{"en":"This page is not currently available in your language.","id":"Halaman ini sekarang belum tersedia dalam bahasa Anda.","ms":"Laman ini kini belum boleh didapati dalam bahasa anda.","es_ES":"Esta página no está disponible en tu idioma en este momento.","da_DK":"Denne side er i øjeblikket ikke tilgængelig på dit sprog.","fr":"Cette page n'est actuellement pas disponible dans votre langue.","de":"Diese Seite ist zurzeit nicht in Ihrer Sprache verfügbar.","en_GB":"This page is not currently available in your language.","pl":"Ta strona aktualnie nie jest dostępna w Twoim języku.","it":"Al momento questa pagina non è disponibile nella tua lingua.","nl_NL":"Deze pagina is momenteel niet beschikbaar in je taal.","nb_NO":"Denne siden er for øyeblikket ikke tilgjengelig på språket ditt.","ru":"На данный момент эта страница недоступна на вашем языке.","zh_TW":"此頁面目前沒有您語言的版本。","sv_SE":"Denna sida är för närvarande inte tillgänglig på ditt språk.","th_TH":"หน้านี้ยังไม่มีให้บริการในภาษาของคุณในขณะนี้","zh_CN":"本页面暂无您所需的语言版本。","ja":"申し訳ありませんが、このページは選択した言語ではご利用になれません。","pt_BR":"Esta página não está disponível no momento em seu idioma.","ko":"현재 이 페이지는 한국어 번역이 제공되지 않습니다.","es":"Esta página aún no está disponible en tu idioma.","uk_UA":"На даний момент ця сторінка недоступна на вашій мові.","en_AU":"This page is not currently available in your language."}

Hvordan endre innstillingene for skrivebordsappen

Slik åpner du menyen med innstillinger

1. Klikk på Dropbox-ikonet i systemfeltet eller menylinjen på datamaskinen din.
  2. Klikk på tannhjulikonet og velg Innstillinger... på menyen.

Avhengig av operativsystemet (Linux, macOS eller Windows) kan du se noen eller alle alternativene nedenfor i menyen med innstillinger. På Linux kan du endre noen av disse innstillingene ved hjelp av kommandoer.

Innstillinger i generelt-fanen

Start Dropbox når systemet starter opp

Du kan få Dropbox til å starte automatisk når du starter datamaskinen. Dette alternativet anbefales for å holde Dropbox-mappen synkronisert på nett og til andre datamaskiner til enhver tid.

Aktiver Finder-integrering

Med Finder-integrasjonen på Mac-datamaskiner kan du se Dropbox-ikoner over filene i Dropbox-mappen og få tilgang til høyreklikk-menyen for Dropbox.

Microsoft Office-tillegg

Velg om Dropbox skal vises som lagringsplass i Microsoft Office på Windows-datamaskiner.

Dropbox-badgen

Velg om Dropbox-badgen skal vises hver gang du åpner en Microsoft Office-fil, kun se den når andre ser på en fil eller aldri se badgen.

Språk

Hvis du vil angi et annet språk enn standardspråket til operativsystemet, velger du det på denne menyen.

Versjon

Dette er Dropbox-versjonen som er installert nå. Referer til dette nummeret i støttehenvendelser eller for å se om du har den nyeste versjonen av Dropbox.

Innstillinger i konto-fanen

Private og arbeidsrelaterte kontoer

Hvis du har en privat og en arbeidsrelatert konto, kan du velge hvilke kontoinnstillinger du vil endre.

Plass

Se hvor mye lagringsplass som er tilgjengelig på kontoen.

Kontokobling

E-postadressen som er knyttet til Dropbox-kontoen, vil vises her. Du kan fjerne forbindelsen til denne Dropbox-kontoen fra datamaskinen. Når du fjerner forbindelsen, vil Dropboxen slutte å synkronisere til kontoen på Internett. En datamaskin som ikke er tilknyttet, kan knyttes til, eller tilknytningen kan gjenopprettes til, en hvilken som helst Dropbox-konto ved å bruke den samme knappen.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har tilknyttet den private og arbeidsrelaterte Dropboxen din, vil du se begge Dropbox-innstillingene oppført på denne fanen. Du kan veksle frem og tilbake mellom de to Dropboxene ved å bruke knappene øverst på fanen.

Innstillinger i importer-fanen

Kameraopplasting

Kameraopplasting vil automatisk laste opp bilder og videoer fra telefoner, kameraer, SD-kort og mange andre mediaenheter når du kobler dem til datamaskinen. Klikk på Aktiver Dropbox-kameraimportering for å slå kameraopplasting av eller på. Du kan også velge hva du vil aktivere kameraopplasting for.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet sammen den private og den arbeidsrelaterte Dropboxen, vil kameraopplasting kun aktiveres og brukes på din private Dropbox.

Skjermbilder

Når du tar et skjermbilde, vil Dropbox automatisk lagre det i Dropbox og kopiere en kobling til utklippstavlen, så du kan dele bildet umiddelbart.

Dropbox Business-brukere: Hvis du har koblet sammen den private og den arbeidsrelaterte Dropboxen, kan du velge hvilken Dropbox du vil lagre skjermbilder i.

Innstillinger i båndbredde- eller nettverk-fanen

Hvis du vil endre båndbreddeinnstillinger på en Mac-datamaskin, klikker du på Nettverk, og deretter klikker du på Endre innstillinger … ved siden av Båndbredde.

Nedlastingshastighet

• Ikke begrens: Velg denne radioknappen hvis du vil at Dropbox skal laste ned filer fra Dropbox-serveren med den raskeste tilgjengelige hastigheten.
  • Begrens til: Begrens nedlastingshastigheten ved å angi din egen nedlastingshastighet i kilobyte per sekund. Hvis du angir «0», vil Dropbox laste ned med den raskeste tilgjengelige hastigheten.

Opplastingshastighet

• Ikke begrens: Velg denne radioknappen hvis du vil at Dropbox skal laste opp filer til Dropbox med den raskeste tilgjengelige hastigheten.
  • Begrens automatisk: Velg denne radioknappen hvis du vil at Dropbox skal avgjøre opplastingshastigheten på filene når de synkroniseres.
  • Begrens til: Velg din egen opplastingshastighet her i kilobyte per sekund

LAN-synkronisering

LAN-synkronisering er en nettverksfunksjon som gjør det mulig å spare tid og båndbredde ved å laste ned filer direkte fra andre datamaskiner på det lokale nettverket. Hvis du fjerner markeringen på dette alternativet, vil det tvinge Dropbox til å synkronisere fra Dropbox-servere hver gang en endring oppdages i Dropbox-mappen.

Innstillinger i proxyer- eller nettverk-fanen

Hvis du vil endre innstillinger for proxyer på en Mac-datamaskin, klikker du på Nettverk, og deretter klikker du på Endre innstillinger … ved siden av Proxyer.

Proxy-innstillinger

• Ingen proxy: Velg ingen proxy-server for å fortelle Dropbox at du ikke bruker en proxy-server. Hvis du velger dette alternativet, kan du unngå visse problemer som oppstår når Dropbox forsøker å finne en proxy-server og mislykkes
  • Auto-oppdag: Dette alternativet gjør det mulig for Dropbox å auto-oppdage proxy-innstillingene dine. Velg dette alternativet hvis du er usikker på om Internett-forbindelsen krever en proxy-server
  • Manuelt: Velg denne radioknappen hvis du vil angi proxy-innstillingene manuelt. Dette alternativet brukes vanligvis av brukere og administratorer som har en ikke-standard konfigurasjon på proxy-serveren

Når Manuelt er valgt, vil følgende innstillinger være tilgjengelig for redigering:

• Proxy-type: Med denne nedtrekksmenyen kan du velge proxy-serverens protokoll. Dropbox støtter HTTP, SOCKS4 og SOCKS5.
  • Server: Oppgi URL-adressen og porten til proxy-serveren her.
  • Proxy-serveren krever passord: Merk denne avmerkingsboksen hvis proxy-serveren krever pålogging. Når du gjør det, vil Brukernavn- og Passord-feltene bli redigerbare.

Innstillinger i varslinger-fanen

Varsle meg om

Du kan angi innstillinger for varslinger for å velge hvilke varslinger du ønsker å motta.

Ikke forstyrr

På Mac-datamaskiner kan du deaktivere varslinger i en begrenset periode. Velg hvor lenge varslinger skal være slått av.

Innstillinger i synkroniser-fanen

Smart synkronisering

For Dropbox Business- og Professional-kunder velger du innstillingene dine for smart synkronisering

Velg La administratoren administrere denne innstillingen for å bruke standardinnstillingen til teamet.

Selektiv synkronisering

Med selektiv synkronisering kan du velge hvilke mapper som skal synkroniseres til datamaskinen. Hvis du fjerner valget for en mappe, vil ikke denne mappen synkroniseres eller lastes ned til harddisken. Mappen vil likevel fortsatt synkroniseres til andre enheter knyttet til Dropbox-kontoen.

Klikk på Avansert for å komme lenger ned i Dropbox-mappene dine. Du vil få muligheten til å velge eller velge bort hvilken som helst mappe i Dropboxen

Plassering av Dropbox-mappe

Dette alternativet endrer plasseringen til Dropbox-mappen. Vanligvis vil Dropbox-mappen være installert i brukermappen (mappen oppkalt etter brukeren som er pålogget). Du kan imidlertid velge en hvilken som helst plassering på harddisken med dette alternativet.

Obs! Selv om du kan velge hvor Dropbox-mappen blir plassert, kan du for øyeblikket ikke endre navnet på Dropbox-mappen. Uansett hvor du plasserer den, vil den bli kalt Dropbox  eller Dropbox (Teamnavn) for Business-kontoer og Dropbox (Privat) for tilkoblede private kontoer.

Dropbox-skrivebordsappen er tilgjengelig for Linux, macOS og Windows. Med menyen med innstillinger kan du tilpasse Dropbox-appen som det passer deg.