Dropbox-mappen på datamaskinen: Feil og andre meldinger

I sjeldne tilfeller kan du se en feilmelding på Dropbox-mappen på datamaskinen. Velg noe nedenfor, i listen med feil, for å finne ut hva du må gjøre videre.

Avsnitt i denne artikkelen:

«Kan ikke etablere en sikker tilkobling»

Alle tilkoblinger til Dropbox-tjenesten utføres ved hjelp av en sikker tilkobling (SSL). Hvis du får feilmeldingen «Kan ikke opprette en sikker tilkobling», sjekker du følgende:

Er systemet ditt feil?

Datamaskinen sammenligner systemdatoen med utløpsdatoen til SSL-sertifikatet vårt. Hvis systemklokken er alt for treg eller stilt så langt frem i tid at den faller utenfor Dropbox SSL-sertifikatets utløpsdato, kan det ikke etableres en sikker forbindelse.

Hvis du vil rette opp dette, må du endre systemtiden til nåværende dato (enten på datamaskinen, ruteren eller begge to).

Obs! Systemtiden er forskjellig fra dato/klokkeslett som vises i systemfeltet eller menylinjen på datamaskinen. Les mer om dette i hjelpesentrene til MacOS eller Windows.

Har du en proxy eller brannmur som blokkerer Dropbox-tjenesten?

• Dropbox bruker vanlige Internett-porter (80 og 443) til å overføre data. Mange brannmurer og sikkerhetsprogrammer (for eksempel antivirusprogrammer) blokkerer imidlertid proaktivt uautoriserte eller ukjente Internett-tjenester. Legg til Dropbox som unntak i innstillingene for proxy eller brannmur, så vil du kunne koble til Dropbox-tjenesten.
  • Kjent problem med ESET Endpoint Security Solutions: Dette produktet har en konflikt med Dropbox når SSL-skanning er aktivert. Mulige løsninger er å ekskludere sertifikatet til Dropbox i «Spør om nettsteder du ikke har besøkt»-modus, samt å ekskludere dropbox.exe fra protokollfiltrering.
  • Kjent problem med Kaspersky Endpoint Security 8: Dette produktet har per i dag en konflikt med Dropbox som hindrer brukere i å koble til etter at programmet er oppdatert. Den nåværende løsningen er å legge til en ekskludering i Kaspersky som tillater at Dropbox kobler til. Det andre alternativet er å oppgradere programmet til Kaspersky Endpoint Security 10 . Mer informasjon finner du på Kaspersky nettsted.
  • Kjent problem med Hitman Pro (program mot skadelig programvare): Dette produktet har per i dag en konflikt med Dropbox, som kan føre til at Dropbox ikke får synkronisert. Det er ingen kjente løsninger på dette problemet, men du kan midlertidig deaktivere Hitman Pro når du ønsker å synkronisere Dropboxen din. Gå til nettstedet til Hitman Pro for å finne ut mer om produktet, eller for å rapportere tilfeller der Hitman Pro tror et program er skadelig programvare, selv om det ikke er tilfelle.

Har du valgt feil standard proxy-innstillinger?

Noen eksterne programmer vil endre datamaskinens vanlige proxy-innstillinger når de installeres, uten å varsle deg. Bekreft at proxy-innstillingene ikke er endret. Dersom du ikke bruker en proxy, velger du alternativet «Ingen proxy».

Du kan også bruke Innstillinger-menyen for Dropbox til å angi proxy-innstillinger:

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen.
  2. Velg Innstillinger …
  3. Klikk på Nettverk-fanen.
  4. Skriv inn proxy-innstillingene under avsnittet som er merket Proxy-innstillinger.

Dette løste ikke problemet mitt. Gå tilbake til starten av denne artikkelen.

«Flytt Dropbox til støttet sted / Ikke-støttet filsystem»

Hvis du ser et varsel om at du må flytte Dropbox-mappen til et støttet sted, eller at du prøver å flytte Dropbox til et ikke-støttet filsystem, må du sjekke om plasseringen til Dropbox-mappen har et støttet filsystem. For å sikre stabilitet og konsekvente opplevelser tester vi kompatibiliteten og oppførselen til Dropbox grundig med de vanligste filsystemene. Ett av kravene våre er at Dropbox-mappen må være plassert på et filsystem som støtter utvidede attributter.

Hvis du ser dette varselet, kan du flytte Dropbox-mappen til et støttet sted.

Hvis du vil sjekke filsystemet for plasseringen til Dropbox-mappen, kan du bruke Diskbehandlingsverktøyet (Windows) eller Diskverktøyet (Mac).

Merknad for avanserte brukere: Hvis du ikke har et støttet sted, kan du også prøve å reformatere et sted til et støttet filsystem. Vær imidlertid oppmerksom på at dette alternativet kan kreve at du formaterer harddisken først, noe som kan føre til tap av data. Prøv dette alternativet hvis du er komfortabel med datamaskinens avanserte alternativer. Se nettstedet til operativsystemets produsent for å finne ut mer om alle nødvendige tiltak som må iverksettes for å reformatere stasjonen uten å miste data:

«OperationalError» eller «BrokenTempDirError»

På Windows-maskiner betyr denne feilen at det er et problem med tillatelsene til %TEMP%-mappen. Denne mappen brukes av Dropbox (og mange andre programmer) under oppstart, installering og avinstallering. For å løse dette problemet må du gi brukerprofilen din alle rettigheter til %TEMP%-mappen.

Endre tillatelsene til %TEMP%-mappen

1. Åpne et filutforsker-vindu i Windows (ikke Internet Explorer).
  2. Skriv %LOCALAPPDATA% i navigasjonsfeltet (ta med prosenttegnene).
  3. Høyreklikk på Temp-mappen og velg Egenskaper fra hurtigmenyen
  4. Under fanen Sikkerhet velger du brukernavnet ditt i listen og redigerer tillatelsene slik at du har full kontroll over mappen.
  5. På fanen Sikkerhet klikker du på Avansert og velger alternativet Inkluder erhvervede tillatelser fra dette objektets overordnede i tillegg til Erstatt alle underordnede objekttillatelser med erhvervede tillatelser fra dette objektet.

Vær klar over at tillatelsene kan redigeres av andre programmer på datamaskinen (særlig programvare du har fått fra ikke-klarerte kilder). Dersom problemet med tillatelser kommer tilbake etter omstart av datamaskinen, betyr det et annet program på datamaskinen foretar denne endringen. Kontroller systemloggene for tillatelser, hvis du vet hvordan, eller ta med datamaskinen til en spesialist for å finne ut hvilket program som foretar endringen.

Dette løste ikke problemet mitt. Gå tilbake til starten av denne artikkelen.

«Prøv igjen eller ta en titt i hjelpesenteret»

Hvis du ser feilen Prøv igjen eller ta en titt i hjelpesenteret, tar du kontakt med Dropbox-kundestøtte. Ta med så mange detaljer som mulig om hva som skjedde. Du kan for eksempel fortelle oss hva du gjorde da feilen dukket opp.

Dette løste ikke problemet mitt. Gå tilbake til starten av denne artikkelen.

«Du bruker en eldre versjon av Dropbox»

Vi utgir stadig nye versjoner av Dropbox-programmet med nye funksjoner, bedre ytelse og sikkerhetsforbedringer. Disse versjonene lanseres gjennom automatiske oppdateringer.

Visse forhold kan føre til at disse oppdateringene ikke installeres. Grunnen til at oppdateringer ikke installeres kan være miljøkonfigurasjoner, som f.eks. tillatelsesproblemer, eller fordi andre applikasjoner som antivirusprogrammer eller brannmur blokkerer oppdateringen.

Etter et par mislykkede forsøk på å oppdatere automatisk, viser Dropbox-programmet følgende melding: «Du bruker en gammel versjon av Dropbox.» Slik løser du problemet:

1. Last ned den siste versjonen av programmet.
  2. Når nedlastingen er ferdig, dobbeltklikker du på Dropbox-installasjonsprogrammet for å kjøre det som gjeldende systembruker.
  3. Eldre versjoner kan kreve at du skriver inn Dropbox-brukernavnet og -passordet etter oppdateringen. Når du har logget på, kan Dropbox-programmet bruke litt tid på å synkronisere filer.

Du må kanskje avinstallere Dropbox-programmet før du installerer det igjen:

• Du blir bedt om å avinstallere
  • Installeringen fullføres ikke
  • Problemet du ønsker å løse ved å installere programmet på nytt, fortsetter

Hvis telleren for oppdatering av programmet utløper, slutter Dropbox å synkronisere. Klikk på «Oppdater Dropbox» for å starte prosessen og fortsette å bruke Dropbox.

Dropbox Business

Hvis du er med i et Dropbox Business-team, er det mulig at de automatiske oppdateringene mislyktes fordi brukerprofilen på datamaskinen din ikke har tillatelse til å installere nye versjoner av Dropbox. Hvis den manuelle oppdateringen mislyktes, kan du ta kontakt med IT-adminstratoren din for å få hjelp.

Dette løste ikke problemet mitt. Gå tilbake til starten av denne artikkelen.

«Datamaskinen din støttes ikke»

Hvis du får feilmeldingen «Datamaskinen din støttes ikke», kan det hende datamaskinen ikke oppfyller systemkravene våre. Hvis du vil løse dette problemet, kontrollerer du at Dropbox kjører på et støttet operativsystem. Hvis operativsystemet ikke støttes, oppdaterer du til en versjon som støttes.

Kompatibilitetsmodus på Windows-datamaskiner

Hvis du bruker en Windows-datamaskin, kontrollerer du at kompatibilitetsmodus ikke er aktivert for Dropbox. Hvis du vil bruke Dropbox-skrivebordsprogrammet på et støttet operativsystem, må du deaktivere kompatibilitetsmodus.

Dette løste ikke problemet mitt. Gå tilbake til starten av denne artikkelen.

«Dropbox har ikke tilgang til Windows-registeret»

Hvis du mottar feilmeldingen «Dropbox har ikke tilgang til registeret», betyr det at Dropbox forsøker å få tak i viktig kontoinformasjon ved hjelp av Windows-registeret, men nektes tilgang.

Som regel betyr det at at tilgang til registeret beskyttes av påloggingsinformasjonen til en gammel eller utdatert brukerkonto. Tilbakestilling av Windows-passordet vil sannsynligvis løse dette problemet.

Tilbakestille et Windows-passord

1. Klikk på Kontrollpanel på Start-menyen i Windows.
  2. Åpne Brukerkontoer.
  3. Klikk på kontoen din og trykk Endre passord.
  4. Skriv inn det nye passordet to ganger, og trykk Endre passord.

Når passordet ditt er tilbakestilt, kan du forsøke å installere Dropbox på nytt. Installasjonen skal fungere uten feil. Hvis dette ikke løser problemet, er det mulig at noen av filene i mappen har feil tillatelser.

Reparere filtillatelser som er feil

1. Avslutt Dropbox-programmet på Dropbox-menyen.
  2. Klikk på Start-menyen. Søk etter Ledetekst eller velg Alle programmer > Tilbehør > Ledetekst.
  3. Kopier og lim inn de følgende linjene akkurat slik de er, én om gangen, i ledetekstvinduet. Du limer inn noe i ledetekst-feltet ved å høyreklikke og velge Lim inn.

cd %APPDATA%\Microsoft\Protect

attrib -s -h -r credhist

attrib +s +h credhist

4. Start Dropbox på nytt.

Hvis dette ikke reparerer feilen, må du kanskje fjerne oppføringen fra registret manuelt. Siden opplysningene i Windows-registeret er sensitive, bør bare noen som er fortrolig med å redigere registeret, forsøke dette. Du må også ha administratorrettigheter på datamaskinen for å redigere registret.

Oppdatere Windows-registeret

1. Klikk på Start-knappen. Skriv REGEDIT i søkeboksen og trykk på Enter.
  2. I redigereren for registeret finner du ks-nøkkelen ved å følge denne banen:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Dropbox\ks

3. Høyreklikk på ks og velg slett.

Hvis du får en feilmelding der det står «Kan ikke slette ks-nøkkel: Feil under sletting av nøkkel», må du kanskje legge til gruppe- eller brukernavnet ditt.

Legg til gruppe- eller brukernavn for å fikse «Kan ikke slette ks-nøkkel: Feil under sletting av nøkkel»

1. Høyreklikk på ks-nøkkelen.
  2. Velg Tillatelser …
  3. Hvis påloggingsinformasjonen din for Windows ikke vises under Gruppe- eller brukernavn, trykker du på Legg til … for å legge til kontoen din.
  4. Velg påloggingsinformasjonen i listen over Gruppe- eller brukernavn.
  5. Klikk avmerkingsboksen under Tillat ved siden av Alle tillatelser-tillatelsen.

Legge til deg selv som eier

1. Klikk Avansert-knappen.
  2. Velg fanen Eier.
  3. Velg navnet i listen og merk av boksen ved siden av Erstatt eier av underbeholdere og -objekter.

Vær oppmerksom på at du kanskje får opp en feilmelding når du prøver å legge til deg selv som eier. Det er noen av objektene i registeret som det er umulig å endre eierskapet til. Feilmeldingen er forventet, så du kan se bort fra advarselen.

Dette løste ikke problemet mitt. Gå tilbake til starten av denne artikkelen.

«Dropbox er skadet og kan ikke åpnes»

Når du installerer Dropbox på visse versjoner av operativsystemet, kan det hende du får opp en feilmelding som sier: «Dropbox er skadet og kan ikke åpnes.»

Feilmelding om at Dropbox er skadet
Hvis du støter på denne feilmeldingen, starter du datamaskinen på nytt og kjører Dropbox-installasjonsprogrammet igjen. Hvis du fortsatt får denne feilen, kan du prøve å laste ned en ny utgave av Dropbox-installasjonsprogrammet.