Feilmeldingen «Er du sikker på at du vil slette denne filen?»

Oppdatert Apr 15, 2024

Denne artikkelen forklarer hvorfor du kan se feilmeldingen «Er du sikker på at du vil slette denne filen» når du prøver å slette eller flytte filer i Dropbox-kontoen din.

Hvorfor ser jeg denne meldingen?

Du kan se en popup-melding som ber om bekreftelse for å slette en fil eller mappe når du:
  • Slett delte filer eller mapper fra Dropbox-mappen på datamaskinen.
  • Flytter filer eller mapper fra en delt mappe til en plassering som andre medlemmer av mappen ikke har tilgang til (for eksempel en privat mappe eller en mappe som ikke er i Dropbox-kontoen din).
  • Flytter filer eller mapper ut av Dropbox-kontoen din.

Hvis du vil bekrefte slettingen eller flyttingen, klikker du på henholdsvis Slett eller Flytt

Hvis du sletter filer for å spare plass på harddisken, kan du i stedet prøve å bruke selektiv synkronisering eller gjøre filene kun tilgjengelige på nettet

Hvis du ikke hadde tenkt å slette eller flytte disse filene, klikker du på Avbryt. Hvis du vil reversere sletting av en fil eller mappe, kan du lese om hvordan du gjenoppretter slettede filer og mapper.

Krav for å angre utilsiktede slettinger på macOS

Dropbox-spesifikke filsystemadvarsler er bare tilgjengelige på Mac-enheter som kjører macOS 10.15 eller nyere med Full Disk-tilgang aktivert for å angre utilsiktede slettinger.

Hvis du må aktivere Full disk-tilgang, kan du bruke følgende fremgangsmåte:

1. Åpne Systemvalg og klikk på Sikkerhet og personvern.
  2. Klikk på Personvern- fanen.
  3. Nederst til venstre klikker du på lås-ikonet for å gjøre endringer.
  4. Skriv inn datamaskinens passord og klikk på Lås opp.
  5. Rull ned til Full disktilgang og merk av i boksen ved siden av Dropbox.
  6. Klikk på Avslutt nå for å avslutte og starte Dropbox-appen på nytt.