbox
    rm /etc/apt/source.d/dropbox
    sudo chown "$USER" "$HOME"
    sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox
    sudo chattr -R -i ~/Dropbox
    sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox

Filene i Dropbox-mappen vil ikke slettes selv om du sletter noen av disse mappene.

4. Start datamaskinen på nytt.

Ved installasjon på en støttet Linux-distribusjon med grafisk brukergrensesnitt:

1. Få tak i riktig pakke for operativsystemet og arkitekturen du har. Last ned nå.
  2. Gå til mappen der du lastet ned installasjonsfilen, og dobbeltklikk på den.
  3. Bruk de samme innstillingene for Selektiv synkronisering som du hadde før ominstalleringen.
  4. Velg Dropbox-mappens plassering, hvis den ikke ligger på standardplasseringen.
    • Viktig: Denne prosessen fjerner tidligere innstillinger og konfigurasjoner, så hvis du ønsker å unngå å laste ned innhold i Dropboxen din på nytt, må du velge banen der du vil at Dropbox skal synkronisere til, manuelt. Hvis du ikke gjør dette, oppretter du en ny Dropbox-mappe og begynner nedlasting av innholdet ditt på nytt.
  5. For å velge den samme Dropbox-mappen som før på lagringsstasjonen din, klikker du på Avanserte innstillinger etter at du har valgt hvilke mapper som skal synkroniseres.

Ved installasjon på en støttet Linux-distribusjon uten grafisk brukergrensesnitt:

1. Angi følgende kommando i terminalvinduet:
    • Hvis du har en 32-biters datamaskin:
    • cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86" | tar xzf -

Bla til høyre for å se flere kommandoer for terminalen
    • Hvis du har en 64-biters datamaskin:
    • cd ~ && wget -O - "https://www.dropbox.com/download?plat=lnx.x86_64" | tar xzf -

Bla til høyre for å se flere kommandoer for terminalen
  2. Kjør Dropbox-daemon fra den nylig opprettede .dropbox-dist -mappen:
  3. ~/.dropbox-dist/dropboxd

4. Når installeringen av Dropbox er fullført, logger du på og velger de innstillingene du hadde før ominstalleringen for listen over ekskluderte elementer.

Få mer informasjon om installasjon og CLI.

Mac

1. Avslutt Dropbox hvis det kjører.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
    2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  2. Avinstaller Dropbox.
    1. Åpne Finder og klikk på Programmer.
    2. Finn Dropbox-programmet og dra og slipp det til papirkurven. Du kan eventuelt høyreklikke på ikonet for Dropbox-programmet og velge Flytt til papirkurven.
  3. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.
  4. Slett de gjenværende Dropbox-systemmappene.
    1. Åpne Finder og klikk på Programmer.
    2. Åpne terminal-programmet.
    3. Kopier og lim inn de følgende linjene, én om gangen, i terminalvinduet. Trykk på Enter-tasten etter hver enkelt.

• Ikke skriv inn kommandoer for hånd.
      • Angi datamaskinens administratorpassord når du blir bedt om det (ikke Dropbox-passordet) og trykk på Enter-tasten.
      • Viktig: Vi går ut fra at Dropbox-mappen din ligger i standardbanen. Hvis du har lagt Dropbox-mappen i en annen, egendefinert bane, erstatter du alle ~/Dropbox med hele banen til Dropbox-mappen i anførselstegn. Hvis du f.eks. har Dropbox-mappen i banen /Volumes/AnnetSted/Dropbox, må du erstatte ~/Dropbox i følgende instruksjoner med «/Volumes/AnnetSted/Dropbox».
    4. sudo chown "$USER" "$HOME"
      sudo chown -R "$USER" ~/Dropbox
      sudo chmod -R u+rw ~/Dropbox
      sudo mv ~/.dropbox ~/.Trash/dropbox.old
      sudo chmod -N ~
      sudo mv /Library/DropboxHelperTools ~/DropboxHelperTools.old

Bla til høyre for å se flere kodesnutter

5. Få tak i den nyeste versjonen av Dropbox-skrivebordsprogrammet. Last ned nå.
  6. Gå til mappen der du lastet ned installasjonsfilen, og dobbeltklikk på den.
  7. Bruk de samme innstillingene for Selektiv synkronisering som du hadde før ominstalleringen.
  8. Velg Dropbox-mappens plassering, hvis den ikke ligger på standardplasseringen.
    • Viktig: Denne prosessen fjerner tidligere innstillinger og konfigurasjoner, så hvis du ønsker å unngå å laste ned innhold i Dropboxen din på nytt, må du velge banen der du vil at Dropbox skal synkronisere til, manuelt. Hvis du ikke gjør dette, oppretter du en ny Dropbox-mappe og begynner nedlasting av innholdet ditt på nytt.
    1. For å velge den samme Dropbox-mappen som før på lagringsstasjonen din, klikker du på Avanserte innstillinger etter at du har valgt hvilke mapper som skal synkroniseres.
    2. Then choose the parent folder of your already established Dropbox folder. For example, if you have your Dropbox folder in the path /Volumes/DifferentPlace/Dropbox, select the folder /Volumes/DifferentPlace/Dropbox.

Windows

1. Avslutt Dropbox hvis det kjører.
    1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemstatusfeltet.
    2. Klikk på tannhjul-ikonet og velg Avslutt Dropbox.
  2. Avinstaller Dropbox.
    1. Når du er på skrivebordet, klikker du på Start.
    2. If on Windows 7, select Control Panel. If on Windows 8 or 10, search and click Control Panel in the start menu.
    3. Click Uninstall a Program (7, 8, 10).
    4. Velg Dropbox fra listen over programmer og klikk på Avinstaller.
  3. Start datamaskinen på nytt når avinstalleringen er ferdig.
  4. Slett de gjenværende Dropbox-systemmappene (det er OK hvis du ikke finner en Dropbox-mappe på noen av de følgende stedene).
    1. Åpne filutforsker i Windows (ikke Internet Explorer).
    2. Skriv %LOCALAPPDATA% i adressefeltet og trykk på Enter-tasten.
    3. I det neste vinduet sletter du mappen som heter Dropbox. En anmodning om å oppgi datamaskinens administratorpassord (ikke Dropbox-passordet) dukker kanskje opp.
    4. Gjenta disse trinnene med følgende mapper. Filene i Dropbox-mappen vil ikke slettes selv om du sletter noen av disse mappene.
      • %APPDATA%
      • %PROGRAMFILES%
      • %PROGRAMFILES(x86)%
  5. Få tak i den nyeste versjonen av Dropbox-skrivebordsprogrammet. Last ned nå.
  6. Gå til mappen der du lastet ned installasjonsfilen, og dobbeltklikk på den. Ikke start installasjonsprogrammet ved å høyreklikke på filen og velge Kjør som administrator.
  7. Bruk de samme innstillingene for Selektiv synkronisering som du hadde før ominstalleringen.
  8. Velg Dropbox-mappens plassering, hvis den ikke ligger på standardplasseringen.
    • Viktig: Denne prosessen fjerner tidligere innstillinger og konfigurasjoner, så hvis du ønsker å unngå å laste ned innhold i Dropboxen din på nytt, må du velge plasseringen du vil at Dropbox skal synkronisere til, manuelt. Hvis du ikke velger en plassering manuelt, oppretter du en ny Dropbox-mappe og begynner nedlasting av innholdet på nytt.
    1. For å velge den samme Dropbox-mappen som før på lagringsstasjonen din, klikker du på Avanserte innstillinger etter at du har valgt hvilke mapper som skal synkroniseres.
    2. Deretter velger du den overordnede mappen til den allerede etablerte Dropbox-mappen. Hvis du f.eks. har Dropbox-mappen i banen D:\AnnenStasjon\Mappe\Dropbox, velger du mappen D:\AnnenStasjon\Mappe.

Etter at du har fullført ominstalleringen, kan det ta litt tid å indeksere filer på nytt og synkronisere endringer.

Changes made to files in your Dropbox folder while it was offline—on dropbox.com or other connected devices—will result in conflicted copies. Learn more about conflicted copies.

Denne prosessen fungerer bare når du tilknytter nøyaktig samme konto som tidligere var knyttet til denne datamaskinen. Hvis du vil, kan du i stedet finne ut hvordan du slår sammen kontoer.