Slik tømmer du hurtigbuffermappen i Dropbox

Oppdatert Dec 13, 2023

Dropbox-hurtigbufferen er en skjult mappe som heter «.dropbox.cache» som lagres i Dropbox-rotmappen.

Du vil ikke se denne mappen med mindre du har aktivert visning av skjulte filer og mapper i operativsystemet.

Hvis du har slettet et stort antall filer fra Dropboxen, men det ikke ser sånn ut på datamaskinens harddisk, kan det hende filene du slettet, er lagret i hurtigbuffermappen. Dropbox benytter en hurtigbuffer med filer for å øke effektiviteten og for å ha dem i nødstilfeller. Den brukes også som en oppsamlingsplass for nedlasting og opplasting av filer.

Har du ikke begynt å bruke Dropbox ennå? Se hvordan Dropbox kan hjelpe deg med å spare plass.

Hvordan tømmer jeg hurtigbuffermappen i Dropbox?

Hurtigbuffermappen blir automatisk tømt hver tredje dag. Hvis du må slette sensitive filer umiddelbart eller må rydde litt plass på harddisken, kan du manuelt tømme hurtigbufferen med fremgangsmåten nedenfor.

1. Åpne et nytt Windows Utforsker/Filutforsker-vindu ved å klikke på Start-menyen og deretter Min datamaskin / Min PC.
  2. Skriv inn eller kopier og lim følgende kode inn i plasseringslinjen øverst i vinduet, og trykk på Enter:

%HOMEPATH%\Dropbox\.dropbox.cache

3. Da kommer du rett til Dropbox-hurtigbuffermappen i Programdata-mappen.
  4. Slett filene i hurtigbufferen ved å dra dem ut av Dropbox-hurtigbuffermappen og inn i papirkurven i Windows.

Dropbox-teambrukere:

Hvis du har en Dropbox-teamkonto knyttet til datamaskinen, legges navnet på Dropbox-mappen til teamnavnet ditt.

Hvis du for eksempel tømmer hurtigbufferen på en Dropbox-teamkonto som heter «Organisasjon», ser du følgende:

%HOMEPATH%\Organization Dropbox\.dropbox.cache

highlight icon

Obs! Du må erstatte «Organization» med navnet på Dropbox-teamet ditt i banen ovenfor.

Hvis du har en personlig konto knyttet til datamaskinen, legges navnet på Dropbox-mappen til ditt personlige brukernavn i parentes «(Personlig)».

Hvis du for eksempel tømmer hurtigbufferen på en personlig tilknyttet konto, ser du følgende:

%HOMEPATH%\Dropbox (Personal)\.dropbox.cache

1. Åpne Dropbox-mappen i Finder.
  2. Trykk på Shift-Command-. (punktum).
    • En mappe som heter «.dropbox.cache», vil vises.
  3. Åpne «.dropbox.cache»-mappen .
  4. Slett filene i hurtigbufferen ved å dra dem til papirkurven

Dropbox-teambrukere: Hvis du har en Dropbox-teamkonto knyttet til datamaskinen, legges navnet på Dropbox-mappen til teamnavnet ditt.

Hvis du for eksempel tømmer hurtigbufferen på en Dropbox-teamkonto som heter «Organisasjon», ser du følgende:

~/Organization Dropbox/.dropbox.cache

Hvis du har en personlig konto knyttet til datamaskinen, legges navnet på Dropbox-mappen til ditt personlige brukernavn i parentes «(Personlig)».

Hvis du for eksempel tømmer hurtigbufferen på en personlig tilknyttet konto, ser du følgende:

~/Dropbox (Personal)/.dropbox.cache

highlight icon

Obs!: På Mac med File Provider vises ikke mappen som heter «.dropbox.cache».

1. Åpne et nytt Terminal-vindu.
  2. Når du er der, skriver du inn kommandoen for å fjerne filene i Dropbox-hurtigbuffermappen:
    • Privatbrukere må skrive inn følgende: rm -R ~/Dropbox/.dropbox.cache/*
    • Bedriftsbrukere må skrive inn følgende: ~/Organization Dropbox/.dropbox.cache
    • Brukere med tilknyttede privatkontoer må skrive inn følgende: ~/Dropbox (Personal)/.dropbox.cache