Datamaskinen min støttes ikke lenger, eller vil snart ikke støttes lenger. Hva bør jeg gjøre?

Den 3. november 2017 vil Dropbox-skrivebordsappen ikke lenger være tilgjengelig for nedlasting eller installering på enheter som kjører følgende operativsystemer:

• Mac: OS X 10.6, OS X 10.7, OS X 10.8
  • Windows: Vista

Den 16. januar 2018 vil Dropbox helt slutte å støtte disse versjonene. På denne datoen vil du automatisk bli logget ut av Dropbox-skrivebordsappen, hvis du bruker den på en datamaskin som kjører et av disse operativsystemene. Du vil ikke lenger få tilgang til Dropbox-skrivebordsappen på den datamaskinen, så fremt du ikke oppdaterer operativsystemet til en støttet versjon.

• Obs! Du vil fortsatt ha tilgang til Dropbox-nettstedet (dropbox.com) fra en datamaskin som kjører ett av disse operativsystemene.

Hvilke operativsystemer støttes i øyeblikket av Dropbox-skrivebordsappen?

Hvorfor skjer dette?

Vi gir stadig ut nye versjoner av Dropbox-appen, med nye funksjoner, bedre ytelse og sikkerhetsforbedringer. Disse versjonene er ikke alltid kompatible med eldre operativsystemer.

Vi er i ferd med å avslutte støtte for Dropbox-appen for disse operativsysteme, slik at produkttilbudene våre holder takt med markedet.

Mac

Apple sluttet å sende ut sikkerhetsoppdateringer til OS X 10.8 i 2015, og har en liste med foreldede enheter. Derfor støttes følgende versjoner av OS X ikke lenger av Dropbox-skrivebordsappen:

• OS X 10.6
  • OS X 10.7
  • OS X 10.8

Windows

Microsoft avsluttet støtten for Windows Vista i april 2017. Derfor støttes følgende versjoner av Windows ikke lenger av Dropbox-skrivebordsappen:

• Vista

Hva betyr dette for meg?

Når operativsystemet ikke støttes lenger, vil Dropbox-appen slutte å synkronisere endringer. Du vil også bli logget ut av Dropbox-skrivebordsappen på den datamaskinen.

Hvis du vil fortsette å bruke Dropbox-skrivebordsappen på den datamaskinen etter at støtten har opphørt for operativsystemet, må du oppdatere operativsystemet til en versjon som støttes.

Slik kan du se hvilken versjon av operativsystemet som kjører på datamaskinen din:

1. Besøk Dropbox-kontosiden.
  2. Bla til Enheter.
  3. Under Siste aktivitet holder du pekeren over «i»-ikonet for å se den enhetens operativsystem.

Dropbox Business-administratorer

Du kan sjekke for å se om medlemmer av teamet ditt kjører Dropbox-skrivebordsappen på et av disse operativsystemene. Slik gjør du det:

1. Logg på dropbox.com med administratorkontoen.
  2. Klikk Administratorverktøy.
  3. Gå til Slutt på støtte under Innstillinger

Er filene mine fortsatt trygge?

Ja. Hvis du bruker Dropbox-skrivebordsappen på en datamaskin med et av disse operativsystemene, og du velger å ikke oppdatere operativsystemet, vil filene dine fortsatt være tilgjengelige på Dropbox-kontoen. Du kan få tilgang til dem fra en annen støttet enhet eller på dropbox.com, hvis du bruker en støttet nettleser.

Jeg fikk en e-post om dette, men jeg bruker ikke noen av operativsystemene som er oppført her

Hvis du har mottatt en e-post om opphør av støtte, men du ikke bruker noen av operativsystemene som er nevnt i denne artikkelen, brukes kanskje Dropbox-appen i en konfigurasjon som ikke støttes. Se listen over støttede operativsystemer og merk deg at versjoner som ikke er oppført der, ikke støttes.

Hvis du bruker Windows, kan du sjekke om ikke Dropbox kjører «kompatibilitetsmodus». For å bruke Dropbox-skrivebordsappen må du deaktivere kompatibilitetsmodus.

Finn ut mer om kompatibilitetsmodus.

Tidligere endringer i støtte for operativsystemer

Mac

I mai 2015 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte Mac OS-versjonene OS X 10.4 og OS X 10.5.

Windows

I august 2016 sluttet Dropbox-skrivebordsappen å støtte Windows XP.